REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DIICOT a CĂLCAT la firma creatoarei de modă Levința în dosarul șefei Operei Naționale Iași

DIICOT a CĂLCAT la firma creatoarei de modă Levința în dosarul șefei Operei Naționale Iași

Replica API 1 martie 2021 | 00:00 1669

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că procurorii DIICOT ar fi trecut pe la firma creatoarei de modă Doina Levința, pentru a ridica documente legate de presupuse contracte cu Opera Națională București.

Mai precis, explică sursele citate, anchetatorii ar verifica contractele de furnizare garderobă încheiate între firma creatoarei și instituția publică de cultură.

Concret, Doina Levința nu ar fi vizată, spun sursele citate dar cu toate acestea anchetatorii vor să verifice contractele încheiate de aceasta cu Opera Națională Iași și București.

DIICOT confirmă printr-un comunicat oficial informațiile potrivit cărora directoarea Operei Naționale Iași, Beatrice Rancea ar fi vizată într-un dosar penal de delapidare și arată că prejuduciul stabilit de anchetatorii ieșeni până la acest moment este de cinci milioane de lei.

Astfel, se arată în comunicatul Direcției, „prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei iar la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane”.

Concret, DIICOT nu confirmă numele persoanelor vizate în speța prezentată de sursele STIRIPESURSE dar prezintă faptele acestora și prejudiciul cauzat statului român.

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE procurorii DIICOT de la Iași au descins în 26 locații pe raza municipiilor Iași și București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

Sursele invocate afirmă că grupul ar fi fost inițiat și condus de către directoarea Operei Naționale Iași, Beatrice Rancea

Potrivit acestora, începând cu 2014, s-ar fi constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului, spun sursele citate, ar fi acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Beatrice Rancea, care a fost big manager si la C-ta ! A furat si din banii Cons Jud din greu, ca degh, era amanta lui Nicusor Porcusor. Ce mai petreceri xxx trageau la Flora ! Se lasa cu fantana arteziana de spermatozoizi !
4
0
Copy-paste toate prostiile...
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108