REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragomir, despre "visul" lui Tăriceanu: Ponta îl foloseşte să mai rupă câte ceva la prezidenţiale, restul nu dau 2 bani pe el

Dragomir, despre "visul" lui Tăriceanu: Ponta îl foloseşte să mai rupă câte ceva la prezidenţiale, restul nu dau 2 bani pe el

Replica API 13 iunie 2014 | 00:00 216

Gruparea fostului premier, o diversiune de cei speriaţi de o dreaptă puternică

Gruparea fostului premier, o diversiune de cei speriaţi de o dreaptă puternică

Fostul premier şi preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu este folosit de PSD şi cei speriaţi de perspectiva unei drepte politice prea puternice în România, iar liberalii care i s-au alăturat în Grupul de iniţiativă pentru identitate liberală îşi plătesc acum preţul trădării, pentru funcţiile primite în Guvern în timpul USL, este de părere deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa. "Ceea ce se întâmplă acum nu face bine PNL-ului, eu nu-i înţeleg bunele intenţii ale lui Tăriceanu şi nici nu cred că acestea există. Este vorba despre un orgoliu nemăsurat al unora care fie şi-au pierdut posturile, fie aspiră la altceva, cum este Tăriceanu, care speră că va fi candidatul la prezidenţiale sprijinit de PSD. Până la urmă, nu sunt însă decât nişte declaraţii sforăitoare fără nici un fel de valoare", a declarat Dragomir pentru "Replica".

"Cei prezenţi azi acolo (ieri, la evenimentul de lansare a grupului de iniţiativă- n.red.) au şi plecat din sală când au văzut despre ce era vorba. Unii au venit din jenă pentru Tăriceanu, alţii că erau angajaţi pe la cabinetul lui parlamentar... Grupul acesta nu va fi pentru PNL nici măcar cum a fost PMP pentru PDL, pentru că n-au un Traian Băsescu, care săle fie locomotivă. Şi aşa, PMP s-a dezumflat, a fost o forţare a lui Băsescu, pe final de mandat. Indiferent de ce zice acum Tăriceanu, este imposibil să mai creezi azi un partid de dreapta, şi încă unul puternic. Victor Ponta îl foloseşte pe Tăriceanu să mai rupă câteva ceva la prezidenţiale dinspre PNL, restul liberalilor autentici nu dau 2 bani pe el", a mai spus Dragomir. Deputatul s-a referit şi la "coincidenţa" ca un astfel de demers pentru salvarea PNL şi a dreptei să vină chiar în contextul negocierilor extrem de avansate pentru unirea PDL- PNL: "Sunt diversiuni pregătite din timp, din partea lui Ponta, a PSD şi a celorlalţi care sunt speriaţi de perspectiva unui drepte prea puternice în România. Tocmai de aceea, acum când suntem pe drumul de constituire a unei drepte autentice, puternice, indiferent de ce formă va lua relaţia dintre PNL şi PDL, desprinderea din partid a unora precum Tăriceanu ne duce pe drumul cel bun. Liberalii adevăraţi nu mai vor sub nici o formă să se întoarcă alături de PSD. Am pierdut foarte mult din cauza acestei alianţe, eu şi mulţi alţi colegi am fost împotrivă, dar aşa s-a hotărât atunci la nivel central şi a trebuit să ne supunem. PNL, lângă PSD, dispare, nu are cum să supravieţuiască".

Prea cald afară sau s-a ramolit complet? Tăriceanu despre ruperea PNL: Am un vis...

Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri că i s-a solicitat de către cei care au fost prezenţi la evenimentul de lansare a Grupului pentru indentitate liberală să iniţieze cât mai curând constituirea unui nou partid liberal. "Este un semnal pe care îl dăm celor care în acest moment sunt decidenţii din PNL, că partidul face o serie de alegeri strategice greşite, care, din considerentele noastre, înseamnă dispariţia PNL şi a identităţii liberale în România şi iată că sunt foarte mulţi oameni care cred că aceste valori nu trebuie să dispară, ele trebuie să dăinuie", a afirmat Tăriceanu. Ulterior, fostul premier şi preşedinte PNL a reuşit să dea măsura exactă a iniţiativei sale, dar şi un diagnostic clinic asupra sănătăţii sale politice: "Există un cântec pe care cei tineri îl ştiu şi chiar cei de generaţia mea, un cântec al lui Abba, care se numeşte I have a dream, am un vis. Ei bine, visul meu este să văd România devenind a şaptea putere economică a Europei", a mai spus Tăriceanu. De asemenea, el a formulat un apel faţă de toţi cei care se consideră liberali sau simpatizanţi ai ideilor liberale: "Haideţi cu toţii să ne unim în ceea ce ar însemna rezistenţa liberală".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108