REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Drept la replică

Drept la replică

Replica API 5 august 2019 | 14:50 430

"Am luat notă cu stupoare de ştirea falsă pe care aţi publicat-o astăzi sub titlul "Patronii Pescăriei lui Matei din Agigea, trimişi in judecată! Sunt acuzaţi că au obţinut terenul pe care funcţionează afacerea FALSIFICÂND DOCUMENTE!".

Restaurantul "Pescăria lui Matei" este deţinut de SC Pescăria lui Matei SRL, iar nu de Sarda Fish SRL, cum în mod fals aţi menţionat în articol. Terenul pe care funcţionează Pescăria lui Matei a fost cumpărat legal. Titlul nostru de proprietate este perfect valid, se află în circuitul civil, nu a fost contestat niciodată de nimeni şi nu face obiectul niciunui dosar penal, contrar celor pe care le-aţi afirmat în articol. Asociatul unic al societăţii, Matei Alin Datcu, nu a fost trimis în judecată, nici în dosarul la care faceţi referire, nici în vreun alt dosar penal.

Faptul că societatea Sarda Fish şi asociaţii ei au fost trimişi în judecată nu reprezintă o dovadă a vinovăţiei, aşa cum insinuaţi, şi nu are nicio legătură, nu afectează şi nu interferează în niciun fel cu activitatea societăţii Pescăria lui Matei SRL. Pe de altă parte, nimeni nu a fost trimis în judecată pentru falsificare de documente, aşa cum în mod eronat susţineţi chiar în titlul articolului. Acuzaţia formulată împotriva Sarda Fish şi a asociaţilor ei este aceea de uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Situaţiile analizate în dosarul penal datează, aşa cum aţi precizat, din anul 2001, adică din urmă cu 18 ani. Potrivit legii penale, cele mai grave fapte, printre care terorismul sau omorul, se prescriu în 15 ani. Chiar nu vi se pare caraghios ca un aşa-zis uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată să nu se fi prescris nici după 18 ani?

Înscrisurile aşa-zis falsificate nu au fost desfiinţate de nicio instanţă. În condiţiile legii, procedura de desfiinţare a înscrisurilor false poate fi admisă doar atunci când înscrisurile în cauză încă mai produc efecte. Or, din anul 2012 aceste înscrisuri nu produc niciun efect, întrucât terenul la care fac referire a fost înscris fraudulos în proprietatea privată a Comunei Agigea, la iniţiativa primarului Cristian-Maricel Cîrjaliu. Un lot din această suprafaţă însuşită ilegal de primarul localităţii a fost mai apoi vândut unei firme, fără hotărâre de Consiliu Local. Ginerele primarului din Agigea este asociat în această firmă, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Sarda Fish a contestat această tranzacţie şi a depus plângere penală împotriva primarului Cîrjaliu. Acesta nu poate scăpa de răspunderea penală, decât în situaţia în care Sarda Fish şi-ar pierde calitatea de reclamantă/parte vătămată. Tocmai de aceea, fără a avea un interes legitim şi fără a suferi vreo vătămare, acesta a produs o copie a facturii din 2001 diferită de originalul aflat în posesia Sarda Fish, susţinând şi fiind crezut de procuror că originalul a fost falsificat, iar copia ar fi reală. Scopul primarului este acela de a induce în eroare organele de stat, pentru ca factura Sarda Fish să fie anulată, iar firma ginerelui său să rămână cu terenul. Aceasta este miza reală a dosarului pomenit "in articolul dvs. şi motivul pentru care Cristian-Maricel Cîrjaliu a căutat şi a descoperit aşa-zise nereguli din urmă cu 18 ani.

Nicio situaţie din acest dosar penal nu are legătură cu Pescăria lui Matei SRL, care este un subiect juridic distinct. Din acest motiv, apreciem că titlul articolului şi o serie de afirmaţii punctuale vădit false ne prejudiciază imaginea în ochii clienţilor noştri".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108