REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Directoarea de la Liceul Carmen Sylva ar putea fi DEMISĂ

Directoarea de la Liceul Carmen Sylva ar putea fi DEMISĂ

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:00 8787

După situația creată de la Liceul „Carmen Sylva” din Eforie în care unii profesori refuzau să intre la orele online, Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă. Însă, doar după mediatizarea cazului în mass-media, directoarea a transmis ISJ-ului punctul său de vedere. Nu este exclusă fie demisă din funcţie.

La Liceul „Carmen Sylva”, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului „Carmen Sylva” a analizat situația orelor online care ar trebui să se desfăşoare,Cu această ocazie, a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de școală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învățământ se află în scenariul hybrid. Iată că, după tăcere absolute, directorul a venit cu lămuri.

Directoarea a transmis mai multe documente către inspectorat

Directoarea unității de învățământ, Cerasela Cozoș, s-a văzut nevoită să ofere un răspuns din pricina mediatizării acestui caz și a trimis către inspectorat o notă. „Ne-a fost trimisă cu greu.

A fost o comunicare mai întârziată dar ne-a transmis doamna director o notă de relație în care ne spune că la solicitarea doamnei inspectoare de sector care s-a deplasat în unitatea școlară cu privire la articolul de presă, ne-a transmis procedura privind activitățile didactice desfășurate prin intermediul tehnologiei și comunicații, tabelul cu participanții la un curs de formare pentru platformă, o copie cu tabelul cu prezența, cu modalitatea de recuperare a materiei după absențele datorate îmbolnăvirii cu Sars-Cov2, respectiv spitalizării și mai apoi concediu medical.

Profesorul de sport a încărcat materialele… undeva pe platformă

Din partea domnului profesor de educație fizică și sport, doamna directoare ne-a comunicat faptul că dumnealui a efectuat orele cu grupele de elevi prezenți fizic, la școală, a încărcat materiale pe platforma școlii fără să anunțe unul dintre administratorii platformei, astfel încât să se realizeze asocierea elevilor. Ulterior, acest lucru a fost remediat și în prezent disciplina se regăsește, aici nu am înțeles ce vrea să spună, ‘în toate cohortele de elevi’. Probabil a vrut să zică „în toate grupele și clasele”. E un cuvânt împrumutat din istorie, ușor neadecvat pentru învățămână, educație” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Scaunul directoarei se clatină?

Referitor la managementul deficit de la Liceul „Carmen Sylva”, inspectorul școlar general a declarat că vor face o analiză și vor lua o decizie în această privință. „Se știe deja cum este comunicarea cu directoratul de acolo. Se va evalua eficiența activității manageriale în cadrul instituției de învățământ. Astfel, vom lua o decizie în acest sens” a mai adăugat Sorin Mihai.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate documentele emise pentru gestionarea situatiei de criza de catre minister si inspectorate sunt cu titlu de recomandare. Asa ca in cazul demiterii directoarei sau a unui cadru didactic sau aplicarea unei sanctiuni ,vor fi declarate nule in instanta... Mai mult, persoana in cauza va putea cere despagubiri cat si plata drepturilor banesti pe perioada cat a fost afectata.
1
0
In ce hal a ajuns invatamantul din constanta??? Nu-i spune nimeni ca e ridicol acestui inspectoras? Cum sa ia o decizie? Ce-o sa faca? El mai bine s-ar uita in ograda lui... pisaltu nu-si tine orele de la inceputul anului si are 12 ore , alte inspectoare au cate 14 ore .... oare cand au timp sa le faca ? Nu mai spun ca la ora 9 in inspectorat bate vantul...
2
0
Asta da problema serioasa, ca nu facea orele on-line ala de sport !
8
0
Cititi CV-urile celor din ISJ. Numai facultati unde concurenta este sub unul pe loc si universitati "serioase": Spiru, Saguna, Universitatea Libera din Republica Moldova etc. Si astia dicteaza unor profesori cu studii la universitati de prestigiu, masterate, doctorate. Cine-i recomanda pe primii? Carnetul de partid!
9
0
Dar la Liceul Traian nu este aceeasi situatie? Directoarea Bucovala, fosta sefa a inspectoratului scolar e total absenta ca manager. Nu exista un catalog virtual unde sa vada parintii si elevii notele, acestea se pun dupa bunul plac, absentele la ore on line, la fel. Profesorii stau cu camerele video inchise, dar pretind elevilor sa roteasca camera web ca sa vada ei tot ce e in casa! Pacat ca avem pretentii de competitie cu Ovidius si Mircea, in conditiile in care avem profesorii de matematica pe care ii avem -numai fite, talente si posete Luis Vuiton.
9
1
Ba da, poate... trimite rodis la Eforie, e anuntat deja... si stii cine conduce inspectia? naty! Vezi ce frumos se leaga?
5
1
Cel mai slab a fost cuplul atarnator raducu - ancuta. Dar cand scoti cai ne le din macelarie, apar astfel de comentarii.
5
2
sorin mihai este scavetele PSD. primeste ordine de la PSD. A angajat in ISJ doar pesediste. IRINELA NICOLAE ESTE PESEDISTA. La eforie directoarea este prietena cu miu petrica. sorin mihai sluga PSD.
0
3
Asta este cea mai proasta directoare de la liceul nostru! A distrus scoala noastra! Ea impreuna cu adjunctul care este nasul ei sunt de o prostie si un tupeu nesimtit de neimaginat! Abia asteptam sa scapam de ea!
2
1
prostul de sorin mihai ataca din nou. dar habar nu are ca nu opoate demite pe directoare. aaaa. dar e campanie si asa isi face imagine. salvatorul pnlist. este cel mai prost inspector din istoria isj.
1
2
refuzi sa faci ore, esti demisa pe loc, asta trebuie sa fie exemplul, nu e greu
4
3
ISJ plin de curve ieftine. Sorine esti cea mai prosta curva din ISJ. Votam USR sa scapam de hotii din educatie.
2
2
IMBECILUL ASTA DE SORIN MIHAI ESTE ATAT DE PROST INCAT CREDE TOT CE-I SPUNE IUBITA LUI NATY. ESTE CEL MAI INCOMPETENT INSPECTOR DIN TOATE VREMURILE. ISJ LOCUIT DE FEMEI CU MORAVURI USOARE CARE NU AU DECAT O SINGURA PREOCUPARE, SPAGA.
4
2
Domnul inspector tot cauta motive sa pateze imaginea dnei director.Nu cred ca e singura scoala cu astfel de probleme...Nu cumva il deranjeaza culoarea politica a dnei?Sigur asteapta sa o inlocuiasca un pnl ist...Rusine ca nu mai tineti cont de pregatire,educatie...ci doar de nuanta politica!
8
5
A 7 a , are 32 de ore? Va dati seama sa stai 32 de ore pe saptaman in fata calculatorului, plus temele. Bugetarii de lux primesc sporuri barosane pentru asta, copiii astia vor avea mari probleme de sanatate. Auzi...sportul se face in fata ecranului, in sufragerie!!!! Inchidem scoala, piata, lasam terasele deschise....
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108