REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragomir, despre locul lăsat vacant de Mazăre: „Nici o tragedie. Nu încurajez interimatele, facem alegeri”

Dragomir, despre locul lăsat vacant de Mazăre: „Nici o tragedie. Nu încurajez interimatele, facem alegeri”

Replica API 24 martie 2015 | 09:22 91

Schimbări în PSD

Schimbări în PSD

Cristinel Dragomir

Epoca Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu în PSD se apropie, teoretic, de final. Potrivit regulilor jocului politic, o trupă o înlocuieşte pe cealaltă şi este exact momentul pe care îl trăiesc în prezent cei din PSD Constanţa.

Primul care şi-a făcut bagajele a fost senatorul Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei, Radu Mazăre. Acesta a demisionat în luna februarie din partid şi, săptămâna trecută, a fost urmat de fratele său, care a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD. Pentru a nu-şi pierde mandatul, Radu Mazăre a rămas simplu membru de partid, însă susţine constant că va renunţa şi la această calitate.

Vineri şi sâmbătă, a avut loc Consiliul Naţional al PSD, în care a fost adoptată în unanimitate o rezoluţie care impune o curăţenie de proporţii.

„Amendamentul Ponta” va mătura toţi liderii PSD confruntaţi cu probleme în Justiţie. Potrivit Rezoluţiei, membrii de partid care devin inculpaţi îşi pierd funcţia de membru al Guvernului sau din conducerea Parlamentului, iar PSD-iştii care vor fi arestaţi preventiv îşi vor pierde automat funcţia politică deţinută în PSD.

Cei acuzaţi de fapte de corupţie îşi vor pierde funcţiile în care au fost numiţi de PSD, dar şi funcţia politică pe linie de partid. Social-democraţii care vor primi în prima instanţă condamnări pentru fapte de corupţie îşi vor pierde funcţia din partid şi vor fi suspendaţi din partid. Dacă un membru PSD este condamnat definitiv pentru fapte de corupţie, acesta îşi va pierde definitiv calitatea de membru PSD.

Referitor la postul rămas vacant, în urma demisiei lui Radu Mazăre din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, secretarul formaţiunii locale a social-democraţilor, Cristinel Dragomir, a spus, luni, că nu este adeptul interimatelor şi doreşte alegeri în regim de urgenţă.

„Personal, nu încurajez menţinerea interimatelor. Oricum, până în noiembrie sunt alegeri generale în toate organizaţiile până la Congres şi o să cer permisiunea să organizez în maxim o lună de zile alegeri la PSD, organizaţia judeţeană Constanţa. Nu avem decizii de luat aşa importante. N-o să ne mai reprezinte preşedintele, probabil, la Bucureşti. Cu siguranţă o să invite pe altcineva. Până una alta, preşedintele are atribuţiile care le are prin statut, dar nu suntem în situaţia în care să avem nevoie aşa urgentă de preşedinte. (...) Biroul Politic este format din 15 persoane, ori fără preşedinte înseamnă 14 persoane. Deci, Biroul Politic are atribuţii între comitetele executive. Biroul judeţean aprobă liste, demisii, tot ce mai e de aprobat. Că toate hotărârile erau semnate de preşedinte, asta e, o să le semneze un vicepreşedinte sau altcineva, este acelaşi lucruri. Nu e o tragedie că o organizaţie nu are preşedinte. Din punct de vedere organizaţional, din punct de vedere al imaginii într-adevăr nu dă bine, dar decât să punem un interimat care să dureze nu ştiu cât, mai bine facem direct alegeri. La noi, lucrurile sunt clare, există o demisie, a domnului preşedinte Mazăre, care îşi păstrează calitatea de membru de partid şi atât”, a spus Dragomir.

De asemenea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa consideră că preşedintele instituţiei, Nicuşor Constantinescu, nu este vizat de Rezoluţia adoptată la Consiliul Naţional al PSD, întrucât nu este acuzat de fapte de corupţie.

„În textul rezoluţiei scrie foarte clar: dacă este arestat pentru fapte de corupţie, ori domnul Nicuşor Constantinescu nu este arestat pentru fapte de corupţie şi, ca atare, la noi lucrurile sunt clare. Dacă scria că este arestat, atunci aplicam imediat. Absolut toate punctele, în afară de condamnări definitive, se referă strict la fapte de corupţie. (...) Arestul este exclusiv pentru fapte de corupţie, ca atare nu putem să ne permitem să interpretăm altfel decât este textul rezoluţiei. (...) Există articolul în Codul Penal, dacă eşti acuzat de abuz în serviciu e una şi dacă eşti acuzat de fapte de corupţie e altceva. Şi încadrarea e alta. (...) Cei trimişi în judecată îşi pierd funcţiile politice, dacă sunt pentru fapte de corupţie, dar aici e vorba de tot ceea ce înseamnă funcţia de conducere în partid, nu de funcţia administrativă”, a mai spus Dragomir.

În ceea ce priveşte propriul interes politic, Cristinel Dragomir şi-a exprimat dorinţa de a-şi menţine funcţia de secretar al partidului, nefiind tentat de şefia organizaţiei locale.

„Nu! Pentru preşedinte, nu. Pentru conducere, da. În primul rând, de obicei la noi în partid, ăla care vrea să candideze vine şi spune că vrea să candideze, nu îl propune cineva, X sau Y. Eu pot să am o preferinţă sau... cert este că, în ceea ce mă priveşte, nu sunt interesat de funcţia de preşedinte. Îmi doresc să rămân secretarul organizaţiei. Să vedem cine vrea să candideze şi, în funcţie de cei care-şi doresc, să vedem şi noi, o să spun şi eu pe cine susţin. O să facem miercuri, probabil, o şedinţă de Birou şi în funcţie şi de ce se stabileşte la Bucureşti... vom vedea...”, a mai spus Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108