REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragnea: Ordonanţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar putea fi aprobată până la sfârşitul lui august

Dragnea: Ordonanţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar putea fi aprobată până la sfârşitul lui august

Replica API 25 august 2014 | 00:00 222

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că ordonanţa care va permite aleşilor locali ca, într-un termen de 15 zile, să decidă apartenenţa lor politică ar putea fi adoptată până la sfârşitul acestei luni.

"Până la sfârşitul acestei luni, în opinia mea. Noi putem să fim ipocriţi, să ne fandosim la televizor şi să discutăm la modul teoretic şi deontologic despre aşa-zisa migraţie a aleşilor locali. Am putea să fim ipocriţi fără să vedem ce se întâmplă în realitate în ţara aceasta acum, în această perioadă, de vreo câteva luni de zile. Scena politică a fost tulburată profund în acest an. S-a desfiinţat USL, din păcate, la iniţiativa colegilor de la PNL, au apărut partide noi - PMP, PLR, a apărut o alianţă, ACL cred că se numeşte. În administraţia locală, de câteva luni de zile, destui aleşi locali au ieşit chiar în conferinţe de presă lângă lideri de la alte partide decât partidele pe listele cărora au fost aleşi, spunând că susţin acel partid. (...) Au început de vreo două săptămâni să apară aceste idei, şi anume să ne aducem aminte de anul 2006, când a fost adoptată tot o asemenea lege", a afirmat Dragnea.

El a menţionat că scena politică a fost "tulburată" de liderii politici naţionali şi că nu este vina primarilor şi a consilierilor locali că nu se mai regăsesc într-un partid sau altul, motiv pentru care i s-ar părea "nefiresc" să se continue cu această situaţie.

Întrebat dacă se aşteaptă ca această lege să fie atacată la Curtea Constituţională, vicepremierul Dragnea a răspuns că astfel s-ar ajunge la un blocaj în ţară.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108