REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputatul Bogdan Diaconu: România nu trebuie să primească refugiaţi

Deputatul Bogdan Diaconu: România nu trebuie să primească refugiaţi

Replica API 9 septembrie 2015 | 00:00 227

Consiliu Naţional al PRU – Interviu exclusive cu liderul partidului

Consiliu Naţional al PRU – Interviu exclusive cu liderul partidului

Bogdan Diaconu

Partidul lui Vlad Ţepeş figurează printre formaţiunile politice tinere. Însă, pe lângă mişcările noi cu oamenii vechi, Partidul România Unită se străduieşte să arate în public figuri noi. „Replica” de Constanţa s-a deplasat la primul Consiliu Naţional al PRU, pentru a constata dacă se confirmă acest aspect. PRU Mureş este condus de un tânăr de doar 22 ani! Alături de el, toţi liderii judeţeni sunt tineri, media de vârstă fiind sub sau în jurul a 40 de ani în această privinţă.

Majoritatea s-au întâlnit pentru prima dată la acest consiliu, din 5-6 septembrie a.c., la Poiana Braşov, când PRU a adoptat, pe lângă altele, o rezoluţie suficient de ambiţioasă pentru a fi etichetată ca scandaloasă. PRM, PP-DD, ALDE, UNPR, sunt doar câteva partide „văduvite” în ultima perioadă, mulţi membri sau lideri locali ai acestora s-au alăturat PRU într-un avânt ce are ca obiectiv anul electoral 2016, în care partidul anunţă că va ataca la baionetă, fără aliaţi! De fapt, starea de spirit s-a resimţit şi la Poiana Braşov. Pentru reprezentanţii PRU, duşmanul este politicianul ultimilor 25 de ani. Despre obiectivele partidului, modul de organizare, ideologia ş.a., am discutat cu preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu.

Reporter: În linii mari, despre primul Consiliu Naţional al PRU?

Bogdan Diaconu.: Este prima ocazie când filialele vin sub aceeaşi cupolă, se întâlnesc, se cunosc, îşi expun fiecare problemele şi găsim soluţii pentru a organiza cât mai repede partidul până la nivel de filială comunală, pentru a aborda anul viitor electoral de pe o poziţie care să ne dea speranţe. Cred că vom obţine la alegerile locale şi parlamentare un scor suficient de mare, încât să ne permită ca în 2016 să determinăm viitorul României, în conformitate cu valorile pe care le promovăm şi în baza votului românilor şi a încrederii lor.

Rep.: Cum aţi primit vestea reţinerii lui Sorin Oprescu în timpul lucrărilor Consiliului Naţional?

B.D.: Pe mine m-a dezamăgit Sorin Oprescu, nu neapărat din punct de vedere juridic, pentru că aici e o problemă cu Justiţia, dar îl credeam mai inteligent de atât. Din păcate, Sorin Oprescu, ca şi alţi mai-mari ai vremurilor din România, au o mentalitate greşită, aceea de a se crede zei şi că nu li se poate întâmpla nimic. Să fii primar general al Capitalei României şi să mergi noaptea prin oraş şi să colectezi tu şpaga, mi se pare o dovadă de prostie!

Rep.: În ultimele luni, PRU a beneficiat de adeziunile unor oameni veniţi din mai multe partide, PP-DD, PRM, UNPR ş.a.m.d. Cum se sudează aceşti oameni care vin de pe poziţii principiale diferite?

B.D.: Se sudează foarte uşor, pentru că sunt oameni care vin atraşi de doctrina PRU şi de valorile pe care le promovăm, cred în această doctrină şi atunci este foarte uşor de creat un organism omogen. În centrul acestui organism stau doctrina şi ideologia noastră.

Rep.: Am văzut că aţi apărut din nou în presa maghiară...

B.D.: Apar în presa maghiară, dacă nu zilnic, cel puţin de cinci ori pe săptămână. Nu ştiu dacă este de bine sau de rău, dar este evident că presa maghiară acordă mie, cât şi PRU, un spaţiu generos şi nu am refuzat niciodată dialogul cu presa maghiară, atât din Transilvania, cât şi din Ungaria, pentru că (şi asta a enervat foarte tare UDMR!) problemele pe care eu şi PRU le ridicăm sunt şi în favoarea cetăţenilor români de etnie maghiară şi cred că trebuie să existe în România forţe politice constituţionale, nu de genul UDMR, care să se adreseze direct electoratului maghiar din Ardeal. Din păcate, în 25 de ani, a fost o înţelegere ca nici un partid să nu abordeze acest electorat. Cetăţenii români de etnie maghiară din Transilvania au aceleaşi probleme şi aceleaşi dureri ca cetăţenii români. Şi aceştia duc lipsa drumurilor, a şcolilor, a spitalelor, a traiului zilnic, salarii mici, pensii mici ş.a.m.d.

Rep.: Cum e presa lor?

B.D.: Nu ştiu cum este presa lor vis-a-vis de mediul lor politic şi decizional din Ungaria, dar eu de fiecare dată când am avut contact cu reprezentanţi ai presei din Ungaria au fost jurnalişti! Au cerut un punct de vedere şi l-au expus aşa cum l-am exprimat eu.

Rep.: Cum abordaţi problema actuală a refugiaţilor?

B.D.: România nu trebuie să primească refugiaţi. Din punctul meu de vedere şi al PRU, avem convingerea că Europa nu trebuie să primească refugiaţi. Este o greşeală pe care UE o face şi o va costa scump această greşeală în viitorul apropiat, pe termen mediu şi scurt. Este un fenomen imigraţional prezentat public, seamănă cu o invazie bine organizată şi UE este vulnerabilă. Sigur există pericolul terorist, pentru că între sute de mii, milioane de refugiaţi, foarte uşor se pot infiltra diverşi indivizi care au activitate teroristă şi vom atrage un val de atentate pe teritoriul UE.

Mai grav este că avem sute de mii de refugiați, imposibil de integrat în cultura creștină europeană, nu au aceleași valori, aceleași credințe, au altă religie, pe scurt o populație foarte greu sau imposibil de integrat și vedem efectele în Franța. După ce au recurs la populație de import din colonii, în anii 1970, astăzi plătesc prețul unei populații care nu se va integra niciodată.

Rep.: Vedem că toți vor să ajungă în Germania, nu să stea în Italia, Spania, România ș.a.m.d...

B.D.: M-aș fi bucurat să fie o decizie a Europei. Nu. Este o decizie a doamnei Angela Merkel, a Germaniei și aici este și o mare problemă a funcționării UE, pentru că pe România nu a întrebat-o nimeni dacă poate și dacă dorește să susțină un asemenea val de imigrație. Noi avem problemele noastre mari, nu reușim să asigurăm un trai decent pentru cetățenii români. Mai mult, refuzăm să acordăm cetățenie și să primim pe teritoriul nostru populație cu sânge românesc, din Timoc, din Bucovina de Nord, din Basarabia ș.a.m.d. Nu cred că este firesc să refuzăm cetățeni români în țara lor și să primim, în schimb, valuri de refugiați. (...) În mod cert va fi o mare problemă, o bombă socială în România, un fenomen infracțional care va exploda și efectele sunt încă necunoscute atât pentru noi, cât și pentru autoritățile statului

„Singurul organism care funcționează bine: DNA!”

Rep.: Legea electorală s-a modificat. Cum vi se pare noua formă, referindu-ne pe plan local?

B.D.: Din păcate, legea alegerilor locale este o lege total antidemocratică, la care și-au dat mâna atât PNL, cât și PSD. De fapt, un mare FSN a votat această lege. Și-au împărțit România, pentru că alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin este o modalitate total nedemocratică, în care avem autorități locale alese în mod nelegitim, pot demonstra matematic că un primar poate să câștige cu 10% din voturile comunității respective. (...) Din păcate, partidele care au compus clasa politică din ultimii 25 de ani, în egală măsură responsabile pentru situația în care ne aflăm, rotindu-se la guvernare, au dat întotdeauna dovadă de foarte multă imaginație în privința fraudei electorale și din bugetul statului, dar niciodată nu am văzut o dovadă de imaginație în găsirea unor soluții pentru un trai mai bun al românilor. Sigur că ne așteptăm la fraude electorale, dar PRU are încredere că, prin structurile noastre, ne vom apăra atât de bine încât să ne păzim votul la urnă, pentru că altfel nu avem nici o șansă printre aceste partide care vor fura acele voturi și, pe de altă parte, avem încredere că alegerile locale și parlamentare pot fi atent supravegheate de singurul organism care funcționează bine astăzi și mă refer la DNA!

FSN 3.0!

Rep.: Văd pe internet lansarea periodică a unor părți din programul de guvernare al partidului. Ce prezentați ca ofertă?

B.D.: Programul nostru de guvernare este în dezbatere publică, lansăm zilnic în online câte o măsură. Până la alegeri, probabil vom avea peste 365 de măsuri prezentate public. La primul Congres al PRU, din 8 noiembre 2016, de Sf. Mihail și Gavriil, vom valida acest proiect de guvernare și îl vom prezenta românilor. Va fi viziunea noastră pentru România, cu care ne vom prezenta în anul 2016. Este o schimbare de paradigmă, pe alocuri cu măsuri radicale, pentru că România ultimilor 25 de ani a fost zugrăvită în nuanțe de gri de partidele bine cunoscute românilor, care i-au învățat că politica înseamnă arta compromisului. Nu! Politica înseamnă arta de a face lucruri bune pentru țara, neamul și națiunea ta și cred că avem nevoie să nu mai existe nuanțe de gri, lucrurile să fie împărțite în alb și negru, în bune și rele. Programul nostru de guvernare va reprezenta o viziune cu totul nouă, cum nu s-a făcut în 25 de ani, cu care vom revoluționa societatea românească din temelii, abordând reforma în România, de ameliorare a crizei morale, a crizei identitare, a dramei demografice. Vom avea măsuri care vor intra de la zona de moravuri, până la zona de fiscalitate.

Rep.: Dacă eliminați ideea de „artă a compromisului”, asta înseamnă că nu veți face alianțe electorale?

B.D.: Nu! PRU va merge la alegerile locale și parlamentare singur, fără nici un fel de alianță electorală!

Rep.: În 2012, ați plecat pe un drum: USL. Între timp, dvs. ați plecat, mare parte dintre „liberali” au plecat, PNL, unii au rămas sub forma ALDE. Cum vi se guvernarea USL 2.0?

B.D.: FSN 3.0! Este un mare FSN! Vedem cum PNL și PSD, vechi componente ale USL, dar lângă PNL a apărut și PDL, cealaltă aripă a FSN, care și-au dat mâna la legea alegerilor locale, la salvarea lui Laszlo Borbely, au votat împreună la salvarea lui Varujan Vosganian. Vedem un megablat în ceea ce-l privește pe Marko Attila, nimeni nu acționează și nu face lumină în acest caz! Avem mai bine de zece luni de când deputatul fugar-infractor este plecat din România și ne râde pe sub nas de la Budapesta... Mai mult, nu am văzut nici un lider politic din partidele bine cunoscute românilor care să întrebe măcar ce se întâmplă cu Marko Attila. Este o sfidare în această situație, ca o țară membră a UE, mă refer la Ungaria, să ofere protecție unui deputat-infractor din România și nici o autoritate a României să nu încerce să ne scoată din această stare a umilinței.

Rep.: Încheiem în termeni fotbalistici. Un pronostic pentru alegerile din 2016?

B.D.: Obiectivul PRU este intrarea în Parlament pe ușa din față, cu demnitate, cu un scor suficient de mare să ne permită să determinăm viitorul României cu valorile pe care le promovăm și, da, avem un obiectiv foarte clar, la alegerile parlamentare să obținem un scor cu două cifre!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108