REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dragomir, după acuzaţiile lui Dia: „Am greşit că PNL nu l-a avut candidat pe Ionescu”

Dragomir, după acuzaţiile lui Dia: „Am greşit că PNL nu l-a avut candidat pe Ionescu”

Replica API 21 iulie 2016 | 23:47 323

Ionel Dia

Lăsat fără atribuţii de primarul oraşului Hârşova şi ameninţat cu excluderea din PNL, Ionel Dia a lansat un atac dur la adresa conducerii judeţene a partidului. Dia l-a acuzat pe Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, că face „un joc mârşav” şi că „a vândut partidul” în schimbul promisiunii că va obţine voturi la Hârşova cu ajutorul actualului primar de la ALDE, Viorel Ionescu. „Am condus organizaţia PNL Hârşova timp de 4 ani şi am avut alături de mine în tot acest timp o echipă formată din oameni integri, oameni care au pus demnitatea mai presus de interesele personale şi nu au cedat şantajului exercitat asupra lor de către primarul ALDE - Viorel Ionescu, prin intermediul domnului preşedinte Gheorghe Dragomir, fiind ameninţaţi cu "decapitarea" organizaţiei locale a PNL-ului de la Hârşova în cazul în care vor refuza să-i ofere un sprijin total şi necondiţionat primarului ALDE, lucru care presupunea şi votarea unui viceprimar propus de ALDE. În schimb, domnul Ionescu ar fi urmat să răsplăteasca susţinerea preşedintelui PNL Constanţa cu voturi la alegerile parlamentare din toamnă. Se pare însă că negocierea voturilor din toamnă este împiedicată de faptul că am fost ales eu viceprimar, motiv pentru care cei doi au pus la cale un plan ticălos privind dizolvarea Biroului Politic Local PNL Hârşova şi excluderea mea (…)”, spune Dia. În replică, Dragomir a precizat că Dia colaborează cu PSD, deşi, după alegeri, acest lucru a fost interzis, şi a mai precizat că regretă decizia de la alegeri: „Am greşit că PNL nu l-a avut candidat pe Viorel Ionescu, acum am fi avut primar PNL la Hârşova. Am greşit că l-am avut candidat pe Dia”.

Gheorghe Dragomir

Iată mesajul complet al lui Dia, fost candidat PNL la Primăria Hârșova, în prezent viceprimar:

"Evenimentele din ultimele săptămâni, care au avut în centrul atenției contestarea de către propriul partid a numirii mele în funcția de viceprimar al oraşului Hârşova, mă obligă la expunerea unor elemente menite să facă lumină în acest caz.

Pe mai multe platforme media circulă informaţii despre intenția conducerii PNL Constanța, reprezentată prin domnul preşedinte Gheorghe Dragomir, de excludere a mea şi a consilierilor PNL Hîrşova din partid, fiind acuzați de faptul că ne-am înțeles cu PSD-ul în vederea stabilirii unei alianțe politice la Hârşova. Acest lucru este complet neadevărat, în fapt reprezentând pretextul satisfacerii unor interese personale obscure ale primarului din Hîrșova.

Sunt membru PNL de 16 ani şi m-am dedicat în totalitate acestui partid. Am condus organizația PNL Hârşova timp de 4 ani și am avut alături de mine în tot acest timp o echipă formată din oameni integri, oameni care au pus demnitatea mai presus de interesele personale şi nu au cedat şantajului exercitat asupra lor de către primarul ALDE - Viorel Ionescu, prin intermediul domnului preşedinte Gheorghe Dragomir, fiind amenințați cu "decapitarea" organizației locale a PNL-ului de la Hârșova în cazul în care vor refuza să-i ofere un sprijin total şi necondiţionat primarului ALDE, lucru care presupunea și votarea unui viceprimar propus de ALDE. În schimb, domnul Ionescu ar fi urmat să răsplăteasca susținerea preşedintelui PNL Constanța cu voturi la alegerile parlamentare din toamnă. Se pare însă că negocierea voturilor din toamnă este împiedicată de faptul că am fost ales eu viceprimar, motiv pentru care cei doi au pus la cale un plan ticălos privind dizolvarea Biroului Politic Local PNL Hârșova și excluderea mea din Partidul Național Liberal, urmând ca PNL-ul la Hârșova să se afle sub controlul total al primarului ALDE.

În acest sens, conducerea PNL Constanța a decis deja dizolvarea Biroul Politic Local PNL Hârșova, fiind înlocuit de un birou interimar format din foști membri și susținători ALDE, care s-au înscris deodată în PNL pentru a prelua controlul asupra organizației. Acest birou este controlat în prezent de către actualul primar prin intermediul familiei Stancu, oameni care și-au regăsit vocația politică după eșecul din mandatele domnului Chiriță și care se pare ca s-au aflat tot timpul în spatele domnului Ionescu.

Relația dintre domnul Dragomir şi domnul Ionescu este una mai veche, însă aceasta se află dincolo de orice logică politică. Un preşedinte al unei organizații județene a PNL susține un primar ALDE (un partid aflat atât la nivel județean cât şi la nivel național în alianță cu PSD) şi îşi SACRIFICĂ propriii membri, VÂNZÂND practic partidul pentru interese strict personale, spre satisfacția alianței politice naționale PSD -ALDE.

Am fost loial PNL-ului şi am un respect deosebit pentru oamenii care îl compun, dar consider că un asemenea gest este inadmisibil. Este nedrept față de oamenii care au muncit, au construit şi au crezut în şansa lor de a schimba în bine destinele acestui oraş şi totodată față de aceia care au votat, fiind încrezători că interesele lor vor fi reprezentate corect.

Nu înțeleg ambiția dusă la extrem a unui primar al oraşului Hârşova, în fapt al alianței PSD-ALDE, de a prelua Organizația PNL Hârşova, un lucru care, pe de o parte nu reflectă voința electoratului, iar pe de altă parte nu face altceva decât să ridice serioase semne de întrebare asupra intențiilor noii conduceri locale. Personal i-am exprimat de la început primarului sprijinul PNL pentru toate proiectele benefice oraşului nostru. Însă, pentru a avea garanția unei colaborări bazate pe respect reciproc, ci nu pe o obediență necondiționată, Biroul Politic Local al PNL Hârșova a decis candidatura subsemnatului pentru funcția de viceprimar. După alegerea mea ca viceprimar, ne-am reafirmat sprijinul și disponibilitatea de colaborare cu primarul ALDE și consilierii ALDE în cadrul consiliului local, votând până în acest moment toate proiectele inițiate de aceștia. Propunerea noastră de colaborare a fost însă refuzată, dorindu-se coagularea întregii puteri de decizie în jurul unui singur om, fără a se respecta voința exprimată în mod democratic de către cetățeni, sacrificându-se astfel interesele comunității în favoarea intereselor proprii.

Consider că membrii PNL Hârșova sunt victimele unui abuz menit să satisfacă orgoliile și interesele personale ale unor oameni care, fără a ține cont de voința electoratului hîrșovean, au ales să compromită întreaga Organizație PNL Hârșova".

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108