REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Din Portul Constanţa, în CSM: şefa Corpului de control de la Transporturi, ca şi transferată la Inspecţia Judiciară

Din Portul Constanţa, în CSM: şefa Corpului de control de la Transporturi, ca şi transferată la Inspecţia Judiciară

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 787

Fina lui Fenechiu, ocrotită de spiritele bovinelor şi a peştişorilor guppy

Fina lui Fenechiu, ocrotită de spiritele bovinelor şi a peştişorilor guppy

Chiar dacă a fost retras din primul eşalon politic, în urma condamnării sale la închisoare, Relu Fenechiu rămâne un personaj extrem de influent în plan decizional. Trecem peste faptul că întreaga echipă de conducere preluată de actualul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, este formată din oamenii lui Fenechiu, pentru a admira abilitatea liberalului de a-şi face simţită prezenţa şi în forul suprem al justiţiei din România. Potrivit unor surse din sistem, fina lui Relu Fenechiu ar urma să fie numită consilier juridic la Inspecţia Judiciară, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre Roxana Teodora Cozmanciuc, tânăra de 31 de ani care a ajuns să conducă Portul Constanţa şi Corpul de control al Ministerului Transporturilor, după o vastă experienţă ştiinţifică în creşterea bovinelor şi peştişorilor guppy. Potrivit surselor citate, pentru cele 5 posturi de consilier juridic la Inspecţia Judiciară au fost admişi 17 candidaţi, soţia deputatului Corneliu Mugurel Cozmanciuc şi fina lui Relu Fenechiu având şanse foarte mari de a ocupa această funcţie.

O nouă provocare pentru o carieră de senzaţie a Roxanei, prezentată în detaliu de "Replica", zilele trecute. Potrivit ultimelor informaţii, Roxana Teodora Cozmanciuc ar fi părăsit conducerea Corpului de control pentru a deveni consiliera personală a secretarului de stat Cristian Ghibu, concitadin de-al dânsei, scos ţap ispăşitor pentru eşecul privatizării CFR Marfă. Roxana Teodora Cozmanciuc a fost numită şefă a Corpului de control de la Transporturi în ianuarie 2013, chiar de către naşul ei, pe atunci ministru, Relu Fenechiu. Până recent, a fost şi reprezentanta ministerului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Până la acea dată, tânăra ocupase funcţia de comisar în cadrul Gărzii Financiare Iaşi, structură unde a activat din 2007, perioadă în care a fost şi doctorandă în cadrul disciplinei de Creşterea Bovinelor, după cum se arată în CV-ul de pe site-ul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad Iaşi, Facultatea de Zootehnie. Soţul său, Corneliu Cozmanciuc, în vârstă de 35 de ani, a fost una din nominalizările din vara aceasta pentru preluarea funcţiei de ministru al Transporturilor. În 2005, virtual consiliera Inspecţiei Judiciare de la CSM devenea inginer zootehnist cu diplomă de licenţă, dar şi jurist, întrucât a urmat, în paralel, cursurile de Drept ale universităţii particulare Petre Andrei din Iaşi. Ulterior, în 2007, Roxana Teodora Cozmanciuc obţine şi un master în Drept european, tot la Petre Andrei. În 2009, trimisa lui Fenechiu în CSM brevetează la OSIM "Procedeul de obţinere a unei linii de peşti ornamentali guppy, rezistentă la hipertermie" şi "Procedeul biotehnologic de creştere a dimensiunilor corporale la masculii speciei de peşti ornamentali guppy". Prezentăm din nou o parte din prodigioasa activitate publicistică a Roxanei: "Studiul creşterii vacilor Brună, în unele exploataţii private din judeţul Suceava" (în 2006); "Aspecte privind eficienţa economică într-o fermă de vaci de lapte" (2006); "Studiul însuşirilor morfoproductive ale taurinelor de rasă Bălţată cu Negru Românească crescute în gospodăriile populaţiei din arealul comunei Vîrfu Cîmpului, judeţul Botoşani" (2006); "Digestibilitatea frunzei de dud în funcţie de rasa/hibridul larvelor de mătase" (2006) etc.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108