REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Direcţia de Sănătate, trimisă la Parchet să afle cine e minora cu HIV, obligată să se prostitueze

Direcţia de Sănătate, trimisă la Parchet să afle cine e minora cu HIV, obligată să se prostitueze

Replica API 29 august 2012 | 00:00 157

Informaţii "la secret"

Informaţii "la secret"

"Războiul" dintre instituţiile constănţene pe tema minorei infectate cu HIV, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu numeroşi bărbaţi, se tranşează la Parchet. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa a solicitat în mod oficial, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, datele de identitate ale minorei pentru demararea propriei anchete în vederea stabilirii dacă este sau nu inclusă în Programul Naţional de Prevenire şi Control al infecţiei HIV/SIDA.

Răspunsul celor de la IPJ, care s-au opus din start să dezvăluie identitatea fetei, nu a întârziat să apară. Însă răspunsul nu este cel sperat! Astfel, oficialii DSP au aflat că solicitarea lor a fost transmisă mai departe, la Parchet, pentru a fi analizată. Specialiştii constănţeni spun că IPJ a anunţat că minora exploatată sexual de doi indivizi, printre care şi presupusul său iubit, ar avea 13 ani, numai că, în evidenţa medicilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa nu figurează paciente cu HIV, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, care ar urma un tratament de specialitate. Existând riscul ca fata să fi transmis virusul şi clienţilor ei, care la rândul lor şi-ar fi putut îmbolnăvi, fără să ştie, familiile, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa vor să clarifice situaţia, însă spun că până acum nu au fost sprijiniţi de către autorităţiile abilitate. De altfel, aceştia ar dori să facă publică şi fotografia minorei, astfel încât cei care au întreţinut relaţii sexuale cu ea să se prezinte la testare. De menţionat faptul că, după mediatizarea cazului, unele persoane s-au prezentat din proprie iniţiativă la Centrul Baylor Marea Neagră pentru a se testa. În cadrul consilierii post-testare, bărbaţii ar fi recunoscut specialiştilor de la Baylor că ar fi întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu minora infectată cu HIV. De altfel, Daniel Toma, concubinul fetei, a dorit să se testeze, acesta dezvăluind instanţei verdictul medicilor: "HIV reactiv".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108