REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deţinutul care a vrut să se sinucidă cu diazepam, transferat la Poarta Albă

Deţinutul care a vrut să se sinucidă cu diazepam, transferat la Poarta Albă

Replica API 29 noiembrie 2011 | 00:00 278

După 18 ore petrecute la Terapia Intensivă din Judeţean,

După 18 ore petrecute la Terapia Intensivă din Judeţean,

Deţinutul de 19 ani, care a vrut să se sinucidă cu diazepam în una din celulele Penitenciarului Poarta Albă, se află în afara oricărui pericol.

Acesta a ajuns în atenţia medicilor în comă, după o supradoză de medicamente şi a fost internat de urgenţă în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. "La Secţia de Terapie Intensivă a stat internat vreo 18 ore, după care a fost transferat pe Secţia Medicală, conştient, colaborant, stabil din punct de vedere hemodinamic, iar a doua zi a fost externat. Din analizele efectuate, a reieşit faptul că pacientul era intoxicat cu diazepam", au declarat cadrele medicale care l-au supravegheat pe deţinut. Reprezentanţii unităţii penitenciare au declanşat o anchetă în acest caz şi spun că deţinutul ar fi povestit că nu ar fi vrut să se sinucidă atunci când a îngurgitat mai multe medicamente "Din câte am înţeles, a înghiţit mai multe medicamente decât trebuia fără nici o intenţie de suicid. Probabil era sub un tratament medicamentos şi nu a luat medicamentele la timp. Le-a strâns şi vrând să recupereze, s-a panicat şi le-a luat pe toate. Acum este încarcerat, sub supraveghere medicală", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al unităţii penitenciare. Deţinutul D.C. pare să-şi fi revenit din comă, însă a refuzat internarea în Spitalul Penitenciar Poarta Albă. "A refuzat internarea, nu se află la noi în momentul de faţă, ci pe Secţia de Deţinere a penitenciarului, unde este sub atenta supraveghere a medicului de acolo", a declarat Simona Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108