REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DEZASTRU pentru polițiști: Aproape 10.000 dintre ei au salarii mult mai mici

DEZASTRU pentru polițiști: Aproape 10.000 dintre ei au salarii mult mai mici

Replica API 18 februarie 2018 | 21:57 403

Creşterea de 25% a salariilor aplicată de la 1 ianuarie a avut loc, însă pentru mulţi bugetari a însemnat câteva zeci sau sute de lei în minus la salariu.

Situația a devenit mult mai grea pentru 10 mii de poliţişti, care s-au trezit cu bani mai puțini după ce nu au mai primit un spor de muncă sumplimentară. Trecerea contribuţiilor la angajat a făcut ca medicii să nu simtă mult anunţată majorare a salariilor. În cazul lor însă, urmează o a doua mărire, în martie. Din cei 50 de mii de poliţişti, pentru o cincime, creșterea salarială a venit cu mai puţini bani. Sunt cei care încasau un spor de muncă suplimentară.

″15% dintre poliţişti au luat salarii mai mici cu 400-500 de lei”, explică Andrei Ene, Poliţia de Frontieră, conform Știrile Pro TV, citate de stiripesurse.ro

″Nu există niciun minus la salariu, era doar un spor discriminator″, a infirmat Carmen Dan.

Iar poliţiştii au mai descoperit că nu li se ia în considerare, la calculul venitului lunar, coeficientul pentru studii superioare în cazul agenţilor, poziţie pentru care în mod obişnuit nu este nevoie de o facultate.

Printre bugetarii care ar fi trebuit să se bucure de salarii mai mari sunt şi angajaţii din sănătate. Numai că trecerea contribuţiilor la angajat şi includerea normei de hrană în salariu, au făcut ca majorarea să fie mică.

De pildă, pentru luna decembrie, salariul de bază al unei asistente cu studii superioare a fost de 3443 lei, la care se adăugau 300 de lei, valoarea tichetelor de masă. Constribuțiile la stat însumau 1303 lei. Acum, pentru ianuarie, salariul de bază este de 4304 lei, iar contribuţiile se ridică la 3427. Aşa că mărirea este de ”31 de lei”, după cum susține o asistentă.

Sunt medici şi asistente care au încasat mai puţini bani, dar asta pentru că au avut concediul medical, concediu de odihnă sau ture mai putine.

Salariile au crescut şi pentru cei din învăţământ, însă nu prea mult. În funcţie de vechime şi grade sumele primite în plus sunt între 35 şi 240 de lei, mai notează stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
munca de acasa,as putea zice ca si eu muncesc in acest moment dar nu ma plateste nimeni,sunt niste hotii ,altfel nu se explica,adica sporuri de 70 la suta sau mai mari,violatorii astia de militieni nu pot tine in frau tiganimea ia sa reinfiintam garda,ciorile nu stiau pe unde sa zboare sub radar
2
1
Si asa au salarii mari. Aia care sunt pe teren, barfesc intrei ei pe strazi, iar aia de la birou, si-o baga, cel putin verbal, intre ei. Sunt odiosi cu salarii nemeritate.
2
1
nu voi, in frunte cu dogaru, strigati '' iesi afara jevra ordinara''?- acum aveti ce ati votat
2
1
Uite d'aia cand Vasluienii va iau nevestele,fetele la cosor si chipurile au fost abuzate ne prefacem si noi ca-i ,cautam!
0
1
politistii locali indivizii care din gardieni publici au devenit..polotisti..localizati...de ei nu pomeniti nimic...ca numar au intrcut politia nationala...stau,si nu fac...nimic...dar nimic...v-ati intrebat oare ca salarii au acesti indiviz???va speriati..va iau ametelile...sunt avocati,procurori,profesori universitari,care muncesc din greu,dat nu au asemenea salarii...vedeti de dnii.politisti -locali uitati mereu...oameni fara pregatire,oameni rai,invidiosi,dusmanosi,certareti...tot ce-i rau,la ei gasiti...
2
0
EU NU ZIC CA ESTE USOR IN POLITIE DAR NU-SI DAU TOTI POLITISTII SILINTA SA FIE POLITIST IN ADEVARATUL SENS A CUVINTULUI SI SA RESPECTE JURAMINTUL SI SA RESPECTE STATUTUL DE POLITIST.
1
1
Johnk , du-te dracului de HANDICAPAT cu comentariile tale . minte ingusta ...
3
3
Printre militieni si militari, nu te omoara neaparat munca. Realizezi dupa o perioada printre ei ca majoritatea sunt pilosi, inculti, badarani si cu o minte ingusta.
5
3
Militia trebuie desfiintata.Toate drumurile sunt pline de militieni ca sa le dai spaga.Ailalti care stau la birou sunt mai multi decat este nevoie, freaca cocaru si asteapta sa fie platiti.Ailalti care ar trebui sa intervina la vreun caz ori nu vin ori daca vin deja este prea tarziu.Pentru ce va platim militienilor daca tot furati mai mult decat altii.Mergeti si angajati-va la un privat sa va dea salariul minim brut pe economie si sa va munciti 12 ore pe zi ca sa nu mai dormiti noaptea.De lucrat tot afara o sa lucrati muncitori necalificati ca altceva nu stiti sa facetti.Furaciuni si spaga nu!
4
4
Cea mai josnica categorie sociala din Romania.Nu merita decat ura! Sa mai taca dracului din gura,impreuna cu Coarna,pentru ca in afara de pretentii nu fac nimic.Categoria agenti ar trebui desfiintata.Populatia ii uraste foarte mult.
4
6
Mai Romanes eu cred ca tu esti un avorton salvat din tomberon ai acum vomiti pe aici
2
3
Sa te vad eu mai pulica cum iti este dupa 27 de ani de munca impotriva infractorilor, fara sambete si duminici, mii de nopti nedormite, in ger sau canicula ! Pe cand tu stateai bine mersi cu mana la fofolica si acum te intrebi daca esti bun de insuratoare la 45 de ani ! S I C T I R !
5
6
Salariile vor continua sa scada. Atat cat se produce in economia romaneasca atat se va manca. Valabil pentru pensionari si salariati. Cine vrea sa manance mai mult sa munceasca mai mult.
7
1
pensionarii.sa fim seriosi,la 45 de ani inca esti bun de insuratoare.sa nu mai fie discriminare si ura de rasa.
10
6
Orce politist , MILITIAN au facut cite o FURACIUNE, s-au au incalcat LEGEA ,utati-va in jurul vostu si vedeti ce averi au acesti INCULTI,si ce BINE traiesc fata de OAMENII care muncesc cinstiti in aceasta tara de cacat
11
9
Ca nu.toti.or fi popartac sau dobrescu
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108