REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DOSAR GREU la Tribunalul Constanța, aproape de FINAL: au intervenit PRESCRIPȚII, dar s-a lăsat și cu CONDAMNĂRI!

DOSAR GREU la Tribunalul Constanța, aproape de FINAL: au intervenit PRESCRIPȚII, dar s-a lăsat și cu CONDAMNĂRI!

Replica API 20 august 2019 | 00:00 504

Fapte vechi, trimise în instanță în 2015

Fapte vechi, trimise în instanță în 2015

Mai multe persoane (13) au fost trimise în judecată, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 22.09.2015. Este vorba de racolarea de persoane, care erau puse să obțină, cu ajutorul unui angajat la o bancă, a unor credite pentru nevoi personale, cu acte false. Anul trecut, în vară, instanța de fond s-a pronunțat, în cazul mai multor dintre inculpați încetând procesul pe motiv că a intervenit prescripția (fapte din 2007), însă câțiva dintre cei care au organizat totul au primit câte 3 ani cu suspendare.

Acum a fost înregistrat apelul, care urmează a se judeca, la Curtea de Apel Constanța, pe 7.11.2019. În drept, unul dintre "pionii" principali, respectiv T.R., începând cu luna aprilie 2007 împreună cu C.N. și N.D. au constituit o asociere în scopul săvârșirii de infracțiuni de înșelăciune prin contractarea în mod fraudulos de credite bancare cu acte false. Asocierea a acționat în perioada aprilie 2007 – septembrie 2007 pe raza județului Constanța, la aceasta aderând inculpatul L.A. la sfârșitul lunii mai 2007 ce a avut rolul de a întocmit acte necesare obținerii creditelor, el având rolul de a întocmi, în fals, acte necesare obținerii creditelor bancare din care să reiasă că persoanele racolate de către liderii asocierii sunt angajați la anumite societăți comerciale, administrate de inculpatul L. A. Totodată, G.C. și-a asumat rolul de racolator de persoane interesate în obținerea de credite bancare în mod fraudulos, pe când inculpata I.F. și-a asumat rolul de a intermedia obținerea de credite bancare în mod fraudulos prin societatea sa. Pe parcursul derulării activităților infracționale, asocierea a fost sprijinită în vederea realizării scopului pentru care a fost constituită, de inculpatul I.E., care a racolat-o în vederea contractării unui credit pe R.C., care l-a determinat pe inculpatul G.D. să contracteze credite bancare în mod fraudulos precum și de persoanele care au acceptat să obțină credite cu acte false urmând ca sumele obținute să fie împărțite între membrii asocierii.

Menționăm că persoanele pe numele cărora urmau să fie obținute creditele, cu acte false, erau racolate pe stradă. Spre exemplu, un bărbat a declarat în fața anchetatorile că era în zona gării CFR și căuta în ziar un loc de muncă, moment în care a fost abordat de o persoană care i-a spus că îl poate ajuta, după care l-a întrebat dacă nu cumva ar dori un credit. Cum nu avea bani, a acceptat, astfel că au fost întocmite acte false, a fost obținută suma de 12.000 de euro, care a fost împărțită. Acum, urmează a se judeca apelul, ca decizia să rămână definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marele jurnalist cu.cu o ia in pi.rt. Replica ....ziar de ca.ca
1
1
Banii eru luati cu comlpicitatea ofiteri de credit si directori banci ca BRD care stiau falsurile dar polita ia spaga si tace
3
0
Daca nu stiai oameni din tara care au posibilitatea sa fure merg pe ideea"daca tot furi fura cu trenul pentru in caz ca esti prins dai un vagon avocatului si scapi daca furi cu sacosa sau sacul puscarie scrie pe tine".Raspunsul pentru cei care nu stiu cum se poate fura un tren este "cu pixul".
4
0
PLM plus GT face bine la masea.ziarista lu peste.Dar dacziarista lui PP se fute cu avocatul GT? bambam lacap vorba lui jiji
4
1
GC si cu VS, plus PP.. Ce mai! Ziaristi desavarsiti...
4
1
Politisti de frontiera traficanti de tigari in Vama Veche aproape achitati dupa ce au fost prinsi ca bagau tigari in tara cu tirul
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108