REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Din ciclul „să ne scărpinăm de purici, că de restul problemelor am scăpat”, iubitorii de animale au protestat la DNA

Din ciclul „să ne scărpinăm de purici, că de restul problemelor am scăpat”, iubitorii de animale au protestat la DNA

Replica API 18 aprilie 2015 | 08:49 248

Cer sprijinul procurorilor, să rezolve problema câinilor maidanezi

Cer sprijinul procurorilor, să rezolve problema câinilor maidanezi

Militanţii asociaţiei Baricada Verde au organizat, vineri, o acţiune de protest în faţa sediului DNA Constanţa. Veniţi în sprijinul iubitorilor de animale, aceştia solicită implicarea instituţiei care beneficiază de un sprijin popular însemnat pentru a rezolva problemele create de Biobaza Constanţa de-a lungul timpului.

Militanţii de la Baricada Verde susţin că părtaşă la situaţia câinilor maidanezi este Primăria Constanţa, care s-ar fi arătat indolentă şi nepăsătoare la sesizările din ultima perioadă.

„Demararea anchetelor. La unele sunt blocate. Mai mulţi colegi ai noştri au depus în decursul timpului mai multe sesizări în legătură cu DSV Constanţa, cu bioaza, cu cârdăşia care este între departamentul de la Primăria Constanţa. Faptul că, atunci când venea o sesizare la dânşii, cu argumente, numai atunci când presa a intrat pe rol şi a făcut mai vizuală problema, totul mergea în continuare, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Am zis că presa are un rol foarte important şi DNA, la ora actuală, în România. (...) A fost o discuţie, care sunt procedurile şi cum văd şi dânşii lucrurile şi cum văd aceste anchete. Mergem la eşaloanele mai micuţe. Am depus sesizări şi am încercat să luăm legătura cu primarul şi viceprimarul, cu domnul Decebal Făgădău, pardon de expresie, nu a dorit de multe ori să se întâmple acest lucru, iar ca să scape de noi, ne-a făcut o întâlnire cu cei de la departamentul din Primărie, de ecarisaj, care ne-au spus că ei ştiu mai bine gestionarea acestei probleme şi că e mai bine să discutăm... una e să-i spui şefului, e altceva când discuţi cu persoana care ia decizia. (...) O mare parte din iubitorii de animale au ajuns la saturaţie, în sensul că au adoptat foarte mulţi câini şi că stau la casă, la bloc, în diverse locuri, au şi ei un număr limitat în sensul de a putea avea grijă. Când adopţi un câine, ai şi grija lui, nu îl iei ca să...”, ne-a spus Sorin Belu, din partea asociaţiei, care susţine că problema câinilor maidanezi s-ar fi putut rezolva în urmă cu mai mulţi ani, dacă aceştia ar fi fost sterilizaţi şi castraţi.

„S-ar fi rezolvat, era nemaipomenit, dacă se întâmpla asta, dacă de acum 10, să nu zic 15-20 de ani, dacă erau sterilizaţi şi, în acelaşi timp, castraţi. Un câine maidanez are durata de viaţă în jur de şase - şapte ani. Problema e că dacă acum 10 ani se întâmpla lucrul acesta, era de mult rezolvată”, ne-a mai spus Belu.

La adunarea militanţilor a sosit, la un moment dat, Jandarmeria. Neavând autorizaţie de protest din partea Primăriei Constanţa, militanţii s-au confruntat cu autorităţile.

„Am plecat, ca să nu dăm, chipurile, că suntem Gigi contra. Dar, pentru a proteja colegii, să nu se facă presiuni asupra lor, că au venit pe trotuar şi nu au strigat nimic, să le dea poliţia sau jandarmeria amendă. (...) Jandarmeriei nu îi convenea că se dădeau interviuri, deşi e foarte suspect”, a concluzionat Belu. Între timp, Primăria Constanţa a autorizat un alt miting în acest sens.

Sâmbătă, se organizează o adunare publică privind protestul faţă de „mediatizarea negativă a raselor de câini considerate periculoase”.

Mitingul se va desfăşura în intervalul orar 14.00-18.00, pe următorul traseu: plecare din parcarea City Park Mall Constanţa - aleile din Parcul Tăbăcarie - Satul de Vacanţă, zona Zodiac, sosire. Mitingul a fost avizat favorabil, potrivit prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice modificată şi completată prin Legea nr. 31/2004 de către comisia de avizare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108