REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DETALII de la INTERVENȚIA ACCIDENTULUI din PORTUL MIDIA

DETALII de la INTERVENȚIA ACCIDENTULUI din PORTUL MIDIA

Replica API 4 august 2020 | 15:40 1528

Un bărbat, angajat al Șantierului Naval Midia a ajuns la spital după ce, din neatenție, a căzut de la jumătate de metru înălțime. La nefericitul accident a fost alocat și elicopterul SMURD, ce l-a transportat pe bărbat de urgență la spital.

O înștiințare de la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a venit în cursul zilei de luni, 3 august, în jurul orei 8.30 care anunța faptul că o persoană ar fi căzut în interiorul unui tanc de la Poarta Docului 3 din Portul Midia. La fața locului s-au deplasat de îndată o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, elicopterul SMURD şi un echipaj SMURD B. Acolo au descoperit că un bărbat a căzut în interiorul unui tanc de la jumătate de metru înălțime. Acesta a fost scos de pompieri cu echipamentul din dotare şi predat echipajului de pe elicopter. A fost transportat conştient la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale amănunţite.

Cum s-a petrecut accidentul și cine este bărbatul

La Șantierul Naval Midia SA, mai exact la Docul numărul 3 a avut loc un eveniment neprevăzut soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat. Victor E., angajat în funcția de lăcătuș mecanic se afla într-un tanc pentru a verifica nivelul apei din compartiment unde funcționa o pompă sumersibilă. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat și a căzut de la jumătate de metru înălțime.

Inspectorii ITM au intrat pe fir

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța s-au sesizat, accidentul fiind unul de muncă. Totodată, aceștia vor analiza dacă bărbatul și-a luat măsurile de siguranță în muncă. Astfel, accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de Șantierul Naval Midia SA, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Dupa finalizarea cercetării, dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu casti ochii , belesti lula
0
0
Dna sa intre pe fir sa verifice starea de degradare a docurilor si cine din ANR da avizele de functionare
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108