REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DETALII din DOSARUL AGENTULUI ‘ȘPAGAGIU’ de la PENITENCIAR

DETALII din DOSARUL AGENTULUI ‘ȘPAGAGIU’ de la PENITENCIAR

Replica API 18 iulie 2020 | 00:00 12676

Vasile Ilade a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. În calitate de agent de poliție penitenciară, a ajutat la introducere în Penitenciarul Tulcea a drogurilor și a cartelelor SIM, primind în schimb, în mai multe rânduri, mită.

sursa foto: observatornews

Totul a pornit de la faptul că lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 14.11.2018, angajații Penitenciarului Tulcea au predat lucrătorilor S.C.C.O. Tulcea un pliculeț cu fragmente vegetale de culoare verde și o bucată de hârtie în care era ambalată o substanță sub formă de cristale de culoare albă, cu precizarea că acestea ar fi aparținut unui deținut aflat la acea dată în Penitenciarul Tulcea.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că mai multe persoane se ocupă cu introducerea în Penitenciarul Tulcea și distribuția de produse cu efecte psihoactive („etnobotanice”), telefoane mobile, cartele SIM, carduri de memorie și alte bunuri interzise a fi deținute de persoanele private de libertate, printre făptuitori fiind și agenți de poliție penitenciară care, în schimbul introducerii în penitenciar a produselor și obiectelor interzise, primesc sume importante de la apropiați ai deținuților.

Condamnat cu suspendare după ce a recunoscut tot

Astfel au început cercetările, pe mai multe paliere, mai multe indicia ducând către Vasile Ilade. În cauză a fost organizat un flagrant, Vasile Ilade le-a comunicat lucrătorilor de poliție că la reședința sa din municipiul Tulcea mai are o cantitate de „etnobotanice” pe care ar fi primit-o de la același „V. în urmă cu aproximativ 2 luni cu rugămintea de a o introduce în Penitenciarul Tulcea pentru deținutul M.V.. Pe 11.12.2019 a fost condamnat de către Tribunalul Constanța, decizia rămânând definitivă pe 07.07.2020.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a primit aceasta minune de a primi din partea procurorului acordul de recunostere.Nu toata pulimea din Romania primeste acordul de recunoastere doar cei care trag dreptul la smecheri si cei care sunt sifoane.Restul prostimii in aceasta tara va merge ani de zile la procese in fata judecatorului.Asa sunt in tara asta legile doar pentru mafioti ptr prostime sunt alte legi.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108