REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DEPUTATUL Vișan: În textul GUVERNULUI au fost STRECURATE foarte MULTE situații ABUZIVE

DEPUTATUL Vișan: În textul GUVERNULUI au fost STRECURATE foarte MULTE situații ABUZIVE

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 1070

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care este instituită carantina și izolarea, cu 266 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" și 8 abțineri, urmând să fie votat în Senat. Față de varianta inițială, documentul a suferit modificări substanțiale. Astfel, cei care vor fugi din carantină sau izolare vor fi băgați în carantină instituționalizată pe cheltuiala proprie, prevedere eliminată inițial de PSD.

George Vișan

George Vișan: În textul propus de Guvernul Orban au fost prevăzute niște situații abuzive prin care se încălcau drepturile cetățenilor

Deputatul PSD, George Vișan, este de părere că în textul de lege inițial existau situații abuzive prin care se încălcau drepturile cetățenilor: ”Această pandemie este o situație deosebită cu care statele lumii nu s-au mai confruntat până acum. Guvernanții actuali au găsit de cuviință să stabilească printr-un cadrul legal nou, adaptat la aceasta situație, condiții, unele dintre ele exagerate din punctul meu de vedere, chiar abuzive, pentru a gestiona cât mai eficient și proactiv situațiile pandemice. Sunt în asentimentul cetățenilor că în textul propus de Guvernul Orban au fost prevăzute niște situații abuzive prin care se încălcau drepturile cetățenilor! Parlamentul a încercat să alinieze condițiile din lege la normele naționale și internaționale, în ceea ce privește drepturile și libertățile omului.”

Ce presupune carantina și izolarea, conform proiectului de lege

Conform amendamentelor depuse de PSD carantina se va institui asupra persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen în spaţii special desemnate de către autorităţi, la domiciliu sau în locaţia declarată de către persoana carantinată stabilita prin decizie motivată a Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană identificată, decizie care va conține mențiuni cu privire la data si emitentul actului, numele si datele persoanei carantinate, durata măsurii si calea de atac prevăzută de lege. Totodată, izolarea prevede separarea fizică a persoanelor afectate de o boala infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen, la domiciliu sau într-o unitate sanitară, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament pe baza consimțământului persoanelor si numai daca acest tratament se impune, în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a ascultat scheletul ambulant ce a zis prostul ala de ciolacu si hop si el cu declaratia asta... hai sictir schelet ambulant si ordinar !
6
2
Criminalii, talharii si violatorii devin ingerasi si au dreptul la viata prin grija procurorilor comparativ cu un fals-pozitiv covid! De ce nu se fac inca 2 teste pentru un test pozitiv? Cred ca ar fi bune injectiile mortale pentru toata populatia; in gandirea lui arafat toti suntem infectati, vreau sa spun populatia normala!
4
4
Alt specialist in boli de femei si motoare termice. Au votat un proiect de lege si acum seful lor zice ca e prost ce au votat ei
5
1
NU TI MERGE PLUGUL LA CIRCIUMA?
0
0
Poza cu asta la vorbitor a fost facuta ,asa, de amintire.In realitate,Visan si Babus jr, nu au luat cuvantul deloc in parlament.1-pt ca nu au nimic de spus, nu stiu ce sa spuna,ei doar ridica laba si voteaza ce li se cere,2-oricum nu-i baga nimeni in seama acolo,se dau ei smecheri dar sunt niste muhaiele, simpli executanti.Si atunci,cum repezinta Cta mutalaul asta si restul gastii de incompetenti psdisti? Unde-i spitalul cu care mintea Moga, unde sunt investitiile de milioane de euro, unde-s parcurile industriale,cum arata orasu?In frunte cu Stroe si Moga, golanii astia nu au facut nimic.
6
3
Visan cu politica,baba cu mitraliera. A reaparut inainte de alegeri? La cosul de gunoi cu el.Nu e bun de nimic
6
2
Daca nici Visan nu ne reprezinta bine, atunci cine?
2
7
Vishan Bostane un spagagiu notoriu. Huo draq de neam de zdrente si secaturi
6
3
Asta nu este lege intr-un stat de drept.Asta si cu trecerea la strea de urgenta,vor exploda.La puscarie cu toti hotii din PNL.Jos guvernul! Cerem Referendum pentru acest act de teroare asupra populatiei. Aratati-le mesajele oamenilor care au fost adusi la disperare de ei,cu legile lor idioate. Nu pentru nenorocirile asta v-am votat!
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108