REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Doctor în fertilizare in vitro din Turcia vine la Constanţa pentru a da consultații GRATUITE

Doctor în fertilizare in vitro din Turcia vine la Constanţa pentru a da consultații GRATUITE

Replica API 3 septembrie 2018 | 00:00 566

Sâmbătă, 8 septembrie a.c., dr. Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, vine, în premieră, la Constanța, pentru a oferi gratuit opinia sa medicală pentru 50 de cupluri din România care nu au reuşit să aibă copii pe cale naturală. Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park - bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail - office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Tehnica de reproducere asistată este accesibilă cuplurilor care au împlinit doi ani de căsătorie și nu pot concepe un copil pe cale naturală. În cadrul acestei tehnici, se pornește de la simplu la complex; în prima faza se analizează șansele pentru a duce o sarcină normală, a doua soluţie este inseminare, iar ultima soluție fiind fertilizarea în vitro. Când se ia decizia de a începe procesul medical, femeia și bărbatul necesită evaluări separate. Pentru femei, trebuie stabilit nivelul hormonilor proteici, trebuie analizat dacă trompele uterine sunt deschise sau înfundate, dacă există sau nu un istoric al menopauzei prococe, dacă a fost sau nu supusă unei intervenții chirurgicale în trecut și, nu în ultimul rând, trebuie evaluate rezervele ovariene. Pentru bărbați, analiza spermei este cea mai importantă investigație medicală. De asemenea, se va analiza dacă există pe cale ereditară boli genetice.

„De regulă, la cuplurile mai tinere, prima metodă folosită este cea simplă, și anume monitorizarea ovariană. În alte cuvinte, monitorizăm pacientul pentru a stabili ziua ovulatiei, în a două sau a treia zi se fac investigațiile untrasonografice, iar în funcție de rezultate, recomandăm reproducerea pe cale naturală. Această metodă se repetă de patru sau șase ori. Dacă după metoda simplă nu se obține sarcina, atunci se trece la metoda mai complexă, și anume inseminarea.

Această metodă se referă mai mult la infertilitatea masculină, mobilitatea şi numărul spermatozoizilor fiind mai reduse. Prin această metodă, speranța de succes a sarcinii este de 20-22%, iar această se poate repeta de două ori. Dacă nici prin această metodă nu se obține sarcina, ultima soluție este fertilizarea în vitro. De altfel, FIV este metodă cea mai eficientă pentru toate grupele de pacienți, rata de succes fiind de 50-60%. Această metodă presupune administrarea unui tratament injectabil în ovare, pe durata de o săptămână. După maturizarea ovocitelor, se trece la recoltarea lor sub anestezie. În același timp, prin metoda micro-injecției, ovocitele sunt combinate cu spermă, iar din embrionii obținuți, unul sau doi - care sunt de cea mai bună calitate - sunt transferați mamei. La sfârșitul acestui tratament de 15 zile, rata de succes este de regulă de 50% pentru un embrion, iar dacă sunt transferați doi embrioni, rata de succes crește până la 60%”, explică doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist în fertilizare in vitro al Spitalul Medical Park Bahcelievler din Istanbul.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rata de succes la fertilizare in vitro este intre 10-20% maxim.restul sunt povesti.Nu mai imbatati cu apa rece pacientii
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108