rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Găsiţi morţi într-un apartament din zona Boema

DRAMA SFÂŞIETOARE a unei familii din Constanţa: s-au spânzurat după ce le-a murit copilul!

Familia Arava

Tragedie în Constanţa! O familie care se credea împlinită odată ce pe lume venise un copil a ajuns să fie găsită moartă, miercuri, 4 noiembrie. Şi-au încheiat socotelile cu viaţa în aceeaşi noapte, existând suspiciuni că părinţii au ales să-şi pună capăt zilelor după ce Cristian, de 9 ani, şi-a dat ultima suflare. Scenariul este unul teribil: Nicuşor Corneliu ar fi ajutat-o pe soţia lui, Vali, să se spânzure, după care i-a aşezat trupul pe pat alături de cel al copilului şi apoi s-a spânzurat şi el, în bucătărie. Oamenii legii au găsit în apartament două caiete, unul cu tratamentul micuţului şi altul cu gândurile părinţilor: „Dacă el moare, murim şi noi!”.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea s-au trezit în mijlocul unei imagini teribile, miercuri, 4 noiembrie. Aceştia fuseseră solicitaţi să deblocheze uşa unui apartament situat pe bulevardul Tomis nr. 334, zona Boema. Apelul prin 112 fusese iniţiat de o rudă, care nu a mai putut lua legătura cu familia şi care venise la ea pentru a afla despre ce e vorba, dar nu a răspuns nimeni. După ce au spart uşa, militarii s-au trezit înconjuraţi de trei persoane decedate: femeia şi copilul întinşi pe patul din sufragerie şi bărbatul atârnând în ştreang, în bucătărie.

Dacă în primă fază s-a crezut că este vorba despre o crimă urmată de suicid, ulterior lucrurile au început să se clarifice. Familia Aravă, pentru că despre ea este vorba, era formată din trei membri: tatăl se numea Nicuşor Corneliu, mama Vangheliţa, cunoscută ca Vali, şi copilul: Cristian Dimitris. Păreau fericiţi şi împliniţi însă, când a împlinit 2 ani, Cristian a fost diagnosticat cu o boală gravă, cu un chist pe creier. De atunci a început zbuciumul soţilor Aravă, care au „colindat” mai multe ţări străine pentru a găsi vindecarea copilului, pe care-l iubeau mai presus de orice. Însă, din păcate, se pare că boala nu a dat înapoi şi calvarul a devenit din ce în ce mai mare. Astfel s-a ajuns la nenorocirea petrecută zilele acestea.

„Vă confirm faptul că în apartament sunt 3 persoane decedate, doi adulţi şi un copil, sunt soţ, soţie şi copilul lor legitim. Bărbatul este spânzurat iar ceilalţi sunt în una din camerele apartamentului. Efectuăm cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment. Da, locuiau aici. În acest moment nu sunt suspiciuni cu privire la crimă, dar ancheta este condusă de un procuror. Rude ale familiei au sunat pentru că nu mai putea lua legătura cu familia de câteva zile”, a declarat Mircea Vizitiu, adjunctul IPJ Constanţa.

Nu se ştie în ce condiţii a murit copilul, dar părinţii s-au ajutat între ei să meargă spre… o altă lume

După cum este precizat şi mai sus, Cristian se lupta cu o boală teribilă încă de la vârsta de doi ani. Nu se ştie în ce condiţii a murit, existând posibilitatea ca părinţii să nu-i mai fi dat tratamentul pentru a-l curma de suferinţă sau poate că boala l-a răpus. Cert este că, în unul dintre cele două caiete găsite în apartament, familia a scris în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, în jurul orei 5.00: „Gata, s-a liniştit copilul, nu mai zice nimic”. Astfel, se presupune că imediat soţii Aravă şi-au pus capăt zilelor.

„Din primele date pe care le deţinem din anchetă se pare că este vorba despre o familie, soţ, soţie şi copilul lor, care au fost găsiţi decedaţi în apartamentul locuinţei, copilul şi cu mama găsiţi în sufrageria locuinţei, pe o canapea extensibilă. Nu ştim exact care sunt cauzele decesului copilului, dar se pare că acesta suferea de o tumoare canceroasă de mai mult timp iar mama, din primele investigaţii, prezenta un şanţ de spânzurare. Se pare că s-a spânzurat, cel mai probabil ajutată de soţ, care a şi aşezat-o în pat lângă copil.

Soţul a fost găsit în bucătăria locuinţei, spânzurat cu un cablu electric, care era agăţat de un cui în zona unde se afla lustra. În locuinţă a fost găsit un carneţel cu programul de administrare al medicamentelor copilului, unde ultima adnotare a fost în noaptea de 2 noiembrie la ora 23.30. Într-o altă cameră a locuinţei a fost găsit un alt carneţel, în care erau scrise 13 pagini, cu două scrisuri, probabil unul al ei şi unul al lui, în care, din primele date, se pare că au explicat că nu mai pot, că nu mai suportă boala copilului, că au hotărât să plece într-o altă lume.

Cam acesta ar fi contextul în care s-a produs suicidul celor doi şi nu ştim încă cum a murit acel copil, dacă nu i s-a mai administrat medicamentul. Urmează se se facă autopsiile, dar e posibil să fi murit după data de 2 noiembrie. Probabil că nu au mai suportat şi au luat această hotărâre extremă”, a declarat procurorul criminalist Zafer Sadâc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

„Încă de la început, pe patul de spital, am promis copilului meu că nimeni şi nimic nu-i va fură dreptul la copilărie”

Toată lupta lui Cristian cu boala a fost descrisă, pas cu pas, pe internet. “Bună ziua, îmi cer scuze pentru că nu am mai scris nimic de un an de zile, timp în care Cristian a mai crescut, acum are 4 ani şi jumătate, a învăţat foarte multe lucruri noi, este sănătos tun în afara de problema la cap şi este plin de viaţă, doar că în tot acest timp a făcut nenumărate analize (de sânge, oftalmologic şi RMN-uri) pentru a urmări evoluţia tumorii, din care a rămas traumatizat, la vederea acului unei seringi deja tremură şi plânge urlând, măcar acesta să fie singurul lucru care îl afectează.

Numai că în urmă RMN-ului făcut în aprilie 2010, s-a constatat că tumoarea (partea chistică de fapt) din păcate s-a mărit foarte mult şi exercită o presiune enormă asupra hipotalamusului, care mai devreme s-au mai târziu va distruge funcţiile ireversibile (somn-veghe, proporţie calorică, temperatura corpului, etc) şi din acest motiv trebuie făcut ceva cât mai urgent posibil. Speranţa noastră potrivit căreia Cristian este un norocos şi că acel chist va stagna, s-a spulberat. Mă înnebuneşte gândul că în orice moment i se poate întâmpla ceva rău. Profesorul din Germania, ca să amâne operaţia de care ne este atât de teamă, vrea să intervină prin a-i trage partea chistică cu un ac şi să-i mai introducă încă un shunt care presupune drenarea continuă a chistului.

Am fost înştiinţaţi şi de costul intervenţiei care este aproximativ 40.000 euro, din păcate această suma este imensă pentru noi, ca familie, venitul lunar al soţului abia acoperă strictul necesar şi alte mici nevoi, mai există şi teama locului de muncă, cu situaţia de aici din Grecia chiar nu este de glumă. Încă de la început, pe patul de spital, am promis copilului meu, că nimeni şi nimic nu-i va fura dreptul la copilărie şi că vom merge până în pânzele albe dacă e nevoie”, au scris părinţii pe 26 mai 2010.

“Ne credeam o familie fericită, modestă dar bogată prin bijuteria cea mai de preţ: copilul nostru”

“Nu în urmă cu mult timp, ne credeam o familie fericită, modestă dar bogată prin bijuteria cea mai de preţ din viaţa unui om, cadoul de la Dumnezeu, şi anume copilul nostru Cristian Dimitris, în vârstă de 3 ani, un copil mult dorit care a venit pe lume după 2 ani de aşteptări şi 7 ani de căsnicie. Un copil perfect sănătos şi frumos, care ne-a schimbat viaţa în totalitate şi care a devenit centrul Universului nostru.

Dar iată că viaţa, din păcate, este extrem de dură, şi că nu ştii niciodată ce-ţi oferă. În septembrie 2008, Cristian a început grădiniţa, emoţii mari, ca fiecare părinte, când copilul tău face primii paşi spre societate; mă durea sufletul să-l las plângând, dar după o lună s-a acomodat cât de cât. Între timp face de două ori roşu în gât, a luat antibiotice, ca fiecare copil în primul an de grădiniţă, de altfel am fost avertizaţi şi de pediatra copilului, că se va molipsi mai des. În ziua de 31 octombrie începe calvarul vieţii noastre…”, au mai scris părinţii. Precizăm că întreaga relatare se află pe blogul: https://dansantimbreanu.wordpress.com/cristian-dimitris-arava-povestea-celui-mai-mic-pacient-de-pe-acest-blog/. Oamenii legii au declanşat o anchetă.

Liliana CHIRU

joi, 5 noiembrie 2015246
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Biletul scris de Vanesa înainte să fie ucisă în vila din Moara de Vânt
Comentarii
mai mult...Replica
18 mai 15:15ReplicaLegea offshore a fost adoptată în Parlament!

Legea offshore a fost adoptată miercuri, 18 mai a.c., în Parlament, textul documentului fiind modificat astfel încât...1097

18 mai 21:40ReplicaInterviu cu Mohammad Murad, președinte executiv PER4092
18 mai 00:00ReplicaSorin Oprescu rămâne în arest pentru 40 de zile1328
18 mai 09:58ReplicaAccident în Năvodari! În urma impactului, motorul unei mașini a zburat! Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 18 mai a.c., la sensul giratoriu din...3293

18 mai 10:49ReplicaAdministrația Canalelor Navigabile ”donează” statului toți banii strânși în ultimii ani2492
18 mai 00:35ReplicaValentin Preda își recuză judecătorul care-l cercetează pentru trafic de influență!2355
18 mai 01:24ReplicaLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2452

18 mai 22:59ReplicaDacă-i merg bine păcănelele..., Tapangea mai face două blocuri în Campus1795
18 mai 00:27ReplicaPrețurile de lux din sudul litoralului ar putea detrona Mamaia2713
18 mai 00:22ReplicaDaraban: Dacă consumăm producţie românească, vorbim de creşteri economice sustenabile. Altfel, totul e cancan

Deficitul balanţei comerciale a căpătat nişte dimensiuni cosmice, iar această cifră de 94,8 miliarde de euro pe...1009

18 mai 00:20ReplicaProfesorii nu vor mai avea voie să ofere meditații elevilor de la clasă1681
18 mai 00:19ReplicaCarla`s Dreams și Barbarossa Samba vin, în weekend, la mare1248
Vremea
11.3°11° - 11.3° miercuri, 18 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 7.74 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 mai 00:00SportJose Peseiro, fost antrenor la Rapid, a fost numit selecţioner al Nigeriei

Portughezul José Peseiro, fost antrenor al echipei Rapid București, a fost numit selecţionerul echipei naţionale...211

18 mai 00:00SportAndy Murray se retrage de la Roland Garros având ca prioritate participarea la Wimbledon

Andy Murray s-a retras oficial de la Openul Franței, deoarece are în vedere o participare la Wimbledon și sezonul pe...210

18 mai 00:00SportF1 poate interzice ca piloţii să poarte bijuterii în timpul curselor

Formula 1 poate interzice piloţilor să mai poarte bijuterii în timpul curselor, dar Federaţia internaţională de...290

18 mai 00:00SportLaLiga: Antoine Griezmann rămâne la Atletico Madrid

Antoine Griezmann va fi jucător la Atletico Madrid şi în sezonul viitor, a anunţat preşedintele Enrique Cerezo....240

Local
18 mai 00:04LocalUn drogat, urmărit cu focuri de armă de polițiști, în Palazu Mare!

Oamenii legii, în timp ce efectuau acțiuni de patrulare pe străzile din Palazu Mare, au dat peste un șofer care rula...1825

18 mai 00:08LocalBărbat atacat de doi tineri, în stațiunea Mamaia!

În urma cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști...1117

18 mai 22:10LocalCarambol în zona Primăriei din Murfatlar

607

18 mai 00:06LocalO mașină a luat foc, la ieșire din Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 mai a.c., la ieșire din Năvodari, în...514

18 mai 22:16LocalIncendiu la o casă din Medgidia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 mai a.c., în Medgidia, pe strada Mihai...1064

18 mai 15:27LocalConstantinescu și Gâmbuțeanu n-au vrut să fie audiați prin videoconferință, de Tribunal!

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri și Poduri Constanţa a depus în instanță o plângere soluţii de...970

18 mai 22:10LocalCJ a lansat proiectul Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța

Consiliul Județean Constanța organizează marți, 17 mai, o conferință de presă organizată cu ocazia lansării...434

18 mai 22:10LocalCea de-a V-a ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice -Medgidia se apropie de start

Primăria municipiului Medgidia organizează în perioada 20 - 22 mai 2022, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”,...368

18 mai 00:08LocalIncendiu în Cernavodă, o casă a luat foc

437

Politică
18 mai 00:00PoliticăJaponia oferă un sprijin esenţial persoanelor strămutate din Ucraina, împreună cu România şi UNHCR

Japonia oferă un sprijin esenţial pentru persoanele strămutate din cauza invaziei din Ucraina, asigurând transportul...255

18 mai 00:00PoliticăPaşca: Camere de audiere pentru minorii care au fost victimele abuzului sexual, amenajate printr-un proiect al MJ

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat un proiect finanţat din fonduri norvegiene, prin intermediul căruia vor fi...213

18 mai 00:03PoliticăBudăi: Noi în România nu mai avem impozitare unică

320

18 mai 01:13PoliticăSorin Oprescu a fost prins în Grecia

Sorin Oprescu, fostul primar general al Bucureștiului, a fost de negăsit, imediat după condamnarea definitivă la 10...2317

18 mai 21:04PoliticăProcesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023

Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023, cu anumite condiţionări privind...530

18 mai 21:01PoliticăLuminiţa Odobescu: Femeile continuă să fie ţinta abuzurilor

360

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3480

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2334

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6099

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3094

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4089

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3322

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11409

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5057

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1628

Monden
18 mai 00:00MondenDoja Cat, cea mai provocatoare apariție de la Billboard Awards

Divele s-au întrecut în ţinute care mai de care mai decoltate şi mai sexy pentru a cuceri atenţia fotografilor...487

18 mai 00:00MondenMegan Fox, însărcinată? Gestul lui Machine Gun Kelly a stârnit controverse

Machine Gun Kelly (MGK) a fost prezent pe scena de la Billboard Music Awards, unde a făcut o afirmație care i-a luat...268

18 mai 00:00MondenPiesa Trenulețul a ajuns în topul celor mai virale piese pe Spotify

226

18 mai 00:00MondenClaudia Pătrășcanu, despre noaptea cu alcool a lui Bădălău: „Nu mai știa dacă mi-a adus copiii“

Războiul public dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălau s-a reluat! Cântăreața a decis să facă lumină în...383

18 mai 03:21MondenKourtney Kardashian și Travis Barker, nuntă în secret! Cum a arătat mireasă

Kourtney Kardashian și Travis Barker trăiesc o frumoasă poveste de iubire, iar cei doi s-au căsătorit în urmă cu...326

18 mai 03:17MondenCât de superbă e Leni, fiica de 18 ani a lui Heidi Klum

Leni Klum este fiica supermodelului internațional Heidi Klum, 48 de ani, și, la vârsta de 18 ani este deja un model...259

18 mai 00:00MondenJerry Bruckheimer confirmă că Johnny Depp nu va reveni "în acest moment" în seria "Pirates of the Caribbean"

Jerry Bruckheimer, producătorul seriei de filme "Pirates of the Caribbean", a confirmat că Johnny Depp nu va reveni...239

18 mai 00:00MondenAmber Heard susţine în instanţă că Johnny Depp a agresat-o în luna de miere

Actriţa americană Amber Heard, cunoscută din filmul ''Aquaman'', a declarat luni în faţa juraţilor că Johnny Depp...277

18 mai 00:00MondenFestivalul de Film de la Cannes: Nume mari şi producţii de răsunet, la cea de-a 75-a ediţie

196

Mapamond
18 mai 00:00MapamondUcraina: Minele antipersonal, principala ameninţare în cazul locuitorilor din teritoriile eliberate

Minele antipersonal reprezintă principala ameninţare la adresa locuitorilor din teritoriile ucrainene eliberate de sub...187

18 mai 00:00MapamondCoronavirus - OMS: COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat...215

18 mai 00:00MapamondOraşul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19

227

18 mai 00:00MapamondFranţa: Elisabeth Borne va deveni prima femeie prim-ministru din ultimii treizeci de ani

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său...224

18 mai 00:00MapamondPreşedintele turc Erdogan avertizează că nu va aproba aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că nu va aproba aderarea Finlandei şi Suediei la NATO,...245

18 mai 00:00MapamondMinistru: Austria nu intenţionează să adere la NATO

În contextul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO, ministrul austriac de externe Alexander...203

18 mai 00:00MapamondParisul "va fi alături de Finlanda şi Suedia" în caz de agresiune

Franţa "va fi alături de Finlanda şi Suedia" în caz de agresiune, a declarat luni seară Palatul Elysée, după ce...199

18 mai 00:00MapamondUcraina: Cel puţin 10 morţi în lovituri ruse la Severodoneţk, în est

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei,...173

18 mai 00:00MapamondMarea Britanie: Suedia şi Finlanda ar trebui să adere la NATO "cât mai curând posibil"

193

Sănătate
18 mai 00:00SănătateCauzele neștiute ale balonării. De ce nu e bine să bem cu paiul sau direct din sticlă

Multă lume suferă de balonare astfel că aflăm de la ce apare această senzaţie de disconfort. Expertul în boli...266

18 mai 00:00SănătateCe se întâmplă în corpul tău atunci când înghiți semințele pepenelui verde

Probabil că ai auzit de multe ori, cel puțin în copilărie: ”Nu mânca pepenele cu sâmburi! Nu îți face...363

18 mai 00:00SănătateAlocația de hrană pentru bolnavii din spitale se majorează de la 1 iunie

205

18 mai 00:00SănătateBăutura pe care toți o consumăm și care provoacă boli cronice și „încetinește” creierul

Experții medicali atrag atenția că băuturile carbogazoase dulci pot provoca boli cronice și ”încetinesc”...298

18 mai 00:00SănătateAlimentele care combat oboseala. Ce să incluzi în dietă ca să ai mereu energie

De multe ori oboseala nu este cauzată de lipsa somnului sau activitățile intense din timpul zilei, ci și de...309

18 mai 00:00SănătateE-urile din alimente, detaliul la care trebuie să fim atenți

Profesorul Cristian Dima a vorbit despre e-urile din alimente și cât sunt de periculoase pentru sănătatea noastră....208

18 mai 00:00SănătateGafă de proporții: Secretarul de stat care a anunțat că iodura de potasiu nu se distribuie vorbea în nume personal

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că secretarul de stat Tiberiu Brădățan, care a spus că pastilele de iod...229

18 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Niciun deces raportat luni la pacienţi cu COVID-19

În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces la pacienţi cu COVID-19, a informat, luni, Ministerul...180

18 mai 00:00SănătatePeste 5.600 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

182

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT