REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Directorul adjunct al APIA Tulcea, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Directorul adjunct al APIA Tulcea, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Replica API 12 iunie 2015 | 00:00 224

Infracţiuni

Infracţiuni

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi trei administratori de societăţi comerciale, Traian Grigore, Mariana Rece şi Toader Sandu, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Mai exact, cei trei i-au dat şefei APIA sume de bani şi bunuri, iar Cristina Gherghişan a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/ avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut în coproprietate de inculpata Gherghişan Cristina. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108