REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dragoș Băsescu, 3 ani cu executare. A fost ridicat de poliţiştii constănţeni şi VA FI ÎNCARCERAT LA POARTA ALBĂ

Dragoș Băsescu, 3 ani cu executare. A fost ridicat de poliţiştii constănţeni şi VA FI ÎNCARCERAT LA POARTA ALBĂ

Replica API 6 februarie 2018 | 00:16 499

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia instanţei fiind definitivă. Dragoș va fi încarcerat la Poarta Albă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei luate de Tribunalul Bucureşti în luna ianuarie a anului trecut, prin care Dragoş Băsescu fusese condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2015, pentru trafic de influenţă, împreună cu omul de afaceri Ciprian Nistor.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, dar şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

"În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia că soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Va fi încarcerat la Poarta Albă

La data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Constanța, pe numele căruia Tribunalul București a emis mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Bărbatul în cauză urmează să fie introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
3ani? intre timp are sa descopere ca are si talent intr-ale scrisului, se mai adauga si buna purtare si in cateva luni iese, dar va avea acest inscris in cazier, ca persoana patata de un fapt penal.Si pe EBA si sor-sa cand o sa le vedem la beci?
3
1
Ai o gaura in freza...furi curent !.
1
1
Sa-l bage in celula cu Bercea Mondialu ! ... sau cu Televizor .... ca titcsunt neamuri !
6
1
Bai,dar astia altceva nu stiu si ei sa faca? Si frate-su si nepotu' baseleului s-au invatat sa-i pacaleasca pe prostii cu bani. Cum de nu a cerut si el bani lu izaura si la mondialu ei
7
5
Incep sa cred ca exista totusi putintica justitie in tara asta. Voi fi convins 100% cand base va raspunde pentru faptele lui si raul facut romanilor. Oricum justitia divina va fi....crunta, veti vedea si se va rasfrange asupra celor dragi celui care a facut rau. Teme-te!
4
6
Ba, ala cu jargoanele, bagati-le in cur si sari in sus de fericire, cretinule. Daca ii acuzi pe jurnalistii de la Replica de fascism, tu esti dus cu pluta pe campii baiete, adica ai creierii vraiste de etnobotanice sau alte substante.
7
7
JARGOANE A AL ...A FOST SALTAT, A FOST RIDICAT...DOMNILOR DE LA REPLICA PERMITETI MI SA VA TRANSMIT CA SUNTETI NISTE GOLANI FASCISTI SI SPRIJINITI DE CACATII PEDOFILI DIN M.A.I.
6
7
Neam de mafioti !
14
5
La sapun ca asa e frumos ... pentru Traienica
11
5
moarte ciumei rosii!!!
11
9
Lu Mazare pentr bani multi i-au dat 4 ani cu suspendare. pentru copilu asta pentru niste vorba cu consultare adica pe munca si sfaturi pentru o -promisiune de bani care nu erau ii da 3 ani cu executare!
26
11
se "pensionar"? Vezi, hodorogea, ce votai si cui ii faceai propaganda de faceai spume la gura? 'te'n gura de epava fara minte...
12
0
Nepoateeeeeee
10
4
Vreo 10-15 ani nu-i dadea..
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108