REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Detalii înfiorătoare din dosarul unui criminal periculos: a încercat să îi însceneze totul propriei surori

Detalii înfiorătoare din dosarul unui criminal periculos: a încercat să îi însceneze totul propriei surori

Replica API 14 ianuarie 2019 | 00:00 231

Condamnat la 23 de ani de închisoare!

Condamnat la 23 de ani de închisoare!

Deși violența domestică are o istorie veche, în ultimii ani, acest fenomen a început să fie tot mai frecvent. Chiar și în aceste condiții, în România, femeile preferă să continue să locuiască împreună cu persoana violentă, decât să ceară ajutor instituțiilor statului. Iar, din păcate, în cele mai multe cazuri, se ajunge la omor. Așa cum s-a întâmplat și în anul 2017 când, un individ de 57 de ani, avea să-și omoare, în chinuri groaznice, propria mamă. În trecut, Constantin Sandu a atentat și la viața tatălui său, pe care l-a lovit cu o sapă în cap. Crima ar fi putut fi evitată, dacă sora criminalului l-ar fi reclamat la poliție pentru violență în familie. Recent, bărbatul a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. Culmea, a uzat de oportunitatea formulării apelui la sentința instanței de fond, în speranța că va obține o pedeapsă mai blândă. În dosarul anchetatorilor apar detalii înfiorătoare, detalii care-l caracteriează pe individ drept un adevărat pericol social.

Începând cu anul 2015, Constantin Sandu a locuit fără forme legale în casa din Cumpăna, împreună cu sora lui, proprietara imobilului, și mama acestora, de 87 de ani. De la data mutării sale în locuință, bărbatul a muncit sporadic, își pierdea locurile de muncă din cauza comportamentului său antisocial, agresiv, fiind și consumator de alcool. Conduita sa agresivă era cunoscută în comunitate de foarte mulți ani, sora bărbatului declarând anchetatorilor că l-a agresat inclusiv pe tatăl acestora, căruia i-a aplicat o lovitură cu o sapă în cap. Agresivitatea fiului s-a canalizat, într-un final, împotriva mamei sale, pe care, cel mai probabil, spun anchetatorii, o găsea vinovată de situația materială pe care o avea. În august 2017, în jurul orei 3.30, bărbatul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-a enervat peste măsură pe mama sa, luându-se la ceartă cu ea. De aici și până a trece la lovituri nu a fost decât un pas. Iar Sandu nu a mai ținut cont de nimic și a dat cu brutalitate în cea care i-a dat viață, până ce victima nu a mai mișcat, moartea fiind violentă. Loviturile la cap cu un corp dur, la picioare și mâni, la nivelul toracelui...i-au fost fatale bietei bătrâne.

Constatările medico-legale conturează tabloul unei ferocități ieșite din comun a agresorului îndreptate împotriva unei ființe umane lipsite de orice posibilitate de a se apăra datorită vârstei și a stării de sănătate. Inițial, nu a recunoscut fapta. Și-a sunat sora și i-a spus că a găsit-o moartă. Ulterior, când au fost anunțați medicii, aceștia din urmă au avut semne de întrebare și au sesizat polițiștii. Bărbatul a susținut că sora lui are legătură cu decesul mamei sale, despre care este conștient că a fost unul violent. Având în vedere declarația acestuia, anchetatorii au procedat la verificarea apărărilor acestuia, ocazie cu care s-a constatat că sunt nesincere. Ancheta a condus la bărbatul fără suflet și l-au reținut imediat, fiind proprus spre arstare preventivă. Și astăzi, bărbatul se află îna rest ăpreventiv.

Preotul din localitate știa că bătrâna este frecvent bătută de fiu

Agresiunile anterioare comise asupra victimei erau cunoscute de membrii familiei sale, unele din acestea fiind aduse la cunoștința preotului paroh chiar. Fiind în vârstă și cu probleme de sănătate, victima primea deseori vizita preotului din localitate, în vederea spovedaniei și împărtășaniei. La ultima întâlnire cu preotul, acesta din urmă a aflat de abuzurile la care era supusă, abuzuri cunoscute și de sora criminalului. Ba chiar, în luna dinaintea decesului, bărbatul a abuzat-o pe mama sa, pe care a tras-o de păr, târând-o prin curtea imobilului până în corpul de clădire în care aceasta locuia. Deși, aceasta s-a gândit că fratele său o va ucide pe mama lor, nu a luat măsuri pentru prevenirea acestui fapt. Aceasta chiar în condițiile în care chiar fosta soție a criminalului i-a cerut să facă ceva în acest sens, întrucât îl știa capabil pe fostul soț să-și ucidă mama. De altfel, este de subliniat faptul că, în perioada 1994 – 1996, a executat o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor. I-a dat cu o sapă în cap tatălui său. În noiembrie 2018, Tribunalul l-a condamnat pe criminal la 23 de ani închisoare, însă decizia nu este definitivă. Așa că a efectuat recurs, la Curtea de Apel. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 7 februarie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E TIMPUL PENTRU SCHIMBARE SOCIALA, ASTFEL DE OAMENI NU AU CE CAUTA IN SECOLUL 21!
2
0
De fapt am vrut sa postez alt coment dar nu mi sa permis . Asa ca am sa fiu mai ,,indulgent '' De ce nu se aplica Legea Talionului ?
2
0
10 ani in cantonament si va fi liber sa mai faca cate ceva...!
1
0
s-a ea legatura cu iordache
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108