REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Două dintre cele mai mari companii din Qatar, interesate de a investi în România

Două dintre cele mai mari companii din Qatar, interesate de a investi în România

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:00 307

Ilan Laufer

Directorul general al companiei qatareze Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat, într-o întâlnire cu ministrul român al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, că intenționează să înceapă o investiție mijlocie în România, existând posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investiții din țara sa, Qatar Investment Authority, informează ministerul de resort, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MMACA, la întoarcerea spre România din vizitele de lucru efectuate în Hong Kong, Japonia și Coreea de Sud, ministrul Ilan Laufer a efectuat o escală de câteva ore în capitala Qatarului, unde a avut întâlniri de lucru cu liderii a două dintre cele mai mari grupuri de firme din Qatar: Power International Holding și Al-Faisal Holding.

Cu acest prilej, directorul general al Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat că intenționează să înceapă cu o investiție mijlocie în România, existând posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investiții din țara sa, Qatar Investment Authority (QIA), iar președintele Al-Faisal Holding, Shaikh Faisal bin Qasim Al-Thani, care deține și funcția de președinte al Consiliului Oamenilor de Afaceri Qatarezi, a informat că, în urma unor contacte recente cu mediul de afaceri din România, a fost pe punctul de a achiziționa un hotel. În context, acesta și-a exprimat dezideratul concretizării unei astfel de investiții cu prilejul proximei vizite pe care o va face în România.

"Ambii au asigurat totodată asupra disponibilității companiilor din compunerea grupurilor lor de a derula afaceri în parteneriat cu firme românești. Cei doi interlocutori și-au manifestat, de asemenea, interesul pentru a efectua, în viitorul apropiat, vizite de prospectare a oportunităților concrete de investiții în România", se spune în comunicatul MMACA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108