REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Drogaţii şi dealerii din Constanţa nu se lasă! Ce au confiscat de la ei poliţiştii antidrog

Drogaţii şi dealerii din Constanţa nu se lasă! Ce au confiscat de la ei poliţiştii antidrog

Replica API 12 mai 2017 | 00:00 292

Bilanţul primelor luni din 2017: percheziţii, bani şi pliculeţe

Bilanţul primelor luni din 2017: percheziţii, bani şi pliculeţe

Situaţie îngrijorătoare la nivelul judeţului Constanţa! Consumul de etnobotanice este floare, în ciuda eforturilor organelor abilitate de a ţine sub control situaţia. Cei mai „slabi de înger” sunt de obicei tinerii care, în goana după senzaţii tari, cad în capcana psihoactivelor. Mai mult decât atât, cei care comercializează astfel de substanţe riscă închisoare de până la 8 ani. Chiar şi aşa, în urma acţiunilor întreprinse pe raza judeţului, de la începutul anului, au fost depistate asupra unor persoane şi confiscate peste 1.000 de pliculeţe ce conţineau astfel de substanţe.

Subiectul legat de etnobotanice, deşi intens dezbătut, continuă să facă victime. Indiferent că vorbim despre persoane prinse în flagrant sau de situaţii în care mai multe reţele infracţionale au fost destructurare ori de închiderea magazinelor „de vise”, fenomenul este încă prezent în vieţile tinerilor. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate pe linia combaterii operaţiunilor ilicite cu substanţe noi ce au proprietăţi psihoactive, în primele patru luni ale acestui an au fost confiscate 1.209 de pliculeţe ce conţineau astfel de substanţe.

În acelaşi interval, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au controlat un număr de 263 de persoane şi au efectuat nu mai puţin de 28 de percheziţii. În urma acestora, a fost confiscată suma de 74.468 de lei (în lei şi valută), dar au fost ridicate şi bunuri în valoare de 98.110 lei. În aceeaşi perioadă, au fost întocmite 79 de dosare penale în care sunt cercetate 132 de peresoane. Ce riscă cei care sunt prinşi pe picior greşit?

„Deţinerea în vederea comercializării, efectuării de operaţiuni ilicite este infracţiune prevăzută de legea 194/2011. Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive sunt toate tipurile de droguri. În Legea 194 este vorba despre alte substanţe unde intră etnobotanicele. Articolul 16 din legea 194 sancţionează cu închisoarea de la 2 la 8 ani efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, adică vânzarea lor, punerea în circulaţie, transport, tot ce înseamnă efectuare de operaţiuni”, a explicat, pentru „Replica”, Emilian Pârvu, şeful BCCO Constanţa.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pedeapsa cu moartea ca in Malaezia Singapore Tailanda
0
0
Pai normal ca sunt protejati,dar conform Bcco bucuresti si diicot bucuresti se pregateste o operatiune ampla pentru destructurarea retelelor de droguri.
2
0
Mangalia Buruiana Florin zis Flori tiganu sau cioara , vinde alaturi de familia sa toate tipurile de droguri cand treci pe strada lui te abirdeaza daca vrei has marihuana sau coca, toate tipurile, femei la produs minore, pe alea farului helo, nu mai zic de altii e full in Mangalia probabil sunt protejatii vostri
2
1
In Valu Traian nu aveti de gand , Acolo nu mai intra nici un mascat ? Se vand droguri pe banda rulanta , Mai ceva ca musetelu' .
1
0
stiu ei cine vinde marfa! de ce se fac ca nu vad?se da dreptul?
1
0
eu zic sa bagati maria,e mai buna.
1
0
ha ha asta e ala CIUTIX marele smecher 20 de ani sai dea
1
0
Buruian Florin, carduri , doroguri, carduri cu patrascu. Poltia ia parte.
1
0
la tiganii turci de la scoala 43 cand vin madcatii?? in fiecare zi sunt 5-10 barbati afara in fata curtii care vand etnobotanice tinerilor si minorilor
2
0
LA FEL SI IN HARSOVA SE VIND SUB FERESTRELE POLITISTILOR SI IN BAR MYPLACE LINGA POLITIE . RUSINEEEE
4
0
La Mangalia cand veniti?Buruiana Florin vinde de multi ani droguri si politia Mangalia ii lasa in pace!Aleea Farului din Mangalia se comercializeaza droguri de multi ani!Flory si Rufat
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108