REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragnea a contestat în instanță condamnarea primită în dosarul 'Referendumul'; termen - 15 februarie

Dragnea a contestat în instanță condamnarea primită în dosarul 'Referendumul'; termen - 15 februarie

Replica API 7 februarie 2017 | 01:39 340

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus la Tribunalul București o contestație la executare în dosarul "Referendumul" în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, primul termen fiind stabilit pentru 15 februarie.

Acțiunea are ca obiect contestația la executare (art. 598 Noul Cod de procedură penală), aceasta fiind o cale extraordinară de atac.

Potrivit art. 598 din Codul de procedură penală, contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri: când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă; când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare; când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare; când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

Pe 2 februarie, Liviu Dragnea a anunțat că a început o acțiune de redeschidere a procesului 'Referendumul', prin depunerea unei contestații la executare adresată Tribunalului București.

"Avocații spun, studiind Codul penal și de procedură penală, care nu este deloc ambiguu, că practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetățean român trebuie să conțină trei elemente — partea introductivă, dispozitivul (acel anunț) și expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare — asta înseamnă că hotărârea nu este completă. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislația este foarte clară, motivarea este obligație legală (...) și trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată și asumată și compusă de către toți membrii completului. Doamna fostă președintă a Curții Supreme, Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentință, s-a pensionat și a mers la Curtea Constituțională. Exista o prevedere legală, care e și acum în vigoare, care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligația să-și încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare", declara atunci președintele PSD.

În luna aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul".

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale, scrie Agerpres.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, Dragnea este acuzat că a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
du-te ma la parnaie langa Nicusor Constantinescu si cei de teapa ta hot nenorocit nu iti ajunge cat ai furat de unde dracu ai avut tu bani din salariu de bugetar sa-ti faci atata avere si la cat cacat mananci bei cam putina apa
3
1
Asta macar iubeste toti romanii na ca neamtu. Eject de la palat johny de romania.
2
4
bravo postarea uiop!!! asa este!! Toti coruptii trebuie sa se duca la puscarie!! intrebarea mea pentru PSD-isti este: daca Dragnea a obtinut acele milioane de voturi pe bune, la referendumul ptr care este condamnat, DE CE NU L-A EXECUTAT PE BASESCU ? RASPUNSUL ESTE UNIC: ERAU PE NASPA VOTURILE. AU VOTAT SI AIA DE PE MONUMENTUL DE LA MARASTI SI MARASESTI .... ASA CA: PENALII LA PUSCARIE !!! TOTI !!!
6
2
Vorbind sincer acum, pentru ce i-a fost intocmiot dosar este de-a dreptul ... penibil. Nu spun sa nu plateasca pentru ceea ce a facut! Spun doar ca nu e corect sa platesti pentru ceea ce NU a facut! Dragnea este unul dintre oamenii corecti din PSD. Cel putin pana la proba contrarie. Dar ceea ce face Iohannis nu are legatura cu interesele nationale. Iohannis nu-si iubeste tara, cetatenii acesteia. Face doar jocul strinilor. Asa ca ar trebui facut un REFERENDUM pentru scoaterea lui din Coctroceni.
3
2
In Teleorman, Republica Dracnea, lumea este infricosata de amenintari voalate ale acolitilor baronului si atunci acestia fac ce li se cere. Adica nu iti dau banii de ajutoare daca nu te duci fugulita sa votezi pe ainostrii.Ma mir ca acei citiva au iesit sa protesteze, mare curaj au avut.
6
3
Penalule, ce fata descongestionata ai, ce figura morbida....,iti este frica de puscarie, hotule, parvenitule, mincinosule, dictatorule ! Ai coordonat un sistem informatic complex, interzis de lege..., esti prieten cu Ghita fugarul, el te-a invatat !? Si faci pe nevinovatul, cine te mai crede ??
6
3
Frica de inchisoare la inconjurat pe livache atarnache....figura lui morbida prevesteste raul ce va urma...lighioanele urla neincetat in toiul noptilor...
6
2
Toti politicienii corupti indiferent de partid trebuie sa infunde puscariile si sa sa le fie confiscate averile!
7
0
Omul va lua cu executare , sau in cel mai fericit caz , trei ani cu suspendare ... Punem pariu ?
4
0
3 ani cu executare!
7
1
Dragnea presedinte!
4
7
sa o futem pe mata
5
5
Daca primeste o condamnare mai mare emigrez in Brazilia.
3
3
A fost ordin sa va rada Multumiti va ca nu v sau dat 10 ani ca lui Mecinicovschi Toti sefii de partide si nu numai ei au chemat lumea la vot Trebuiau bagati la zdup.....
4
1
sa inceapa cu inaintasi si totul in ordinea numerica a dosarelor bai cucuvea vopsita. GUVERNUL sa ceara referendum daca nu vor sa inteleaga acesti nemernici : Poporul vrea un nou REFERENDUM !
4
4
La puscarie, lasa PSD-ul sa-si aduca la conducere oameni tineri, noi, fara influienta lui Iliescu & Co.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108