REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Digi 24 a fost SANCȚIONAT, după ce Cristian Tudor Popescu a numit-o 'femelă scatofilă' pe Dana Budeanu: Înjurătura n-a fost amendată

Digi 24 a fost SANCȚIONAT, după ce Cristian Tudor Popescu a numit-o 'femelă scatofilă' pe Dana Budeanu: Înjurătura n-a fost amendată

Replica API 9 noiembrie 2019 | 00:00 491

sursa foto: captura Digi24

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința publică de joi două ediții ale emisiunii Jurnal de Seară, cu Cristian Tudor Popescu invitat, potrivit Paginademedia.ro.

Potrivit sursei citate, una din 24 octombrie, în contextul apariției înregistrării ascunse de la Colectiv, în care CTP a reprodus, fără bip, înjurătura folosită de un responsabil ISU: „Lasă-i în p... mea”.

A doua emisiune a fost cea din 31 octombrie, în care CTP a comentat interviul dat de Gabriela Firea la Digi24 și scandalul din jurul postării despre asociația Dăruiește Viața, distribuită de primarul Capitalei pe facebook. În discuție, CTP a folosit termenul de "femelă scatofilă" în legătură cu Dana Budeanu.

Astfel, după discuții lungi, în contradictoriu, pe alocuri pe un ton ridicat, presărat cu ironii despre protejarea anumitor posturi, CNA a decis: somație publică doar pentru ediția din 31 de octombrie, pentru lipsa de reacție a mdoeratorului Cosmin Prelipceanu la apelativul „femelă scatofilă”, folosit de Cristian Tudor Popescu, pentru a o descrie pe Dana Budeanu, autoarea postării care a produs întregul scandal.

De altfel, a existat și o propunere de somație pentru încălcarea protecției minorilor, în cazul folosirii lui Cristian Tudor Popescu a înjurăturii fără bip. Sancțiunea a fost propusă de Radu Călin Cristea. Însă, nu a adunat suficiente voturi (șase) pentru a fi aprobată.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa fie sanctionata aceasta injuratura, cata vreme o alta - "muie PSD"- a fost aprobata de insusi lenesul din Dealul Cotrocenilor? Devenim, "pas cu pas", vorba primului turist al tarii si hotului de case, un popor de trogloditi, de oameni ai cavernelor, din care tocmai a iesit al doilea exemplar, CTPul... Asa se face educatie in Romania, prin astfel de ... primate...
1
1
Cine este acest CTP ? Prea multe isi permite. Atotstiutorul.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108