REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dragnea, concluzie despre dezbaterea de la Constanţa: Cred că Mazăre a amorţit complet pe scaun; cred că îl doare fundul

Dragnea, concluzie despre dezbaterea de la Constanţa: Cred că Mazăre a amorţit complet pe scaun; cred că îl doare fundul

Replica API 28 iunie 2013 | 00:00 144

Primarul: Regionalizarea trebuie să fie ca şi dragostea, firească

Primarul: Regionalizarea trebuie să fie ca şi dragostea, firească

Dezbaterea publică privind procesul de regionalizare-descentralizare din România, organizată la Constanţa, a fost una aparte. Vicepremierul Liviu Dragnea a spus, ca o concluzie, că e prima dezbatere la care primarul Radu Mazăre a fost prezent pe tot parcursul discuţiilor. "Cred că Mazăre a amorţit complet pe scaun; cred că-l doare fundul", a spus Dragnea. În replică, edilul Mazăre a spus că "dacă tot mi-am rupt fundul în şedinţă, ceea ce nu fac şi nu îmi stă în caracter, înseamnă că a fost o dezbatere interesantă. Eu cred că regionalizarea trebuie să fie ca şi dragostea, firească. Dacă o fac nefirească, aşa cum o fac aceea prin Franţa, oamenii nu o să o accepte. Firesc ar fi ca noi să fim în Dobrogea. Cu cei de la Tulcea suntem fraţi, suntem rude, suntem înmulţiţi. Cu ceilalţi de la Galaţi, de la Vrancea, nu avem aşa multe puncte comune. Dacă toată populaţia Dobrogei îşi doreşte să fie regiune mi se pare puţin ciudat să vină unii de la Bucureşti şi să ne explice că nu este bine aşa cum vrem noi. Dacă ea se va face altfel decât doreşte populaţia atunci nu o să vină să voteze şi s-a încheiat discuţia. Este exact ca atunci când faci o alee pe unde trec oamenii. Degeaba faci tu drumul cu colţ de 90 de grade, dacă oamenii o iau pe scurtătură. E, scurtătura aia trebuie asfaltată. Aşa trebuie făcută şi regiunea. Părinţii mei sunt amândoi din Tulcea, aşa că eu sunt aici ca acasă. Că sunt în Constanţa, că sunt în Tulcea, că sunt la Babadag, mă simt ca acasă. i cred că noi toţi, constănţenii - turci, români, tătari, greci, suntem ca acasă în Dobrogea. Aşa şi vreau să trăim", a spus Mazăre.

Constantinescu: Cine nu crede şi nu luptă pentru idee şi crez, să se lase de politică

Cei din comisia care pregătesc regionalizarea nu ştiau că judeţul Constanţa dă 15% din bugetul României, spune preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. "Nu ştiau că Oil Terminal este cel mai mare depozit de carburanţi dun sud+estul Europei. Nu ştiau că există Canalul Dunăre Marea Neagră. Sunt sigur 100% că Regiunea Sud-Est va cuprinde Constanţa şi Tulcea. Cine nu crede şi nu luptă pentru idee şi crez, să se lase de politică", a explicat Constantinescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108