REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DNA: Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, urmărit penal pentru uzurpare a funcţiei

DNA: Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, urmărit penal pentru uzurpare a funcţiei

Replica API 24 septembrie 2020 | 17:59 1539

Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de uzurpare a funcţiei, a informat, joi, DNA, scrie Agerpres.

Bogdan Enescu

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Bogdan Enescu, colonel la data faptelor şi în prezent împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (10 acte materiale) şi faţă de Constantin Florea, general de brigadă, la data faptelor împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezent inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, pentru aceeaşi infracţiune (3 acte materiale).

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Ionuţ-Cătălin Sindile, colonel în rezervă, la data faptelor împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fost comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri ai Jandarmeriei Române "Mihai Viteazul", pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale).

Procurorii notează în ordonanţe că cei trei ar fi încasat, în cursul anului 2020, drepturi băneşti în sumă totală de 79.852 lei reprezentând ore suplimentare, fără vreo justificare legală bazată pe vreo dispoziţie a şefului ierarhic superior şi fără vreun temei care să justifice caracterul operativ sau neprevăzut al activităţilor desfăşurate.

"Ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu ar fi aprobat, în perioada mai - iunie 2020, statele de plată şi centralizatoarele lunare ale orelor prestate suplimentar şi ar fi încasat drepturi băneşti în sumă de 36.068 lei, reprezentând ore suplimentare, aferente perioadei ianuarie - aprilie 2020, fără respectarea prevederilor legale, respectiv fără ca efectuarea orelor suplimentare să fi fost dispusă de şeful ierarhic superior şi fără ca, din documentele întocmite, să fi rezultat caracterul operativ sau neprevăzut al activităţilor desfăşurate. Concret, suspectul ar fi încasat bani pentru ore suplimentare cu încălcarea art. 21 alin. (1) şi (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 şi art. 35 alin. (3) şi (6) din O.u.G. nr. 114/2018", se precizează în comunicat.

La rândul său, arată anchetatorii, în perioada august - octombrie 2019, ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Constantin Florea ar fi efectuat ore suplimentare fără respectarea aceloraşi prevederi legale, ulterior ar fi solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române acordarea majorării salariale corespunzătoare, iar în baza aprobării documentelor de către Bogdan Enescu, (deşi acesta din urmă, la data efectuării orelor suplimentare, îndeplinea funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, fiind în subordinea nemijlocită a solicitantului), ar fi încasat, în luna mai 2020, drepturi băneşti în sumă de 15.619 lei.

În mod similar, spune DNA, în perioada septembrie 2018 - martie 2019, ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ionuţ-Cătălin Sindile ar fi efectuat ore suplimentare fără respectarea prevederilor legale, ulterior, în luna iunie 2020, ar fi solicitat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române acordarea majorării salariale corespunzătoare, iar în baza aprobării documentelor de către Bogdan Enescu, (deşi acesta din urmă, la data efectuării orelor suplimentare, îndeplinea funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, fiind în subordinea nemijlocită a solicitantului), ar fi încasat, în luna iulie 2020, drepturi băneşti în sumă de 28.165 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idiotilor, un jandarm, politist, man, de rand ar trebui sa aiba un salariu decent de circa 10.000 lei cel putin, iar voi vorbiti ca cel mai mare comandant al jandarmeriei a furat statul cu 89.000 lei, ce sa faca cu ei mai retardatilor, vila cu piscina in miniatura desigur ? Jandarmeria, ca si Politia, Armata si celelalte forte ar trebui sa aiba salarii minime de 10.000 lei net ca sa le compensati timpul muncit infara orelor de program si gradul de risc al pierderii vietii sau ranirii grave de catre toti interlopii, cum le spuneti voi la tziganii ordinari.
2
5
DNA merge si la primarie si la Curtea de Apel cerceteaza abuzurile, subventiile la caldura din 2011-2015,HCL date,subventiile luate de cetateni de 25% Acum primaria cere in returnarea subventiilor atat de la primarie 25% cat si banii de la guvern 75%. In instanta primaria Constanta au trecut in acte ca cetateanul a primit 4 luni 100% numai bani de la guvern subventie si ultima luna in primavara 100% subventie de la primarie Constanta.Astea sunt falsuri in acte si le pot arata.Judecatorul ori nu stie ori le ia apararea. Subventia se acorda lunar 25% de la primarie si 75% de la guvern.
2
0
Asta nu raspunde pt ca i dadea sporuri lui Zaharia, soferul lui. Asta il ponta pe Zaharia ca si cum isi facea serviciu la rutiera,dar el era soferu lui Dancu la ipj.La asta de ce nu v-ati dus la DNA Cta sa va interesati??
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920