REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Doctorul Petre Diculescu s-a stins din viață!

Doctorul Petre Diculescu s-a stins din viață!

Replica API 15 ianuarie 2020 | 08:32 1903

sursa foto: www.rotarytm.ro

Doliu în lumea medicală! S-a stins din viață doctorul Petre Diculescu, vechi liberal, patronul Clinicii 3D, specializată în medicina maritimă.

De asemenea, medicul Diculescu a fost membru fondator Rotary Cetatea Tomis Constanţa, dar și Guvernator al Districtului 2241, care cuprinde România şi Republica Moldova.

În urmă cu 20 de ani, Petre Diculescu a fondat prima clinică particulară din Constanța, cu departament de medicină maritimă, Avamedica. Clinica devine ulterior, în 2008 parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria prin preluarea acesteia de către Centrul Medical Unirea, iar în 2015 ia naștere Clinica de Medicină Maritimă Doctor 3D.

În cadrul unui interviu acordat în 2015, Clubului Rotary Timișoara, Petre Diculescu a vorbit despre proiectul de care este mândru:

Eu sunt foarte mândru de proiectul „Salvaţi inima unui copil!” desfăşurat pe criterii foarte clare de dezvoltare. Acum şase ani, rotarienii au vizitat un spital de chirurgie pediatrică din Tel Aviv şi au rămas în relaţie cu medicii de acolo, rotarieni. La un moment dat, o familie nevoiaşă din Piteşti a trebuit să îşi opereze de urgenţă copilul de o malformaţie cardiacă. În România nu se realiza acea operaţie, bani familia nu avea. Aici, au intervenit rotarienii. Au plătit biletul de avion şi copilul a fost operat cu succes în spitalul din Tel Aviv. A apărut întrebarea: „Nu am putea să facem mai mult în acest sens?” Au mai trimis la operaţii vreo cinci copii. Apoi ideea a fost preluată de rotarienii din Iaşi. Pe an erau trimişi la operaţii 15 copii cu malformaţii cardiace, dar nevoile sunt foarte mari. Peste 1.000 de copii cu probleme cardiace se nasc anual în România, iar pentru jumătate dintre ei e nevoie de operaţii. 5.000 de copii cu boli cardiace mor în fiecare an în România pentru că nu sunt diagnosticaţi corect şi trataţi la timp. Am decis să îi pregătim pe chirurgii cardiaci să opereze la noi în România. Acceptul a fost dat de Spitalul de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Bucureşti. S-a finalizat Centrul de excelenţă în chirurgie cardiacă, specialitate care nici nu exista în nomenclator. După un an de specializare dincolo, chirurgii au putut susţine examenul şi în România şi li s-au confirmat specialitatea. Echipele specializate vor forma, la rândul lor, alţi specialişti din întreaga ţară, ceea ce va duce la creşterea în fiecare an a numărului de vieţi salvate. Deoarece o problemă importantă este diagnosticarea corectă a nou născuților cu probleme cardiace, în 2015, ne propunem să asigurăm, în două etape de pregătire, specializarea unui număr de 90 de medici neonatologi din toate județele ţării, câte doi în fiecare județ, pentru început”, spunea acesta.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inmormantarea este miercuri , ora 11. Azi la ora 19 are loc slujba religioasa la Casa mortuara de la Cimitirul Municipal!
4
0
Dumnezeu sa-l odinheasca. Importanta este ca a fost un om bun ,nu ca a fost liberal. Liberali sunt si o sumedenie de lichele si boccia,asta fara sa insemne ca pot fi pusi in aceasi linie cu oamenii valorosi.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108