REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de premier

Deputaţii ruşi l-au confirmat pe Mihail Mişustin în funcţia de premier

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 354

Deputaţii ruşi l-au confirmat joi pe şeful Fiscului, Mihail Mişustin, în funcţia de premier, la o zi după desemnarea lui surprinzătoare de Vladimir Putin pentru a impulsiona "schimbări" în Rusia, informează AFP şi agenţiile de presă ruse.

"Decizia a fost luată", a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, după ce Mihail Mişustin a fost confirmat de deputaţi în funcţia de premier, cu 383 de voturi pentru, 0 voturi împotrivă şi 41 de abţineri. "Această candidatură a unit toată lumea", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca şef al executivului pe directorul Fiscului, Mihail Mişustin, relativ necunoscut marelui public.

Numirea, care a fost trimisă spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp după anunţul-surpriză venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale.

Înainte de a fi confirmat în funcţia de premier, Mihail Mişustin, a susţinut un discurs în faţa deputaţilor în care s-a angajat la "schimbări reale în mai bine" pentru ruşi.

"După cum a subliniat preşedintele de mai multe ori, oamenii trebuie să resimtă de acum schimbări reale în mai bine, însă acest lucru nu se întâmplă deocamdată", a declarat Mişustin, evocând în special creşterea veniturilor.

De asemenea, el a afirmat că doreşte "recâştigarea încrederii" mediilor de afaceri. "Trebuie stimulată creşterea investiţiilor, recâştigată încrederea pierdută între autorităţi şi întreprinderi", pentru a readuce gloria economiei ruse, a spus Mişustin în faţa deputaţilor ruşi. El s-a declarat deschis unei "critici constructive".

Discursul lui Mişustin a durat în jur de zece minute, apoi el a răspuns timp de circa douăzeci de minute întrebărilor puse de deputaţi.

Confirmarea lui Mihail Mişustin era considerată certă, în condiţiile în care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, este dominată de forţe politice favorabile lui Vladimir Putin.

Misiunea sa, astfel cum a fost ea expusă miercuri de preşedintele rus, este "justiţia socială", "creşterea veniturilor reale" ale cetăţenilor, crearea unui mai bun climat de investiţii şi favorizarea "copiilor şi familiilor", pentru a contracara criza demografică, a rezumat joi premierul Mişustin, înainte de a fi confirmat în funcţie de deputaţi.

El nu a oferit deocamdată niciun indiciu în ceea ce priveşte componenţa guvernului său. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108