REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Descoperire teribilă în curtea Oil Terminal: un agent de pază şi-a găsit sfârşitul într-un un cămin cu conducte

Descoperire teribilă în curtea Oil Terminal: un agent de pază şi-a găsit sfârşitul într-un un cămin cu conducte

Replica API 14 ianuarie 2012 | 00:00 520

Un cadavru a fost descoperit, vineri dimineaţă, pe strada Justiţiei din Constanţa, în zona depozitului 2C al Oil Terminal. Poliţiştii criminalişti de la Secţia 4 Poliţie s-au deplasat imediat la faţa locului, pentru cercetarea la faţa locului. Se pare că bărbatul găsit decedat este Dumitru Dumitru, de 52 de ani, angajat al firmei de pază SC Premium Sas SRL. Cadavrul a fost găsit într-un cămin de de conducte. Directorul general al Oil Terminal, Silviu Wagner, a confirmat că persoana decedată este un agent de pază. "A fost găsit un bărbat decedat, agent de pază, iar criminaliştii încearcă să stabilească circumstanţele în care a decedat. Posibil să i se făcut rău şi să fi căzut", a declarat, pentru "Replica", Silviu Wagner. Întrucât bărbatul ieşise din tură cu o seară un urmă şi se îndrepta spre casă, legislaţia în vigoare, privind protecţia muncii, subliniază faptul că accidentele survenite în timpul parcurgerii drumului de la domiciliu spre locul de muncă şi invers, întră în categoria accidentelor de muncă, cu condiţia ca persoana în cauză să nu se abată de la acest traseu. Pentru acest motiv, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa a deschis o anchetă.

Ce spune ITM-ul

"Azi dimineaţă (vineri n.r.), la ora 8, la SC Premium Sas SRL, în curtea interioara a depozitului 2C ce aparţine SC Oil Terminal SA, a avut loc un eveniment soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 52 de ani, agent de pază. O ipoteză ar fi aceea că după schimbarea turei de la ora 19, în ziua de ianuarie a.c., numitul Dumitru Dumitru s-a deplasat către domiciliu. Cel mai probabil, în timpul deplasării prin curtea interioara a depozitului, lucrătorul s-a împiedicat şi a căzut lovindu-se la cap de un cămin cu conducte, poziţie în care a fost găsit de către colegi în dimineaţa zilei de 13 ianuarie. A fost anunţată Salvarea care a constatat decesul la ora 8. Evenimentul se cercetează de către inspectorii ITM în colaborare cu Poliţia. După raportul de necropsie, care ne va fi pus la dispoziţie de reprezentanţii Medicinei Legale în zilele următoare, vom putea spune dacă este sau nu accident de muncă. Până atunci vom cerceta dacă acela era traseul corect pe care ar fi trebuit să-l parcurgă, vom cerceta de ce acel cămin era deschis şi de ce nu era îngrădit. Chiar reprezintă un pericol dacă stăm să ne gândim", a declarat pentru Replica de Constanţa, Marian Becheanu, inspector şef adjunct al ITM.

Daniel ALBU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108