REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deţinuţii de la Poarta Abă, "pedepsiţi": Nici unul nu părăseşte celula

Deţinuţii de la Poarta Abă, "pedepsiţi": Nici unul nu părăseşte celula

Replica API 23 aprilie 2011 | 00:00 133

Camera intimă, luată cu asalt de Paşte

Camera intimă, luată cu asalt de Paşte

Deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă vor petrece sărbătorile pascale în spatele gratiilor. În acest an nici un deţinut nu va beneficia de "permisii" de 24 de ore sau de trei zile pentru a fi alături de cei dragi. Deşi au existat 11 solicitări în acest sens, Administraţia Naţională a Penitenciarului (ANP) nu a dorit să le aprobe pe motiv că persoanele private de libertate nu au avut un comportament exemplar. Chiar dacă ANP a refuzat să-i lase "liberi" pe deţinuţi, aceştia nu vor duce lipsă de "întâlniri amoroase". Pentru câteva ore deţinuţii vor "evada" din celulă pentru a da frâu liber imaginaţiei alături de partenere în Camera Intimă.

Fericiţii care vor avea acces în "cuibuşorul de nebunii" sunt încarceraţi în regim semideschis la Secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă de la Valul lui Traian. "Au existat 7 solicitări pentru permisii de 24 de ore şi 4 cereri pentru permisii de trei zile, din păcate acestea nu au fost aprobate. Unii dintre ei au făcut obiectul unor anchete. Referitor la camera intimă două cereri au fost aprobate şi trei sunt în curs de soluţionare. Solicitările au fost făcute de către persoanele private de la Valul lui Traian", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Chiar şi aşa de sfintele sărbători deţinuţii vor avea parte de o atenţie specială. Am putea spune chiar prea multă, în comparaţie cu mulţi bătrâni sau copii, aflaţi în libertate. Astfel, la Penitenciarul Poarta Albă sunt organizate o serie de programe cu caracter educativ, moral-religios şi cultural-artistice. În puşcărie, buna dispoziţie a început încă din 18 aprilie a.c., cu o expoziţie de obiecte decorative cu specific pascal, respectiv ouă vopsite şi felicitări, confecţionate de deţinuţi, expuse în incinta clădirii administrative a penitenciarului. Activitatea s-a desfăşurat cu concursul reprezentanţilor Fundaţiei "Stânca Veacurilor". Deţinuţii s-au gândit să facă şi un gest nobil. Aşa că, în spiritul sărbătorilor Pascale şi pentru întrajutorarea persoanelor vârstnice aflate în Centrul Social din Poarta Albă, 136 de deţinuţi şi-au donat pe 19 aprilie a.c. raţia zilnică de pâine (68 kilograme de pâine). În cadrul penitenciarului deţinuţii l-au avut aproape şi pe Înalt prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului care pe 23 aprilie a.c., la ora 09.00, a săvârşit Sfânta Liturghie, în lăcaşul de cult situat în incinta unităţii. "Evenimentul va fi transmis ulterior prin reţeaua TV cu circuit închis, pentru a fi vizionat de toţi deţinuţii aflaţi în custodie", a conchis Gabi Botezan, reprezentantul peniteanciarului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108