Găsiţi morţi într-un apartament din zona Boema
DRAMA SFÂŞIETOARE a unei familii din Constanţa: s-au spânzurat după ce le-a murit copilul!
Familia Arava
Tragedie în Constanţa! O familie care se credea împlinită odată ce pe lume venise un copil a ajuns să fie găsită moartă, miercuri, 4 noiembrie. Şi-au încheiat socotelile cu viaţa în aceeaşi noapte, existând suspiciuni că părinţii au ales să-şi pună capăt zilelor după ce Cristian, de 9 ani, şi-a dat ultima suflare. Scenariul este unul teribil: Nicuşor Corneliu ar fi ajutat-o pe soţia lui, Vali, să se spânzure, după care i-a aşezat trupul pe pat alături de cel al copilului şi apoi s-a spânzurat şi el, în bucătărie. Oamenii legii au găsit în apartament două caiete, unul cu tratamentul micuţului şi altul cu gândurile părinţilor: „Dacă el moare, murim şi noi!”.
Militarii din cadrul ISU Dobrogea s-au trezit în mijlocul unei imagini teribile, miercuri, 4 noiembrie. Aceştia fuseseră solicitaţi să deblocheze uşa unui apartament situat pe bulevardul Tomis nr. 334, zona Boema. Apelul prin 112 fusese iniţiat de o rudă, care nu a mai putut lua legătura cu familia şi care venise la ea pentru a afla despre ce e vorba, dar nu a răspuns nimeni. După ce au spart uşa, militarii s-au trezit înconjuraţi de trei persoane decedate: femeia şi copilul întinşi pe patul din sufragerie şi bărbatul atârnând în ştreang, în bucătărie.
Dacă în primă fază s-a crezut că este vorba despre o crimă urmată de suicid, ulterior lucrurile au început să se clarifice. Familia Aravă, pentru că despre ea este vorba, era formată din trei membri: tatăl se numea Nicuşor Corneliu, mama Vangheliţa, cunoscută ca Vali, şi copilul: Cristian Dimitris. Păreau fericiţi şi împliniţi însă, când a împlinit 2 ani, Cristian a fost diagnosticat cu o boală gravă, cu un chist pe creier. De atunci a început zbuciumul soţilor Aravă, care au „colindat” mai multe ţări străine pentru a găsi vindecarea copilului, pe care-l iubeau mai presus de orice. Însă, din păcate, se pare că boala nu a dat înapoi şi calvarul a devenit din ce în ce mai mare. Astfel s-a ajuns la nenorocirea petrecută zilele acestea.
„Vă confirm faptul că în apartament sunt 3 persoane decedate, doi adulţi şi un copil, sunt soţ, soţie şi copilul lor legitim. Bărbatul este spânzurat iar ceilalţi sunt în una din camerele apartamentului. Efectuăm cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment. Da, locuiau aici. În acest moment nu sunt suspiciuni cu privire la crimă, dar ancheta este condusă de un procuror. Rude ale familiei au sunat pentru că nu mai putea lua legătura cu familia de câteva zile”, a declarat Mircea Vizitiu, adjunctul IPJ Constanţa.
Nu se ştie în ce condiţii a murit copilul, dar părinţii s-au ajutat între ei să meargă spre… o altă lume
După cum este precizat şi mai sus, Cristian se lupta cu o boală teribilă încă de la vârsta de doi ani. Nu se ştie în ce condiţii a murit, existând posibilitatea ca părinţii să nu-i mai fi dat tratamentul pentru a-l curma de suferinţă sau poate că boala l-a răpus. Cert este că, în unul dintre cele două caiete găsite în apartament, familia a scris în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, în jurul orei 5.00: „Gata, s-a liniştit copilul, nu mai zice nimic”. Astfel, se presupune că imediat soţii Aravă şi-au pus capăt zilelor.
„Din primele date pe care le deţinem din anchetă se pare că este vorba despre o familie, soţ, soţie şi copilul lor, care au fost găsiţi decedaţi în apartamentul locuinţei, copilul şi cu mama găsiţi în sufrageria locuinţei, pe o canapea extensibilă. Nu ştim exact care sunt cauzele decesului copilului, dar se pare că acesta suferea de o tumoare canceroasă de mai mult timp iar mama, din primele investigaţii, prezenta un şanţ de spânzurare. Se pare că s-a spânzurat, cel mai probabil ajutată de soţ, care a şi aşezat-o în pat lângă copil.
Soţul a fost găsit în bucătăria locuinţei, spânzurat cu un cablu electric, care era agăţat de un cui în zona unde se afla lustra. În locuinţă a fost găsit un carneţel cu programul de administrare al medicamentelor copilului, unde ultima adnotare a fost în noaptea de 2 noiembrie la ora 23.30. Într-o altă cameră a locuinţei a fost găsit un alt carneţel, în care erau scrise 13 pagini, cu două scrisuri, probabil unul al ei şi unul al lui, în care, din primele date, se pare că au explicat că nu mai pot, că nu mai suportă boala copilului, că au hotărât să plece într-o altă lume.
Cam acesta ar fi contextul în care s-a produs suicidul celor doi şi nu ştim încă cum a murit acel copil, dacă nu i s-a mai administrat medicamentul. Urmează se se facă autopsiile, dar e posibil să fi murit după data de 2 noiembrie. Probabil că nu au mai suportat şi au luat această hotărâre extremă”, a declarat procurorul criminalist Zafer Sadâc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
„Încă de la început, pe patul de spital, am promis copilului meu că nimeni şi nimic nu-i va fură dreptul la copilărie”
Toată lupta lui Cristian cu boala a fost descrisă, pas cu pas, pe internet. “Bună ziua, îmi cer scuze pentru că nu am mai scris nimic de un an de zile, timp în care Cristian a mai crescut, acum are 4 ani şi jumătate, a învăţat foarte multe lucruri noi, este sănătos tun în afara de problema la cap şi este plin de viaţă, doar că în tot acest timp a făcut nenumărate analize (de sânge, oftalmologic şi RMN-uri) pentru a urmări evoluţia tumorii, din care a rămas traumatizat, la vederea acului unei seringi deja tremură şi plânge urlând, măcar acesta să fie singurul lucru care îl afectează.
Numai că în urmă RMN-ului făcut în aprilie 2010, s-a constatat că tumoarea (partea chistică de fapt) din păcate s-a mărit foarte mult şi exercită o presiune enormă asupra hipotalamusului, care mai devreme s-au mai târziu va distruge funcţiile ireversibile (somn-veghe, proporţie calorică, temperatura corpului, etc) şi din acest motiv trebuie făcut ceva cât mai urgent posibil. Speranţa noastră potrivit căreia Cristian este un norocos şi că acel chist va stagna, s-a spulberat. Mă înnebuneşte gândul că în orice moment i se poate întâmpla ceva rău. Profesorul din Germania, ca să amâne operaţia de care ne este atât de teamă, vrea să intervină prin a-i trage partea chistică cu un ac şi să-i mai introducă încă un shunt care presupune drenarea continuă a chistului.
Am fost înştiinţaţi şi de costul intervenţiei care este aproximativ 40.000 euro, din păcate această suma este imensă pentru noi, ca familie, venitul lunar al soţului abia acoperă strictul necesar şi alte mici nevoi, mai există şi teama locului de muncă, cu situaţia de aici din Grecia chiar nu este de glumă. Încă de la început, pe patul de spital, am promis copilului meu, că nimeni şi nimic nu-i va fura dreptul la copilărie şi că vom merge până în pânzele albe dacă e nevoie”, au scris părinţii pe 26 mai 2010.
“Ne credeam o familie fericită, modestă dar bogată prin bijuteria cea mai de preţ: copilul nostru”
“Nu în urmă cu mult timp, ne credeam o familie fericită, modestă dar bogată prin bijuteria cea mai de preţ din viaţa unui om, cadoul de la Dumnezeu, şi anume copilul nostru Cristian Dimitris, în vârstă de 3 ani, un copil mult dorit care a venit pe lume după 2 ani de aşteptări şi 7 ani de căsnicie. Un copil perfect sănătos şi frumos, care ne-a schimbat viaţa în totalitate şi care a devenit centrul Universului nostru.
Dar iată că viaţa, din păcate, este extrem de dură, şi că nu ştii niciodată ce-ţi oferă. În septembrie 2008, Cristian a început grădiniţa, emoţii mari, ca fiecare părinte, când copilul tău face primii paşi spre societate; mă durea sufletul să-l las plângând, dar după o lună s-a acomodat cât de cât. Între timp face de două ori roşu în gât, a luat antibiotice, ca fiecare copil în primul an de grădiniţă, de altfel am fost avertizaţi şi de pediatra copilului, că se va molipsi mai des. În ziua de 31 octombrie începe calvarul vieţii noastre…”, au mai scris părinţii. Precizăm că întreaga relatare se află pe blogul: https://dansantimbreanu.wordpress.com/cristian-dimitris-arava-povestea-celui-mai-mic-pacient-de-pe-acest-blog/. Oamenii legii au declanşat o anchetă.
Liliana CHIRU

Legea offshore a fost adoptată miercuri, 18 mai a.c., în Parlament, textul documentului fiind modificat astfel încât...1097
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 18 mai a.c., la sensul giratoriu din...3293
Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2452
Deficitul balanţei comerciale a căpătat nişte dimensiuni cosmice, iar această cifră de 94,8 miliarde de euro pe...1009


ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 7.74 m/s
Presiune: 1024 milibari

Portughezul José Peseiro, fost antrenor al echipei Rapid București, a fost numit selecţionerul echipei naţionale...211
Andy Murray s-a retras oficial de la Openul Franței, deoarece are în vedere o participare la Wimbledon și sezonul pe...210
Formula 1 poate interzice piloţilor să mai poarte bijuterii în timpul curselor, dar Federaţia internaţională de...290
Antoine Griezmann va fi jucător la Atletico Madrid şi în sezonul viitor, a anunţat preşedintele Enrique Cerezo....240


Oamenii legii, în timp ce efectuau acțiuni de patrulare pe străzile din Palazu Mare, au dat peste un șofer care rula...1825
În urma cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști...1117
Consiliul Județean Constanța organizează marți, 17 mai, o conferință de presă organizată cu ocazia lansării...434
Primăria municipiului Medgidia organizează în perioada 20 - 22 mai 2022, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”,...368
Japonia oferă un sprijin esenţial pentru persoanele strămutate din cauza invaziei din Ucraina, asigurând transportul...255
Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat un proiect finanţat din fonduri norvegiene, prin intermediul căruia vor fi...213
Sorin Oprescu, fostul primar general al Bucureștiului, a fost de negăsit, imediat după condamnarea definitivă la 10...2317
Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023, cu anumite condiţionări privind...530
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3480
Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2334
Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11409
Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5057
Divele s-au întrecut în ţinute care mai de care mai decoltate şi mai sexy pentru a cuceri atenţia fotografilor...487
Machine Gun Kelly (MGK) a fost prezent pe scena de la Billboard Music Awards, unde a făcut o afirmație care i-a luat...268
Jerry Bruckheimer, producătorul seriei de filme "Pirates of the Caribbean", a confirmat că Johnny Depp nu va reveni...239
Actriţa americană Amber Heard, cunoscută din filmul ''Aquaman'', a declarat luni în faţa juraţilor că Johnny Depp...277
Minele antipersonal reprezintă principala ameninţare la adresa locuitorilor din teritoriile ucrainene eliberate de sub...187
COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat...215
Franţa "va fi alături de Finlanda şi Suedia" în caz de agresiune, a declarat luni seară Palatul Elysée, după ce...199
Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei,...173
Multă lume suferă de balonare astfel că aflăm de la ce apare această senzaţie de disconfort. Expertul în boli...266
Probabil că ai auzit de multe ori, cel puțin în copilărie: ”Nu mânca pepenele cu sâmburi! Nu îți face...363
Ministerul Sănătății a transmis, luni, că secretarul de stat Tiberiu Brădățan, care a spus că pastilele de iod...229
În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces la pacienţi cu COVID-19, a informat, luni, Ministerul...180