REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Doar JUMĂTATE din PERSONALUL MEDICAL de la Spitalul Județean VREA să se VACCINEZE

Doar JUMĂTATE din PERSONALUL MEDICAL de la Spitalul Județean VREA să se VACCINEZE

Replica API 5 ianuarie 2021 | 00:10 3758

La Constanța, luni, 4 ianuarie, a început faza 1 de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical. După mai bine de un an de luptă cu noul coronavirus, s-a dat startul imunizării în cele șase centre de vaccinare din județ. La Spitalul Județean Constanța, primele persoane imunizate au fost managerul unității medicale, Ioan Tofolean și medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe, Rodica Tudoran.

Faza 1 de vaccinare anti-Covid a început luni, 4 ianuarie, și în județul Constanța. Primele persoane imunizate de la Spitalul Județean Constanța au fost managerul unității medicale, Ioan Tofolean și medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe, Rodica Tudoran.

Șefa UPU: „Oameni care luptau pentru fiecare gură de aer”

Dr. Rodica Tudoran, șefa Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, a declarat că este foarte bucuroasă că s-a vaccinat și că îi este teamă de persoanele ce sunt sceptice când aud de vaccin pentru că astfel, nu am putea ieși prea curând de sub această pandemie. “Acum că am făcut vaccinul, mă simt chiar bine. Aceasta a fost o perioadă grea, o perioadă în care am învățat să ne sprijinim mai mult, ca medici, ca asistenți, ca echipă. Am învățat să facem față. Cartea se scria pe parcurs. Nu a fost o problemă, a fost o provocare. După ce am văzut în ultimele luni, când aud oameni că nu vor să se vaccineze, mie mi se face frică. Frică de faptul că nici cu vaccin nu vom putea stăpâni pandemia. Vaccinul este o șansă pentru toată lumea, este o șansă să stopăm evoluția pandemiei și să revenim la normal. Am văzut oameni care nu puteau să respire, care luptau pentru fiecare gură de aer. Cei care nu vor să se vaccineze să își imagineze cum este să lupți pentru fiecare gură de aer. Este un vaccin sigur. Nu și-ar permite nimeni să dea drumul unui produs care nu are siguranță și eficiență” a declarat medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, Rodica Olimpia Tudoran.

Faza I se va finaliza la finalul lunii ianuarie

Cristina Schipor, directoarea Direcției de Sănătate Publică Constanța a declarat că în zilele ce urmează vor fi deschise centre de vaccinare și la Hârșova și Cernavodă.

Video:

„Noi am terminat cu succes prima acțiune de vaccinare în fază 0. Atunci am avut mai multe vaccinuri decât am solicitat. Am început cu 6 centre de vaccinare, mâine vom deschide Hârșova și Cernavodă. Astăzi am ridicat o tăviță de vaccin de la Spitalul Militar, vaccin ce a fost luat de Direcție și distribuit către cele 6 centre de vaccinare. Ca orice început, a început puțin mai timid. O să facem față și sunt convinsă că toate persoanele care se vor programa și toți medicii spitalelor vor fi vaccinați. Această etapă va dura până la sfârșitul lunii”, a declarat directoarea DSP Constanța, Cristina Schipor.

Doar jumătate din cadrele medicale au decis să se vaccineze

Managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, Ioan Tofolean a declarat faptul că doar jumătate din personalul medical a decis să se vaccineze. „Aproape jumătate, cam 50% din personalul medical. În măsură de feedback-urile vor fi pozitive sunt convins că numărul va crește semnificativ. A fost o campanie destul de agresivă anti-vaccin. Feedback-urile din tara sunt toate pozitive, și sunt convins că lumea se va reorienta și se vor vaccina și restul cadrelor medicale. Până la acest moment, de la debutul pandemiei 300 de persoane din personalul medical s-a infectat cu virusul Sars-Cov-2”, a declarat Ioan Tofolean, managerul Spitalului Județean Constanța.

Șase centre de vaccinare în județ

Vă reamintim că există 6 centru pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență "Al.Gafencu" SMMIT. „Am intrat într-o etapă foarte importantă, în care o pondere mare a celor din personalul medical au oportunitatea să se imunizeze. Este o reală necesitate să-i avem sănătoși pe cei care se ocupă de persoanele aflate în nevoie și va fi un semnal puternic pentru întreaga societate, pentru că oamenii vor avea încredere din ce în ce mai mare în această campanie de vaccinare și în beneficiile ei. Am fost pe teren, am fost alături de oamenii care se ocupă direct, zi și noapte, de organizarea campaniei de vaccinare. Totul decurge foarte bine, iar astăzi, atât la Spitalul Militar, cât și la cel din Eforie Nord, locuri în care am fost personal, am observat că toți cei programați s-au prezentat la ora stabilită, au primit prima doză de vaccin și nu au fost reacții adverse”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dada si aveti grija sa nu va bage cip-ul 5 G in cap ca va incarca factura de telefonie .Ignorantilor .De curiozitate tastati de oe un telefon 3G ori 4G.
1
1
sunt de acord cu tine si daca idiotii la care faci referire se vor vaccina , e un lucru bun ca nu vor mai avea copii, poate asta se si urmareste cu acest vaccin, ca nataraii sa nu se mai poata inmulti!!!
2
1
PE CIND SI FLEGMA TBC ISTA GRASA CATALIN SA SE VACINEZE LA TV U PRECUL ALTA FLEGMA ASEMENI SORINEL RUGINA TUTAN CAMONUL DE LA INF CTA
2
0
Gogu si cei asemenea: 1. Este vaccin sau terapie genetica? 2. Opreste transmiterea infectiei? 3. Previne spitalizarea sau moartea? Cum raspunsurile nu sunt cele asteptate, pt ca nimeni nu garanteaza nimic, mai ganditi-va inainte de a va vaccina. Odata alterat adn-ul deveniti niste organisme modificate genetic, fapt care se va transmite si la copiii vostri, asta daca veti mai putea avea copii. Stiu medic cu doctorat care nu se va vaccina.
6
3
nimeni nu spune nimic de ivermectina ?!?
5
1
baa ala cu conspiratiile .aia care nu se vaccineaza nu au pregatire medicala .Au maxim 10 clase si singurulucru citi sunt mesajele de pe facebook
5
10
Daca acesti oameni care au pregatire medicala si cunosc foarte bine ce insemna un vaccin, si ei refuza injectia....este clar ca buna ziua ca avem o mare problema !
12
8
procentul cel mai mare de refuz este in randul ,infirmierelor si brancardierilor.Asta spune tot ...scoala putina.. minte putina.
9
12
Sa se desfaca contractul de munca la cei care nu se vaccineaza. Prin comportamentul lor contribuie la zadarnicia limitarii cazurilior de covid. E un motiv bun sa se dea afara toate cotoroantele cu iconitze in loc de tratate de medicina pe masa.
10
16
Pentru ca, exact jumatate dintre cadrele medicale din spitalul judetean, stiu medicina! Ceilalti, nu se vaccineaza!
13
10
un semn mai mare ca asta nu avem. Daca nici medicii nu vor sa se vaccineze e clar ca partial sau total teoriile conspiratiei se adeveresc. Nu sunt in domeniu dar o iau logic, daca abia jumatate se vaccineaza e clar!
16
12
se pare cacolonelul ghiorghita nu e prea convingator stapanii nu vor fi multumiti au bagat o gramada de bani in voi
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468