REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DETALII din DOSARUL fostului prefect Albu: Victima NU purta centură de SIGURANȚĂ și avea mașina DEFECTĂ!

DETALII din DOSARUL fostului prefect Albu: Victima NU purta centură de SIGURANȚĂ și avea mașina DEFECTĂ!

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:11 5425

Fostul prefect Ioan Albu a fost condamnat, de către Judecătoria Medgidia, la trei ani cu suspendare, la începutul lunii septembrie, pentru ucidere din culpă. Cum decizia nu a fost definitivă, s-a înregistrat apelul, următorul termen fiind fixat pe 22.10.2020, cu mențiunea că, la termenul trecut, judecătoarea Iulia Cezara Suciu a formulat cerere de abținere privind soluţionarea dosarului. De menționat este și faptul că Ioan Albu a desemnat un expert tehnic, care a stabilit că victima nu purta centură de siguranță și că avea mașina defectă. Însă, judecătorii au precizat că aceste aspecte nu-l fac mai puțin vinovat de producerea accidentului.

Reamintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul prefect, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora, la data de 16.02.2020, în jurul orelor 1915, Ioan Albu, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A..

Interiorul mașinii, plin de pete de vin! Albu avea alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat

Din procesul-verbal de cercetare la fața locului a rezultat că în autoturismul marca Range Rover a fost găsit, pe podeaua stânga spate, un dop de plută, iar pe podeaua dreapta spate a fost găsită o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvie, desfăcută, fără lichid.

Pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin, rezultând astfel că anterior producerii accidentului sticla conținea vin și era desfăcută, cel mai probabil inculpatul consumând alcool chiar în autoturism. Acest aspect nu a fost nici confirmat, nici infirmat de inculpat, având în vedere că acesta s-a prevalat de dreptul la tăcere. Ioan Albu a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, testarea realizându-se la ora 19:53.

Albu a desemnat un expert tehnic

Conform mențiunilor la raportul de expertiză tehnică făcute de expertul tehnic auto ing. C. G., desemnat de Ioan Albu, pe lângă concluziile similare emise de expertul O.P., referitoare la locul producerii accidentului și producerea stării de pericol, precum și posibilitățile de evitare a producerii accidentului, au fost emise următoarele concluzii suplimentare: proiectarea lui T.A. din autoturismul marca Peugeot 806 s-a produs la impact din cauza nefuncționării sistemului de securitate ABCS și nemontării de către T. A. a centurii de siguranță. S-a mai precizat prin mențiunile separate ale expertului parte că sistemul de securitate ABCS nu a funcționat și în concluzie, autoturismul Peugeot nu este „bun tehnic”, deși are inspecția tehnică periodică valabilă.

Instanța a decis că aspectele de mai sus nu-l fac pe Albu mai puțin vinovat

Instanța a apreciat că funcționarea sistemului de securitate ABCS la momentul impactului nu poate fi imputată nici victimei T.A. și nici inculpatului A. I., câtă vreme inspecția tehnică periodică era valabilă, astfel că este posibil ca sistemul să se fi defectat anterior momentului producerii accidentului, fără ca T.A. să fi cunoscut acest aspect. De altfel, există autovehicule care nu sunt prevăzute cu sistem de siguranță ABCS și a căror circulație pe drumurile publice este permisă.

Astfel, circumstanța că sistemul de securitate ABCS al autoturismului Peugeot 806 nu a funcționat la momentul impactului este irelevant sub aspectul răspunderii penale a inculpatului. Pe de altă parte, neutilizarea centurii de siguranță de persoana vătămată este, fără putere de tăgadă, imputabilă persoanei vătămate. Este evident însă că această împrejurare nu poate fi de natură să înlăture răspunderea penală a inculpatului Ioan Albu sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, având în vedere că inculpatul este cel care generat starea de pericol, potrivit magistraților.

Citește și:

FOSTUL PREFECT Ioan ALBU, CONDAMNAT!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tat-su l-a facut director la directia agricola constanta, tot tat-su l-a facut si prefect, asa-i cand ai pe babacu ca secretar de stat la ministerul agriculturii, ce mai conteaza ca-i o nulitate careia ii place bautura daca tat-su il tot pune pe functii.Acest betiv Albu ce a putut face pe muschii lui, pe puterile lui, caci ce a putut face impins la spate de tat-su am vazut, dar el pe puterile lui nu poate face decat DEZASTRE si crime de ca care vrea sa scape nepedepsit tot cu ajutorul lu' tat-su
6
2
Se considera omor din culpa cind te urci beat la volan si omori un om..Atata timp cit tu ti ai anulat reflexele ar cam trebui sa fie intentie.Legea nu poate corecta grozavia, dar avem o mare problema de educatie.Oamenii care gresesc nu reusesc sa ceara iertare victimilor sau urmasilor si cel mai des recurg la toate siritlicurile avocatesti ducandu i la pierzanie.Societatea civila este absenta in sprijinirea partilor vatamate .e un fel de selectie naturala primitiva
9
2
Ba imputitilor nu mai dati articole cu rahatul asta de albu. Animalul asta de albu daca avea onoare se duce in mortii masii. E valabil si pentru javra de tasu.
7
1
ciocoiul Albu a cumparat justitia, a pacalit opinia publica, dar pe el in sinea lui cum se simte? ca n-a omorat un caine, a omorat un om, nu schiteaza nici o urma de regret?daca poate trai fara remuscari nu e diferit de o bestie.Ce exemplu poate da el societatii?el ca exponent al societatii romanesti, pai daca astia va sunt fruncea, nu ne mai mira de cum a evoluat societatea romaneasca care este plina de mizerii de la cap la coada
8
1
Judecatoare corupta. Poate ca tu vei fi viitoarea victima a unui mizerabil rupt de beat.
13
2
La fel ca si in cazul accidentului din urma cu cativa ani din jud. Brasov in care nenorocitul de HUIDU a omorat 3 oameni nevinovati , accident la care cercetarea la fata locului a facut-o MARIAN GODINA , gura sparta a Politiei Romane, care a fost gonit de la Rutiera din Brasov la ... mascati ! Mortul e vinovat !!!
9
1
Baiatul lui tata
3
3
JUSTITIEI DE CACATI DIN ROUMANIA CONDUSA NUMAI DE CACATI CORUPTI PENTRU EI DOAR SMECHERI CONTEAZA PROSTIMEA TREBUIE SA UMPLE PUSCARILE SA NU FIE GOALE.SA LE DAU MUIE POLITIEI ROMANE,PARCHETELOR CORUPTE DIN ROUMANIA,GUVERNULUI CORUPT PNL SI NU VREAU SA SE SUPERE CLAUSUGEL CAP DE VITEL MUIE DE CACAT SI LUI II DAU TOT O MARE MUIE
14
2
Putea sa fie o caruta , nu neaparat autoturism . CAND URCI RUPT DE BEAT LA VOLAN , ESTI UN CRIMINAL NENOROCIT . NUMAI CA IN LUMEA CRIMINALILOR CU BANI SI CU RELATII . NU SE DAU CONDAMNARI . CONDAMNARI PRIMESC DOAR OAMENII DE RAND CARE NU POT SA LE UMPLE BUZUNARELE PROCURORILOR SI JUDECATORILOR CUM POATE SE LE UMPLE FAMILIA ALBU . CRIMINAL NENOROCIT CARE SE BUCURA DE JUDECATORI SI PROCURORI CORUPTI .
17
4
Ce ordinarie! Mortul e vinovat ca nu avea centura! Pai daca boul beat si drogat nu intra pe contrasens omul traia azi chiar daca nu a pus centura! Curand astia o sa omoare oameni pe trecere si o sa spuna ca de ce nu au avut armura ca teutonii!
22
4
judecatorii spagagii infractori !!! Aia trebuie muiti cu mult cacat si bagati la parnaie !!!
13
7
Lasati, ma, a ma ratul! Spuneti cum este cu P N L, astia pe care i ati sustinut de ati omorat CONSTANTA! Cum e cu alegerile, 4000 de cazuri pe zi si sunteti disperati sa faceti alegeri, cum este? Lasati praful in ochi si fumigenele. Cum este cu Broasca, prefectul, care i a primit pe fratii lui la Sanatoriu si acum nu mai sunt locuri in spitale! Cum este cu ziua si miliardul imprumutat de Catulica?
14
11
a omorat un om, nu a luat nici o zi de puscarie, pentru ca face parte din plutocratia locului, asa-i cand ai bani si conexiuni, poti sa faci orice, iti permiti sa te urci beat la volan, sa si omori si sa nu patesti nimic.De ce nu mai iese nimeni la vot? ne-am scarbit de ce sunteti in stare
23
3
Labagii in robe, hoti de vieti. Muie.
20
3
Justitie de cacat
22
3
nu va e rusine, cautati cu orice chip sa-l scoateti basma curata pe conasul Albu care s-a urcat beat mort la volan si nu a luat nici macar o amenda pentru faptul ca a fost gasit sub stare de ebrietate.Pe altii care-i gaseste politia in stare de ebrietate la volan le da amenda desi n-au omorat pe nimeni,asta a si omorat din culpa ca era beat mort si nu a luat nici macar o amenda, ba mai mult vor sa-l si albeasca, l-o chema pe el Albu dar nimic nu-l mai albeste dupa nenorociea asta ce a facut-o
24
4
Bai judecatorilor voi sunteti nebuni sau atzi luat banu gros de la criminal;a intrat Albu cu masina lui pe contrasens si a omorat un om,sau cel care a murit a intrat cu masina pe contrasens si din cauza asta a murit?,asta este intrebarea pentru ca asta a cauza accidentului urmat de moartea unui om.Trebuia sa va justificati decizia asa ma judecatorilor"S.Huidu a omorat trei oameni si nu a fost condamnat cu executare atunci cum sa il trimitem in puscarie pe Ioan Albu care a omorat doar un om".Gino stai linistit,aduti beizadeau la Medgidia ca il scot astia si pe Mario nevinovat.
28
3
L-ai uitat pe huidu si da , asta e justitia romana care are pensii speciale si salarii babane dar cand nu exista raspundere nuai ce face le poti da oricat, ei nu vor tine cont de nimic!!!
17
2
BAI ANIMALULE ! PUTEA SA FIE SI PE JOS SAU INTR-UN CARUCIOR CU RULMENTI ,TU AI FOST BAUT SI AI INTRAT PE CONTRASENS ! Daca se schimba cumva ,ceva in acest dosar ar trebui sa mori pe loc ! NU TOATA LUMEA A FURAT CUM AI FURAT TU SI TACTU SA SE PLIMBE CU TANCUL ! EU UNUL ,TI-AS LUA GATUL !
24
3
Usor, usor, dupa acest act de justitie, soferii beti vor circula pe drumurile publice si mai abitir! Vina prefectului este mai mica decat a judecatorilor si acum si a expertului tehnic.
20
2
In Comuna Pecineaga , familia Albu printr o suveica de firme si cu sprijinul unei lucratoare din primarie au lasat lucratorii fostului C A P fara pamant. Omul vindea acestora 1 ha din totalul sau, se intocmea act ce vanzare cumparare pe toata suprafata, Omul, majoritatea batrani fara urmasi, sau cu familia departe nu stia acest lucru, primea in continuare subventie ca si cum era proprietar, dar cand dorea sa rezilieze contractul, surpriza nu mai avea pamant pentru ca ,, l a vandut,,
21
3
Nici nu stii pe cine sa injuri, pe prefectul boschetar sau pe idiotul de avocat care il sfatuieste. Sper ca familiei victimei sa is se faca dreptate printr-o ciroza, daca justitia nu e in stare.
23
3
Asuma-ti viciul si clipa de prostie! Tu esti vinovat! Nu mai tara mortu si familia lui prin tribunale! Ai luat cu suspendare! Ajunge! Rusine! Nemernicule
27
3
Criminalul roman si cu bani, ca de obicei profitand de justitia de doi bani din Romania , da vina pe mort. Tara noastra a devenit un mare rahat care pute din cauza justitiei decazute care face dreptate doar de partea oamenilor cu bani! Rusine! Sper ca nu toti judecatorii sa fie caractere jegoase si cei corecti sa i elimine pe cei parazitari! Doamne ajuta!
27
2
Albu sa moara la fel ca sotul meu
24
4
bineinteles ca a luat cu suspendare! daca era alt cetatean ''no name'' zacea in puscarie de mult ..da asa se intampla cand dai in stanga si in dreapta este? hua jigodiilor
41
2
Ma intreb, daca albu, analfabetul, era victima, tot cu suspendare lua cel care l-ar fi lovit, fiind si beat. Asadar, mortul e de vina. Din pacate, cam asa se intampla peste tot in lume, ai bani, scapi. Nu ai bani, nu iti e foame! Sa speram ca exista judecata de apoi. Dar daca e la fel ca si pe pamant.....
36
3
caracterul de shoparla al alesilor ,..gunoi uman,putin spus
32
2
Exemplu de politician roman si justitie din Romania! Chitoiu,Bode,Mario Iorgulescu ?
37
0
ACESTE ASPECTE NU AL FAC PE ALBU MAI PUTIN VINOVAT ASA CA AI DAM PEDEAPSA MAXIMA - 3 ANI CU SUSPENDARE
32
0
Esti prost ori esti prost! Erai beat si ai omorat un om. Ca era, ca nu era, ca avea,ca nu avea,nu sunt scuze si nici nu fac diferenta.
53
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108