REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragnea: Am elaborat Cartea verde a românilor de pretutideni; acces mai uşor pe piaţa muncii din România

Dragnea: Am elaborat Cartea verde a românilor de pretutideni; acces mai uşor pe piaţa muncii din România

Replica API 23 mai 2019 | 01:34 458

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că a elaborat un proiect de lege - "Cartea verde a românilor de pretutindeni" - care dă posibilitatea românilor care nu au cetăţenie română, dar trăiesc în jurul ţării noastre să aibă acces mai uşor la piaţa muncii din România.

"Am discutat zilele acestea cu mai mulţi colegi şi am elaborat un proiect de lege care se numeşte generic "Cartea verde a românilor de pretutindeni", este un model care mai este folosit în câteva ţări pentru a crea posibilitatea pentru românii care nu au cetăţenie română şi care trăiesc în jurul ţării noastre, în special Republica Moldova, dar nu numai, prin care le vom crea nişte condiţii foarte uşoare să aibă acces pe piaţa de muncă", a afirmat Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul Dolj.

El a precizat că această carte nu le va da dreptul beneficiarilor să circule în UE.

"Această carte verde nu le va da posibilitatea, ca şi un paşaport, să circule, să iasă din România şi să circule în UE, dar le va crea posibilitatea să muncească în România cu nişte proceduri extrem de simple, beneficiind de toate avantajele muncii din România şi având avantaje şi cei care îi vor angaja pentru că nu mai există bariera limbii şi cunosc limba română. Este important şi pentru noi că vorbim totuşi de români care îşi asumă originea română, dar, dintr-un motiv sau altul, nu şi-au luat cetăţenia română şi sper să-i ajutăm cu asta pe toţi cei care au nevoie de forţă de muncă în România", a adăugat Dragnea.

Dragnea susţine că economia "creşte într-un ritm alert, programul de investiţii s-a dezvoltat" şi este nevoie de o forţă de muncă mai mare decât poate asigura România.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania reala te uraste. M...e psd!!!
4
1
Du-te bai prostule la ma-ta si roag-o sa-ti mai dea niste tzatza ca ai ramas cu intelectul in urma rau de tot!
3
2
nespalatule , exerseaza si joacate cu nervii nostri, continua sa ne consideri pe toti nimicuri ca tine si bucurosi de un mic si o bere gratis- te inseli nemernicule, pe 27 iti vei afla sentinta- ani grei de puscarie iti urez din tot sufletul
3
1
Toti ii vedem, toti ii stim ca-s HOTI si putrezi de bogati din furaciuni, si, nu pot sa-nteleg! Cum de mai sunt printre noi, amarastenii, unii care sa le tina partea HOTILOR gen Mazare sau DRACnea!. Noi care n-am furat, nu suntem HOTI, si suntem multi, multi corecti si cinstiti, noi trebe sa cerem pedepse mari si aspre care sa-i descurajeze pe toti HOTII astia care ne rad in nas! Ne fura, merg putin la puscarie ca sa le legalizeze HOTIA si iar calare pe tara si pe noi! PE 26 MAI votam DA impotriva HOTIEI si a HOTILOR!
7
1
bai ESCU de ce esti asa prost ?Unde ai vazut salarii asa de mari de 20 euro pe ora pentru romani ? Minim 160 ore x 20 sunt 3200 euro. Mai minte lumea dar nici asa ,hai las-o ca macane . Bai cum naiba, 4 milioane de romani cu asa salarii ?Atunci vorba idolului tau basescu daca nu-ti convine in Romania ,de ce nu pleci ?
2
4
Deci sa inteleg ca un roman care lucreaza in vest cu 20 de euro pe ora ar fi vrut sa vina in romania pentru 4 euro pe ora dar nu putea asa ca Dragnea si PSDisti lui au rezolvat problema asta.
3
3
Tara te vrea mort!!!
8
1
Sa-ti iei multa ,multa,alifie,Liviule
8
1
hai siktir ,mai bine vezi ce carti o sa scrii in puscarie
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108