rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dosarul MITEI de la Academia Navală: Ce a solicitat Camelia Ciobanu instanței de judecată

O anchetă de proporții a avut loc la malul mării, în urmă cu doi ani, vizate fiind două cadre didactice de la Academia Navală Mircea cel Bătrân și doi studenți, acuzați de luare de mită. Au fost mai multe denunțuri în care se vorbea de șpăgi cuprinse între 100 și 300 euro. Este vorba despre profesorii Iulian Antonescu și Camelia Ciobanu, dar și despre studenții Daniel Gheorghiţă și Alexa Daniel Ghorghiță. La termenul din noiembrie, Camelia Ciobanu a formulat instanței mai multe cereri. Printre acestea, DNA să comunice cine a pus în executare mandatele de supraveghere video și audio şi dacă actele de urmărire penală privind interceptările şi înregistrările convorbirilor telefonice, localizarea sau urmărirea, pătrunderea în biroul ei și al colegului său pentru activarea şi dezactivarea mijloacelor pentru supraveghere au fost realizate cu implicarea SRI sau a Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării.

Iulian Antonescu, profesor universitar în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa, a fost trimis în judecată pentru 9 infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, Camelia Ciobanu, profesor universitar, a fost trimisă în judecată pentru 4 infracţiuni de luare de mită. Doi studenţi ai Academiei, Daniel Gheorghiţă Alexa şi Andrei Tudor Cantoriu sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la luare de mită. Aceștia au avut termen de judecată pe 5 decembrie, însă magistrații au amânat cauza. De altfel, trebuie precizat că la termenul din noiembire, Camelia Ciobanu a formulat instanței mai multe cereri, iar o mare parte dintrea cestea au fosta dmise, fiind, astfel, sesizat DNA. Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, formulată de apelanta inculpată Ciobanu Camelia. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare. Încuviinţează cererea formulată de către inculpaţii Ciobanu Camelia şi Cantoriu Andrei Tudor, prin avocat ales, de efectuare a unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauzele privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, pentru ca această instituţie să comunice cine a pus în executare mandatele de supraveghere tehnică din prezenta cauză (dosar nr. 103/P/2016) şi dacă actele de urmărire penală privind interceptările şi înregistrările convorbirilor telefonice sau ale comunicărilor, după caz, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice, supravegherea video, audio şi prin fotografiere, pătrunderea în biroul aparţinând inculpaţilor Antonescu Iulian şi Ciobanu Camelia pentru activarea şi dezactivarea mijloacelor tehnice folosite pentru supravegherea video, audio şi prin fotografiere, interceptările şi înregistrările audio-video ale convorbirilor purtate în mediul ambiental, au fost realizate cu implicarea Serviciului Român de Informaţii sau a Direcţiei generale de informaţii a apărării, iar în caz afirmativ, să se indice punctual care sunt respectivele acte de urmărire penală. Încuviinţează proba testimonială cu ascultarea martorilor Ion Ana, Bănău Maria, Irimia Vasile, Ghirase Alexandru Georgian, solicitată de inculpata Ciobanu Camelia. Încuviinţează pentru inculpaţi proba cu înscrisuri. Respinge cererea inculpatei Ciobanu Camelia, de emitere a unei adrese către Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa, pentru comunicarea perioadei în care inculpata s-a aflat în concediu de odihnă în anul 2016, precum şi celelalte probe solicitate, în baza art. 100 alin.4 lit.a) şi b) C.p.p., având în vedere obiectul probaţiunii şi probele deja administrate şi deja încuviinţate în cauză. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța.

Următorul termen a fost stabilit pentru 12 februarie 2020

Potrivit anchetatorilor, în perioada august - septembrie 2016, Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, printre care şi Daniel Gheorghiţă Alexa şi Andrei Tudor Cantoriu, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei şi 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei şi 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenţilor respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susţinute în perioada respectivă. În acelaşi context, inculpatul Antonescu Iulian a pretins şi primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg - cadru didactic în cadrul A.N.M.B., astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant. Anterior, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu Radu Emanuel Acsinciuc, Lucian Stoica Stanciu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dar şi cu Vasile Irimia, Ana Ion şi Alexandru Georgian Ghirase, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare şi dare de mită. Cei cinci inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora. Astfel, Emanuel Radu Acsinciuc a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani, Lucian Stoica Stanciu - 1 an şi 8 luni închisoare. Cele mai mari pedepse le-au primit Vasile Irimia, Ana Ion şi Alexandru Georgian Ghirase, condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Pe fond, Iulian Antonescu a fost condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, iar Camelia Ciobanu la 3 ani. Cei doi studenți, inculpați în odsar, au bifat 2 ani cu suspendare, respectiv doi ani și 8 luni. În cursul urmăririi penale, profesorul Iulian Antonescu a recunoscut săvârșirea faptei. Nu și Camelia Ciobanu, care a invocat că se încearcă înlăturarea sa din instituție. ”Faptul că, inculpata era un cadru didactic „drastic”, că îi punea pe studenți să învețe ( deși „umplerea” a 2-3 pagini de lucrare de examen ca să vadă lumea” nu evidențiază nicicum seriozitatea ori severitatera unui cadru didactic ci, dimpotrivă, constituie o practică extrem de periculoasă care permite unor studenți dezinteresați, iresponsabili, slabi la învățătură, să promoveze examene și le creează tinerilor cu personalitatea încă în formare convingerea că, examenele, diplomele, specializările, chiar și locurile de muncă s-ar putea cumpăra și, totodată, îi încurajează în asemenea practici nocive care în mod indiscutabil determină degradarea societății ) ori faptul că s-ar fi urmărit îndepărtarea sa din instituție - apărări pe care inculpata le-a invocat, în niciun caz nu înlătură realitatea care rezultă din coroborarea probelor mai sus menționate, nu înlătură aceste probe și nu justifică în niciun mod acțiunile sale de a accepta sumele de bani care i-au fost avansate în vederea acordării notei de trecere la examene”, se arată în motivarea instanței, potrivit rolii.ro. Prin rechizitoriul întocmit în cauză s-a dispus și clasarea cauzei ce formează obiectul cercetărilor efectuate în dosarul penal nr. 103/P/2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită dîn ceea ce îi privește pe anumiți studenți, deoarece, față de aceștia există o cauză de nepedepsire prevăzută de art. 290 alin 3 C. pen.

De altfel, nu este pentru prima dată când profesorii de la UMC ajung în atenția anchetatorilor. Fostul lector universitar de la Universitatea Maritimă Constanţa, Emilian Anatoli Costache, împreună cu George Ştefan Buja, au ajuns în Penitenciarul Poarta Albă după ce au fost condamnați tot pentru aceleași fapte.

M.P.

sâmbătă, 7 decembrie 20192105
Comentarii

02Hmmm....(8 dec 13:39)
SRI-ul se ocupa de spagi!
01Ce este interesant(8 dec 10:59)
Ea nu contesta faptele. Ca mai toti infractorii vrea sa stie daca filajul nu a avut vreo hiba. Vrea sa scape cu acea gaselnita a infractorilor ajutati de ccr. Acum intelege lumea de ce protocoalele trebuiau desfintate: prea se afla cum se ia spaga!
03fost student(8 dec 10:21)
am fost student anmb si am facut matematici speciale, algebra si trigonometrie cu madam ciobanu. strictetea doamnei, acum 15 ani se inmuia cu 50-100 eur depinde cat de prost era bolovanu de student. Imaginati-va 15 ani de prestatie cu plicuri maro. Am facut si cu ciobanu ala de antonescu si lua si el spaga ca'n codru!
00Marin(8 dec 10:17)
E clar ce student ies de acolo, toate pramatiile. Sa faca puscarie toti profesorii care iau mita si trec repetentii si corijentii.
00cetatean(8 dec 10:00)
Dna Camelia Ciobanu a predat si la UMC
06Ptr caricatura M.P(7 dec 22:37)
De ce plmea nu scrieti la replica de falsurile din Academia de Politie unde sau falsificat examene si doctorate??? DERBEDEILOR POLITIA ROMANA ESTE CEA MAI CORUPTA INSTITUTIE DIN ROMANIA
28mircea(7 dec 15:06)
mama ce ziaristi aveti , UMC si ANMB sunt institutii diferite fratilor , cum angajati asemenea SPECIMENE?
014Pt MP ziarist(7 dec 12:40)
Pune mana pe carte si documenteazate.UMC si Academia Navala MB nu sunt aceeasi entitate. Spor la invatat.
17hypocrit(7 dec 12:12)
Confuzie mare in capul acestui ziarist. Dna Camelia Ciobanu este o doamna si mi-e greu sa cred asa ceva.....
44simplu(7 dec 10:01)
Marea i imensa ,asa ca incap si cei cu spaga.Intrebarea i daca trece cineva fara spaga?
116Bai MP(7 dec 09:12)
Academia Navala si UMC nu sunt aceeasi entitate. Va angajati ziaristi cu IQ-ul unei muste fara cap.
mai mult...Replica
29 ian 11:21ReplicaViceprimarul Babu RISCĂ să fie EXCLUS din partid!

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, se află în centrul unui scandal care l-ar putea costa statutul său în PSD....753

29 ian 11:12ReplicaCLIPE de GROAZĂ pentru un șofer, în Constanța: i-a căzut mașina în canal!681
29 ian 07:25ReplicaSimona Halep o SPULBERĂ pe Anett Kontaveit și se califică în semifinalele Australian Open1364
29 ian 12:01ReplicaUn șofer BEAT a intrat cu mașina în pom, la Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați miercuri, 29 ianuarie, să intervină în cadrul unui accident...622

29 ian 00:25ReplicaCum a rămas un afacerist, membru în CA al Goldterm Mangalia, fără un teren din Venus!1242
29 ian 00:00ReplicaBĂTĂLIE politică la Hârșova: PNL și PSD îl vor pe Ionescu; Chiriță și Nădrag vor să candideze...994
29 ian 00:00ReplicaCA-N FILME! HOȚII au TĂIAT TAVANUL magazinului Metro din CONSTANȚA

Anchetă la Constanța! Magazinul Metro din municipiu a fost "vizitat" de hoți, dar se pare că nu au apucat să fure...5241

29 ian 00:00ReplicaSe ridică un imobil cu 7 etaje pe malul lacului Siutghiol! Terenul a fost atribuit în mandatul lui Mihăieşi1505
29 ian 00:00ReplicaACUZAȚII GRAVE la o grădiniță din Constanța: copiii sunt ținuți în FRIG!1100
29 ian 00:26ReplicaConstanţa, oraşul SENSURILOR GIRATORII şi COŞMARUL şoferilor: 47 la număr!

Pentru fluidizarea traficului rutier din Constanţa, de-a lungul anilor au fost amenajate zeci de sensuri giratorii în...1255

29 ian 00:00ReplicaMAREA DEGRADARE din Piața Ovidiu: Bani europeni, soluții românești!1067
29 ian 00:00ReplicaSala de sport care a găzduit nunta fiicei primarului din Ciobanu, în atenţia autorităţilor! Gurgu REACŢIONEAZĂ852
Vremea
13°11.8° - 13° miercuri, 29 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 9.28 m/s
Presiune: 1006 milibari

Loto
6/4991823283545
5/4071420222330
joker10202831456
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 ian 00:00SportNapoli a anunţat împrumutul atacantului Matteo Politano de la Internazionale Milano

Gruparea Napoli a anunţat, marţi, împrumutul atacantului Matteo Politano de la Internazionale Milano până la...174

29 ian 00:00SportAustralianul Israel Folau va evolua la echipa franceză de rugby în XIII 'Dragonii catalani'

Jucătorul australian de rugby Israel Folau, exclus de la naţionala ţării sale pentru declaraţii homofobe, va evolua...207

29 ian 00:00SportGuvernul elen a modificat o lege pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic

Guvernul elen a decis să modifice regimul sancţiunilor echipelor de fotbal pentru a evita retrogradarea lui PAOK...332

29 ian 00:00SportATP a anulat patru turnee challenger care urmau să se desfăşoare în China

ATP a decis anularea a patru turnee challenger care urmau să se desfăşoare în luna martie în China, din cauza...181

Local
29 ian 00:00LocalZona CET din Constanța, IGIENIZATĂ!

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Igienă Publică și societatea de salubrizare a orașului, a...333

29 ian 00:00LocalTrei comedii programate în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

Weekend-ul de sfârșit al lunii ianuarie și început al lunii februarie aduce la Teatrul de Stat Constanța trei...273

29 ian 00:00LocalA intrat cu mașina în stâlp, apoi într-un TIR, la Medgidia! Video

Medicii constănţeni au fost solicitaţi marţi, 28 ianuarie, să intervină la Medgidia, după ce un şofer a intrat...315

29 ian 00:00LocalTraficul rutier de pe A2, în PERICOL! Video

Pericol! Pe o ceață care împiedica vizibilitatea pe o distanță de câțiva metri, o turmă de oi, dar și câțiva...237

29 ian 00:00LocalUn tânăr de 19 ani din Tulcea a MURIT după ce a căzut de pe moped

Inconştienţa l-a costat viaţa! În noaptea de 27/ 28 ianuarie a.c., un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna...275

29 ian 00:00LocalMuzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța lansează 'Analele Dobrogei'

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța organizează miercuri, 29...213

29 ian 00:00LocalBărbat din Nazarcea, dispărut. L-aţi văzut?

Poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unui bărbat, Mihai Gavriliuc, în vârstă de 44...217

29 ian 15:07LocalMașină furată din Marea Britanie, DEPISTATĂ în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, un autoturism...407

29 ian 00:00LocalAgent de poliție trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului și alte infracțiuni

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna au...309

29 ian 00:00LocalO femeie a MURIT la Valu lui Traian!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați în dimineața zilei de marți, 28 ianuarie, să intervină la un...402

Politică
29 ian 00:00PoliticăDancă: Guvernul a aprobat forma finală, cu amendamente, a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Guvernul a aprobat forma finală, cu amendamente, a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de...185

29 ian 20:56PoliticăInstanța supremă sesizează la CCR legea privind desființarea pensiilor speciale. Lista celor care pierd bani

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la legea...287

29 ian 00:00PoliticăFlorin Roman, despre eliminarea pensiilor speciale: Votul, echitate pentru contribuabili

Votul dat marţi de Camera Deputaţilor pentru proiectul de eliminare a pensiilor speciale nu este împotriva cuiva, ci...197

29 ian 00:00PoliticăDan Barna, despre deficitul bugetar de 4,6%: Încă o confirmare că e necesară o responsabilitate privind managementul bugetului

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că valoarea la care se ridică deficitul bugetar de anul trecut, de...166

29 ian 00:00PoliticăCiolacu: Presupun că joi vom depune moţiunea de cenzură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a declarat marţi că este posibil ca...183

29 ian 00:00PoliticăOrban: Parlamentarii PNL nu votează nicio moţiune de cenzură

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că parlamentarii PNL nu vor vota nicio moţiune de cenzură, precizând...165

29 ian 00:00PoliticăOrban spune că nu va exista coplată pentru programele naţionale de sănătate

Premierul Ludovic Orban a afirmat că pentru programele naţionale de sănătate nu va fi prevăzută coplată,...173

29 ian 00:00PoliticăGuvern: Patrimoniul fostului Institut al Revoluţiei Române va fi preluat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului

Patrimoniul şi arhiva fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 urmează să fie preluate de...171

29 ian 00:00PoliticăAEP: Subvenţiile acordate partidelor politice în ianuarie depăşesc 15 milioane de lei

Subvenţiile acordate partidelor politice în ianuarie depăşesc 15 milioane de lei, potrivit unui comunicat al...153

29 ian 00:00PoliticăOrban: Soarta comunităţilor locale nu trebuie decisă de către turişti politici

Soarta comunităţilor locale nu trebuie decisă de către turişti politici, a declarat preşedintele PNL, Ludovic...185

Monden
29 ian 00:00MondenGeorge Burcea, soțul Andreei Bălan, copilărie de coșmar: „Tata ne bătea și pe mine, și pe mama, era tare violent“

George Burcea (31 ani) a lansat recent campania ”Sincer, eu”, în care actorul trage un semnal de alarmă împotriva...242

29 ian 00:00MondenDelia, Cheloo și Mihai Bendeac au început filmările pentru cel de-al optulea sezon iUmor

Cel mai urmărit show de umor va reveni în curând la Antena 1 cu un nou sezon de senzație. Delia, Mihai Bendeac și...161

29 ian 00:00MondenLino Golden, Faimosul de la Survivor România, despre viața la 100 kg: „Eram pe punctul de a chema ambulanța“

Lino Golden, pe numele sau real Radu Cârstea, în vârstă de 22 de ani, este un tânăr ambițios, care și-a cultivat...216

29 ian 00:00MondenRaluca Bădulescu are o soră de care nu ştie nimeni. Cum arată şi cu ce se ocupă Ioana

Raluca Bădulescu este celebră şi nu mai nevoie de nicio prezentare. Puţini ştiu însă că jurata de la "Bravo, ai...338

29 ian 00:00MondenRăzvan Ciobanu ar fi împlinit astăzi 44 de ani. Ce mesaj emoționant a postat Alin Gălățescu

Răzvan Ciobanu ar fi împlinit astăzi vârsta de 44 de ani. La nici un an de la moartea regretatului designer,...194

29 ian 00:00MondenZack din "Salvaţi de clopoţel" este extrem de schimbat azi. Soţia lui este superbă

Este vorba despre actorul Mark-Paul Gosselaar, unul dintre starurile serialului care a făcut furori între 1989 şi...358

29 ian 00:00MondenSting îşi încheie turneul mondial cu o serie de concerte la London Palladium

Cântăreţul britanic Sting a anunţat că îşi va încheia turneul mondial, intitulat "My Songs", cu o serie de trei...156

29 ian 00:00MondenNoul album al lui Justin Bieber se numeşte „Changes“ şi va fi lansat de Valentine's Day

Justin Bieber a anunţat luni că "Changes" este titlul noului său album, care va fi disponibil de Ziua...160

29 ian 00:00MondenSeria „Transformers“ se va extinde cu alte două filme

"Transformers", una din seriile de acţiune cele mai de succes din toate timpurile, se pregăteşte să se extindă...177

29 ian 00:00MondenFilmul ''Les Miserables'', marele câştigător al Premiilor Lumiere 2020

Premiile Lumiere, acordate de presa străină din Franţa, au încoronat luni seară lungmetrajul "Les Miserables", de...171

Mapamond
29 ian 00:00MapamondGuvernul lui Donald Trump autorizează penalizarea imigranţilor care beneficiază de ajutoare sociale

Guvernul preşedintelui Donald Trump va putea refuza eliberarea unui permis de şedere sau acordarea cetăţeniei...174

29 ian 00:00MapamondSpania: Şase separatişti catalani, eliberaţi temporar din închisoare pentru a se prezenta în faţa parlamentului regional

Şase lideri separatişti catalani, condamnaţi la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017, au ieşit marţi,...151

29 ian 00:00MapamondBrexitul şi implicaţiile sale asupra studenţilor

Mii de elevi britanici şi din restul Europei, de la etapele de studiu mai timpurii şi până la învăţământul...197

29 ian 00:00MapamondCoronavirus: UE activează mecanismul de alertă rapidă

Uniunea Europeană a activat marţi sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui informaţiile despre...178

29 ian 00:00MapamondBenjamin Netanyahu a fost inculpat formal pentru corupţie după ce şi-a retras cererea de imunitate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost marţi inculpat formal pentru corupţie, după ce şi-a retras cererea de...170

29 ian 00:00MapamondCoronavirus: China nu recomandă evacuarea străinilor din Wuhan

Autorităţile chineze le-au recomandat celorlalte state să nu-şi evacueze cetăţenii din Wuhan, oraşul unde s-a...183

29 ian 00:00MapamondUngaria: Mai multe arestări după ce în jur de 50 de migranţi au încercat să treacă frontiera dinspre Serbia

În jur de 50 de migranţi au încercat în cursul dimineţii de marţi să pătrundă în Ungaria pe la frontiera...177

29 ian 00:00MapamondChina: Bilanţul coronavirusului a urcat la 106 morţi şi la peste 4.500 de cazuri confirmate

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în China a ajuns la 106 morţi şi la 4.515 de cazuri de infectare...155

29 ian 00:00MapamondFranţa: O tabără de migranţi, evacuată la Paris

O amplă operaţiune de evacuare a unei tabere de migranţi unde trăiau câteva sute de persoane la periferia Parisului...171

29 ian 00:00MapamondCoronavirus: Washingtonul le cere americanilor să evite călătoriile în China

Stele Unite au lansat luni un apel americanilor să evite dacă este posibil să meargă în China din cauza epidemiei...152

Sănătate
27 ian 00:00SănătateUntul de cacao: Beneficii și proprietăți

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, untul de cacao este astăzi un ingredient des întâlnit în creme de față,...333

27 ian 00:00SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...446

23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...631

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...699

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...748

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...567

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...786

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...541

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...864

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...509