REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputatul Chirila recunoaste: "Toti am distrus sistemul"

Deputatul Chirila recunoaste: "Toti am distrus sistemul"

Replica API 23 octombrie 2010 | 00:00 81

Senatorul Banias: "O criza politica nu este o solutie la criza economica actuala"

Senatorul Banias: "O criza politica nu este o solutie la criza economica actuala"

România este ruptă în două, pe de o parte de criza economică, pe de alta de criza politică de care mulţi spun că trebuie să ne ferim, dar care deja se manifestă. PSD, împreună cu PC şi PNL au depus moţiunea de cenzură prin care încearcă să dea jos, din nou, Guvernul Boc. Trece, nu trece, deja moţiunile au devenit un fel de alba-neagra, pe spinarea poporului. Parlamentarii PDL nu par însă speriaţi de aceste încercări ale opoziţiei de a-i face să renunţe la putere. Lupta este de fapt una singură: unii se chinuie să ţină de putere, alţii se chinuie să o ia. Între timp, poporul se chinuie să traăiască.

Deputatul PDL de Constanţa, Constantin Chirilă, pare a fi singurul realist şi, de ce nu, singurul care mai are curajul să recunoască greşelile clasei politice. El este cel care spune că la ora actuală Parlamentul este nefuncţional. El este cel care atrage atenţia că este nevoie de transparenţă pentru ca poporul să ştie exact ce se întâmplă, mai ales cu banul public. Despre moţiune spune doar că aceasta este "o înşiruire de lozinci, de o ipocrizie dusă la extrem". "Nu este altceva decât un populism ieftin. Dacă veneau cu un program clar şi realist, era altceva. Dar parcă asistăm la o chemare la lupta sindicală. Fac jocuri de cuvinte, cum ar fi "Guvenul B.U.B.A.", dar atât. De parcă dacă îi punem în ştreang pe cei patru, Băsescu, Udrea, Boc şi Anastase, se rezolbă situaţia în care se află România. Dar aşa se întâmplă mereu. Cel care nu ştie să facă nimic, îi învaţă pe alţii", spune Chirilă. Deputatul este foarte deschis şi pare că nu mai vrea să se ascundă sau să ascundă. "Toţi am distrus sistemul, toate partidele, toate guvernele, pentru că nu au guvernat pentru ţară, ci pentru ei. Puterea nu i-a responsabilizat pe nici unul", susţine deputatul PDL. Senatorul PDL de Constanţa, Mircea Banias, susţine că "o criză politică nu este o soluţie la criza economică actuală". "Moţiunea de cenzură depusă de PSD este o moţiune fără nici un fel de substanţă, iar programul aşa zis de guvernare al PSD, este un program care nu respectă nici un fel de principiu economic. Ar arunca ţara într-o criză şi mai profundă decât cea de acum şi ar duce la creşterea deficitului bugetar la valori de peste 10 procente, ceea ce este inacceptabil şi din punctul de vedere al guvernului şi din punctul de vedere al organismelor financiare internaţionale care acordă sprijin României în această perioadă", spune Banias. Urmarea o vom putea vedea pe 27 octombrie, când se va vota moţiunea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108