REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție

Replica API 22 ianuarie 2021 | 00:00 1068

Camera Reprezentanţilor trimite actul inculpării (impeachment) fostului preşedinte Donald Trump cu privire la ”incitare la insurecţie” în Senat luni, când începe un proces care îi poate interzice miliardarului să mai candideze la preşedinţie, a anunţat vineri liderul majorităţii democrate în Camera Superioară a Congresului american Chuck Schumer, relatează Reuters, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.

”Camera (Reprezentanţilor) va trimite articolul inculpării Senatului. Senatul va organiza un proces împotriva lui Donad Trump. Va fi un proces complet. Va fi un proces corect”, a anunţat Schumer în Senat.

Trimiterea actului inculpării deschide dezbateri în Senat, care se transformă în tribunal pentru a-l judeca pe Trump cu privire la incitare la insurecţie, în urma violenţelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, implicând susţinători ai fostului preşedinte.

”Un proces va avea loc în Senatul Statelor Unite şi un vot cu privire la condamnarea preşedintelui”, a anunţat Schumer, citat de DPA.

”Am discutat cu preşedinta (Camerei Reprezentanţilor Nancy) Pelosi, care m-a informat că articolele vor fi transmise Senatului luni”, a anunţat el.

Acest anunţ arată că o cerere a liderului minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell în vederea unei organizări a procesului la jumătatea lui februarie a fost respinsă.

McConnell a propus ca reprezentanţii să trimită actul inculpării lui Trump în Senat la 28 ianuarie.

Ambele părţi ar fi avut la dispoziţie două săptămâni, până la 13 februarie, pentru a se pregăti în vederea procesului, timp în care Senatul ar fi putut să confirme în funcţie membrii Cabinetului lui Joe Biden, aprecia el.

Democraţii vor să-i interzică lui Donald Trump accesul la funcţii publice pe viaţă.

Ei îl cnsideră pe miliardarul republican vinovat de atacul susţinătorilor săi la Congres, la începutul lui ianuarie, soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv un membru al Poliţiei Capitoliului.

Camera Reprezentanţilor l-a inculpat de Donald Trump de ”incitare la insurecţie” în violenţele de la Capitoliu, din cauza unui discurs incendiar pe care fostul locatar al Casei Albe l-a susţinut în faţa susţinătorilor săi, în care a reiterat acuzaţii fără fundament cu privire la farudarea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bucuresti pe 10 august. Usr plus pnl si kwj au facut acelasi lucru. Au incitat la insurectie prin intermediul retelelor de socializare. Sa fie judecati la fel cum este Trump si kwj si liderii usr plus pnl. La puscarie cu toti rezistentii. Jandarmii au aparat statul roman de cei care scriau pe facebook ca este timpul sa intre in guvern si sa i goneasca pe cei de acolo. Doar ca spre deosebire de SUA in Romania nu au trecut de jandarmi. Bravo jandarmi!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108