REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputatul Huțucă: PSD bagă în incapacitate de plată marile primării și pune în pericol veniturile românilor

Deputatul Huțucă: PSD bagă în incapacitate de plată marile primării și pune în pericol veniturile românilor

Replica API 9 noiembrie 2017 | 00:41 543

Vicepreședintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, deputatul Bogdan Huțucă, critică măsurile fiscale adoptate, miercuri, în ședință, de Guvernul PSD Mihai Tudose și susține că acestea sunt un asalt frontal asupra stabilității fiscale și un nonsens sistemic, care va duce, în final, la tăierea veniturilor unor categorii de angajați și va genera presiuni asupra costurilor unor companii.

„Mutarea contribuțiilor la angajat este cea mai proastă idee fiscală de la introducerea impozitului progresiv încoace. Veniturile nete din salarii în sectorul public vor scădea în anul 2018 mult sub nivelul așteptărilor generate de Legea salarizării. Pentru mediul privat, cele mai vizate sunt companiile din sectorul IT și din domeniul cercetării-dezvoltării unde veniturile angajaților sunt scutite de impozit. Acești angajatori vor avea una din două opțiuni. Ori cresc corespunzător brutul, pentru a nu le micșora angajaților salariul net, cu consecința unor disponibilizări, ori reduc salariile cu 15%. Din păcate, nu prea există cale de mijloc”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Acesta consideră că „reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, în esență o măsură pozitivă, vine cu un impact devastator pentru municipalități. Este și cazul municipiului Constanța, care va pierde sume importante din sumele defalcate din impozitul pe venit. Unii experți au evaluat pierderile chiar și la 40%. Felicitări PSD! Ați reușit ca într-o singură ședință de guvern să băgați în noroi, și eventual incapacitate de plată, cele mai importante primării din România. Efectele acestei măsuri pot fi compensate ori prin creșteri de impozite și taxe locale, ori prin amânarea unor investiții de interes local, cel care va deconta la final fiind, fără îndoială, cetățeanul”.

De asemenea, parlamentarul PNL de Constanța este de părere că ne aflăm în această situație pentru că PSD a ales din nou să meargă pe mâna populismului și nu a responsabilității. „Ca urmare a politicii fiscal bugetare aberante derulate pe parcursul acestui an, PSD a avut de ales între prorogarea termenelor privind creșterile salariale promise pentru anul 2018 și impunerea acestor măsuri experimentale pentru a câștiga bani la buget. Pentru că PSD a ales varianta cu cele mai mici costuri politice, dar care va genera mari dezechilibre economice, unele ireversibile, mulți români vor avea de suferit. Este ridicol cum încearcă acest PSD să dea vina pe multinaționale și bănci, chiar stupid. Aceste companii au făcut ce li s-a permis să facă. Guvernul putea și poate încă să implementeze mecanisme ce controlează și stopează eroziunea bazelor de impunere, a profiturilor acestor companii, la fel ca în orice țară europeană. În schimb, măsuri ca cele promovate astăzi sperie și înstrăinează capitalurile cu impact masiv asupra populației active și a bugetelor de asigurări sociale și de sănătate. În loc să fie mai profesioniști și mai responsabili, pesediștii își găsesc din nou marote și teme propagandistice, așa cum au făcut cu Soros. Rușinos!”, încheie deputatul Bogdan Huțucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine va face, faceti parte din acelasi partid, dati-va demisia din partid
0
0
La articolele cu Felix Stroe de ce nu lasati comentarii?
0
0
ma da prosti suntem noi ei mai ies cate unul si-i critica ca-s din opozitie si ei sunt bara bara toti de ochi lumi se injura in rest se pupa intre ei indiferent cine-i la putere ca-i psd ori pnl ori cel mai hot basescu cu pmp toti niste hoti si noi niste prosti ca-i alegem apoi plangem mai ales sefi asti de sindicate mai hoti catoti
2
1
Piei SATANA...MINCINOS,NENOROCIT si JIGODIE !
2
1
Asta si fiisu fac afaceri dugioase cu primar de eforie. Hotiiii
1
1
Mars afara javramente si tu si dragomir si gasca voastra de vagabonti
1
2
Am dat din coate pana am izbavit. Ca altfel se supara nasu alde PNL Dragomir. Am pus fraieri sa traga la caruta si pe drum am zis ca e mai bine sa-i dam afara. Ne cam stricau apele. Guvernul face bine ce face. In afara de gargara nu aveti nimic concret de promovat.
1
2
Un labagiu cu tot cu PNL
4
2
papagalule !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108