REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragnea: Sunt un adept categoric al examenului de admitere

Dragnea: Sunt un adept categoric al examenului de admitere

Replica API 12 iulie 2013 | 00:00 219

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, că este adeptul "categoric" al examenelor de admitere, afirmând că, prin copiii săi, a simţit "toată instabilitatea sistemului educaţional" şi a asistat la "tot felul de strategii în educaţie", afirmând că ceea ce se întâmplă acum "nu e bine". Liviu Dragnea a spus, la o dezbatere despre regionalizare, că "cei de la Ministerul Educaţiei ar trebui să se gândească serios să reintroducă examenele de admitere în liceu şi facultate".

Ulterior, Dragnea a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a discutat acest aspect în PSD.

"S-a discutat în BPN, nu numai de către mine, de către mai mulţi colegi care au ridicat aceste chestiuni. S-a dezbătut destul de serios acest subiect, educaţia în general, sistemul educaţional în general, nu o discuţie punctuală despre ce s-a întâmplat la un liceu sau altul, unde i-au găsit cu bani pe nu ştiu unde şi au cărat copiii cu autobuzul. (...) S-a solicitat o analiză serioasă a unei abordări concrete a ceea ce vrem de la sistemul educaţional: este bun actualul sistem, trebuie modificat, avem curaj să-l modificăm. În sensul ăsta a fost o discuţie la noi în partid, unde au fost prezenţi şi cei de la Educaţie", a răspuns Dragnea.

Totodată, vicepremieruil s-a declarat un adept "categoric" al examenelor de admitere.

"Categoric eu sunt pentru introducerea examenului de admitere. Eu nu cred decât în examen, prin care se testează cunoştinţele: de admitere la liceu, treapta a doua, bacalaureat, admitere la facultate. Aştept tot felul de reacţii contrare: de ce sistemul de dinainte a fost foarte prost? Poate fi modenizat, dar de ce a fost foarte prost?", a adăugat acesta.

Vicepremierul a povestit că, prin copiii săi, a simţit "toată instabilitatea din sistemul educaţional".

"Am asistat la tot felul de strategii în educaţie, dar eu am simţit pe pielea mea, în familie. Băiatul meu termină acum facultatea, s-a născut în 1989 şi a prins toate reformele din educaţie, iar fiica mea a dat bacalaureatul acum. Am prins tot ce s-a întâmplat în şcoală, toată instabilitatea din sistemul educaţional eu am simţit-o acasă, pe copiii mei şi simt că nu e bine. De ce sistemul de dinainte, care era foarte bine structurat, nu era bun?", a afirmat vicepremierul.

Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu crede în introducerea examenelor de admitere pentru anul viitor şcolar sau universitar.

"Nu e important dacă intră de poimâine. Eu aş fi bucuros dacă s-ar isca o discuţie serioasă, peste orgolii şi peste culori politice, pentru că vorbim despre copii. Copiii noştri şi generaţiile viitoare. Noi putem construi un viitor bun sau un viitor prost", a adăugat Dragnea.

Tot joi, vicepremierul Liviu Dragnea declara la Sibiu că a intrat la facultate cu media 9.23 pentru că a dat "un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre", afirmând că reprezentanţii MEN "ar trebu să se gândească serios" la reintroducerea admiterii la liceu şi facultate.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108