REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Două femei au murit din cauza zăpezilor! Una era gravidă şi era adusă de Ambulanţa Tulcea la Constanţa

Două femei au murit din cauza zăpezilor! Una era gravidă şi era adusă de Ambulanţa Tulcea la Constanţa

Replica API 30 decembrie 2014 | 00:05 135

Intervenţii eşuate

Intervenţii eşuate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni seară o nouă atenţionare Cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului pentru zece judeţe, valabilă până marţi, la ora 6,00. Sunt vizate judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Din cauza viscolului şi a zăpezii, tronsonul Lehliu-Feteşti al autostrăzii A2 era închis ieri seară, la fel şi mai multe drumuri naţionale din Ialomiţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Vaslui.De asemenea, din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) au fost închise traficului maritim, respectiv fluvial.

Pe lângă disconfortul drumurilor închise, a trenurilor anulate pe parcursul zilei de ieri, ori a localităţilor rămase fără curent electric din cauza viscolului, au existat şi situaţii tragice. Două femei au murit, una la Vaslui, iar alta în drum spre Spitalul Judeţean Constanţa. În cazul femeii din Vaslui, care avea 26 de ani, ambulanţa nu a putut ajunge să o preia în timp util. „Soţul femeii a găsit-o pe aceasta în stare de inconştienţă şi a solicitat o ambulanţă la numărul de urgenţă 112. O salvare s-a deplasat către localitatea Deleni, dar s-a împotmolit în Bulboaca, undeva la 5-7 kilometri de locul solicitării. Primele îngrijiri au fost acordate de asistenta medicală din sat, după care femeia a fost transportată cu un utilaj de la primărie la ambulanţă. În autosanitară s-au efectuat manevre de resuscitare aproape două ore, dar fără success”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui. Un alt caz dramatic s-a înregistrat în drum spre Constanţa. Unei femei din localitatea Ostrova, judeţul Tulcea, i s-a făcut rău luni dimineaţă. Cu ajutorul unui utilaj, ea a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluată de o ambulanţă cu o asistentă, autosanitara plecând către Spitalul Judeţean din Tulcea. În jurul orei 12.00, autosanitara a ajuns la intersecţia de la drumul naţional care făcea legătura cu municipiul Tulcea, însă şoseaua era blocată în acel moment. După aproximativ trei ore, constatându-se că drumul nu a fost deblocat, a fost luată decizia ca ambulanţa să se îndrepte către Constanţa, drumurile de acces către Spitalul Judeţean fiind libere. Însă, în dreptul localităţii Cogealac, femeia de 37 de ani, care avea o sarcină complicată, a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată de echipajul de pe ambulanţă, dar în zadar! Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Tulcea au precizat, referitor la această femeie: „Nu era luată în evidenţă ca gravidă, iar sarcina nu a fost monitorizată. A mai avut o sarcină gemelară, în urmă cu câtva timp, şi, la fel, nu a fost monitorizată. A născut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii”

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108