REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Depăşirea barierelor prin comunicarea non-verbală", proiect dedicat zonei transfrontaliere Constanţa - Silistra

Depăşirea barierelor prin comunicarea non-verbală", proiect dedicat zonei transfrontaliere Constanţa - Silistra

Replica API 28 mai 2014 | 00:00 188

Asociaţia Culturală Grand Show din Constanţa şi partenerii săi, Centrul pentru tineret şi activităţi educaţionale din Silistra, Palatul Copiilor Constanţa şi Institutul pentru Promovarea Turismului şi Economie Aplicată, a organizat în dată de 26.05.2014, în sala de conferinţe a Hotelului Ferdinand, Conferinţă de presă prilejuită de finalizarea proiectului "Depăşirea barierelor prin comunicarea non-verbală (FĂRĂ BARIERE)" finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România- Bulgaria 2007- 2013, proiect care se adresează tinerilor şi Organizaţiilor de tineret reprezentative din zona transfrontalieră Constanţa - Silistra.

În timpul celor 11 luni de implementare, proiectul a susţinut dezvoltarea comună a zonei transfrontaliere Constanţa-Silistra, prin consolidarea cooperării sociale şi culturale a tinerilor.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului, au fost desfăşurate următoarele activităţi:

- elaborarea unei pagini web a cluburilor de modă, skating, muzică şi activităţi civice- www.nobarriers.ro. În cadrul acestor forumuri, tinerii cu pasiuni comune îşi împărtăşesc ideile şi experienţele din cadrul Întâlnirilor de Club desfăşurate în cele 2 ţări.

-Întâlnirea Clubului de Modă a avut loc în Bulgaria în perioada 27 februarie-2 martie. În timpul acestei întâlniri, tinerii români şi bulgari au aflat de la instructorii implicaţi în proiect despre Tendinţe în modă p/v 2014; Influenţă muzicii asupra modei; Forme, culori şi asocieri de culori; Ce este un logo?. De asemenea, Întâlnirea clubului a avut şi o componentă practică, prin care tinerii au aflat despre Cum se foloseşte stilul individual în diferite situaţii, au elaborat schiţe şi au participat la un concurs de design de tricouri cu mesaje.

- La mijlocul lunii martie, tinerii au fost invitaţi la Întâlnirea Clubului de Skating, în cadrul căreia, au aflat despre Măsuri de siguranţă în skating şi despre Riscurile practicilor nesigure în skating. Nu a lipsit nici componentă practică - Sesiune de skating; demonstraţie şi concurs de skating.

- În cadrul Întâlnirii Clubului de Muzică, desfăşurat în Bulgaria între 11 şi 14 aprilie, participanţii din cele două ţări au discutat despre: "Pirateria on-line şi alte forme de piraterie - riscuri şi efecte"; "Muzică dincolo de cuvinte": rolul educaţional şi social al idolilor din muzică şi rolul lor că şi formatori de opinii în conturarea personalităţii fanilor şi "Impactul posturilor comerciale asupra modelării personalităţii", prin muzică, modă, interviuri şi spectacole, discurs şi expresii utilizate. Tinerii au fost invitaţi să aducă CD-uri cu muzică lor preferată pentru a o face cunoscută celorlalţi participanţi şi au ţinut mini-concerte, unde şi-au putut arată talentul de solişti sau interpreţi la un instrument muzical.

- Ultima întâlnire de Club a fost cea de Activităţi Civice - desfăşurată în Constanţa la sfârşitul lunii aprilie. Pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului, participanţii români şi bulgari au dezbătut despre "Imaginea tineretului în mass-media" şi "Tratatul de la Lisabona - argumente pro şi contra din perspectiva tinerilor". De asemenea, au avut loc vizite de documentare la primarii din România şi Bulgaria, dar şi asociaţii şi fundaţii din cele 2 ţări.

-O întâlnire de conştientizare - 20 participanţi din cele două ţări partenere au participat în data de 18 martie la o întâlnire în cadrul căreia s-au purtat discuţii despre Importantă pantomimei ca formă de exprimare artistică fără bariere lingvistice; Rolul artiştilor şi a instrumentelor artistice în spectacolele de pantomimă - regizori, scenografi, muzicieni, costume, ca mijloace de transmitere a mesajului către public.

- elaborarea unui studiu despre preocupările tinerilor din zona transfrontalieră Constanţa -Silistra, diseminat în 1500 exemplare (1000 RO şi 500 BG);

-Două dezbateri tematice (1 RO şi 1 BG). În timpul acestora au avut loc dezbateri pe baza studiului elaborat şi despre Conservarea tradiţiilor specifice Constanţei şi Silistrei, respectiv, România şi Bulgaria; Paralela între modul de petrecere a timpului liber în trecut şi în prezent; Utilizarea tehnologiei în timpul liber de către tineri. Avantaje şi dezavantaje; Piaţa muncii. Impediment sau amânare în rândul tinerilor

-O tabără de creaţie- peste 30 de participanţi din rândul tinerilor români şi bulgari au participat în perioada 20-24 martie 2014 la acesta Tabăra de Pantomimă. În timpul celor 5 zile, s-au desfăşurat întâlniri de instruire a tinerilor români şi bulgari implicaţi în proiect în artă pantomimei. Instructorii de regie, scenografie şi exprimare artistică din cele două ţări partenere au împărtăşit participanţilor la eveniment din tainele unui spectacol de pantomimă şi au conlucrat cu aceştia pentru dezvoltarea unui spectacol "Dincolo de bariere".

- Un film elaborat în urma taberei de pantomimă, difuzat în mass-media locală din România şi Bulgaria şi în format DVD (1500 exemplare în România şi 500 exemplare în Bulgaria).

Toate aceste activităţi au avut în vedere susţinerea dezvoltării comune a zonei transfrontaliere Constanţa-Silistra, prin consolidarea cooperării sociale şi culturale a tinerilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108