REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Distrugătorul american Truxtun va efectua exerciţii suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră

Distrugătorul american Truxtun va efectua exerciţii suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră

Replica API 16 martie 2014 | 00:00 77

Nava militară americană USS Truxtun, distrugător de rachete ghidate, va efectua exerciţii suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră, a declarat sâmbătă comandantul acestuia, într-un semn suplimentar de răspuns internaţional la acţiunile Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Comandantul Andrew Biehn i-a informat despre acest lucru pe reporterii aflaţi la bordul distrugătorului când acesta a andocat într-un pot bulgar.

USS Truxtun a participat săptămâna aceasta la exerciţii cu nave româneşti şi bulgare la câteva sute de mile de forţele ruse care care au intrat în Crimeea, cu populaţie majoritar vorbitoare de limbă rusă, după protestele în masă care au dus la înlăturarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

"Acest exerciţiu a fost planificat în urmă cu câteva luni şi a fost foarte important pentru că suntem capabili să lucrăm împreună cu Marina română şi Marina bulgară", a spus Biehn, citat de Reuters.

"Nu pot comenta cu privire la operaţiunile noastre viitoare, dar vom profita de ocazie pentru a face unele exerciţii de rutină cu aliaţii noştri din regiune. Operaţiunea noastră a fost planificată cu mult timp înainte de declanşarea crizei din Crimeea", a adăugat comandantul.

Statele Unite au afirmat că manevrele sunt unele de rutină, dar ele au coincis cu exerciţii aeriene efectuate de avioane de luptă americane şi poloneze în zboruri de recunoaştere ale NATO deasupra Europei de Est.

Exerciţiile navale, desfăşurate în apele internaţionale în partea de sud-vest a Mării Negre, nu au inclus trageri reale, scrie Reuters, conform LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108