REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Diaconescu, PMP: Viorica Dăncilă nu are deschidere internaţională să genereze o valoare adăugată la BNR

Diaconescu, PMP: Viorica Dăncilă nu are deschidere internaţională să genereze o valoare adăugată la BNR

Replica API 28 mai 2021 | 20:52 1149

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la Brăila, că nu cunoaşte motivele pentru care guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a numit-o consilier pe Viorica Dăncilă şi că, din punctul său de vedere, fostul premier PSD nu are "o deschidere internaţională".

Cristian Diaconescu

"Nu cunosc care sunt criteriile pe care domnul guvernator Isărescu, un om cu contacte internaţionale foarte serioase, le-a avut în vedere când a numit-o consilier. Probabil multe cazuri de acest gen. Am mai fost întrebat dacă dânsa are deschiderea internaţională, pentru că domnul Vasilescu (Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, n.r.) a spus la un moment dat că acesta ar fi fost argumentul. Eu, din câte ştiu, doamna Dăncilă nu are niciun fel de deschidere internaţională de natură să genereze o valoare adăugată în plan internaţional pentru Banca Naţională", a declarat Diaconescu.

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la BNR în cadrul Departamentului pentru economia verde, iar fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, scrie Agerpres.

"Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică", a spus Adrian Vasilescu.

De asemenea, Adrian Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în departamentele BNR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bineinteles ca Viorica e nimeni in drum mai Diaconescule,pai daca a ajuns Banca Nationala sa depinda de relatiile Vioricai in europa suntem varza de Bruxeles?.
2
0
Ea e un zero , si toata guvernarea actuala este sub zero.
1
1
Ea e un zero
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212