REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

DSP Bacău, despre femeia decedată după vaccinul anti-COVID

DSP Bacău, despre femeia decedată după vaccinul anti-COVID

Replica API 23 ianuarie 2021 | 00:01 2010

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău anunţă, referitor la cazul femeii care a murit vineri, în aceeaşi zi în care a fost vaccinată împotriva COVID-19, că nu se susţine decesul său ca fiind o reacţie adversă postvaccinală.

"Ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă. Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca 'evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia'", se arată într-un comunicat al DSP Bacău, transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Pacienta de 73 de ani s-a prezentat la vaccinare, vineri, conform programării efectuate în platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro; la nivelul centrului de vaccinare, au fost respectate procedurile de lucru şi protocoalele specifice; în cadrul procedurii de triaj au fost măsurate constantele (tensiunea arteriala, frecventa cardiacă, SpO2), care se încadrau în limite normale, a informat DSP Bacău.

După vaccinarea împotriva COVID-19, femeia a fost îndrumată în punctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată de către medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute, nu a prezentat nicio reacţie postvaccinală şi a urmat circuitul de ieşire, nefiind înregistrate deficienţe în ceea ce priveşte asigurarea calităţii, siguranţei şi trasabilităţii vaccinurilor în toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lanţului de frig specific, a anunţat DSP Bacău.

Conform informaţiilor deţinute la nivelul UPU-SJU Bacău, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în contextul multiplelor comorbidităţi existente. La examenul clinic şi paraclinic efectuat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majoră de ritm cardiac, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a determinat decesul, a precizat DSP Bacău.

Potrivit sursei citate, femeia se afla în evidenţele medicului de familie cu multiple comorbidităţi de natură cardiacă, neurologică şi diabet zaharat.

CNCAV menţiona vineri că, după perioada de monitorizare ulterioară vaccinului, femeia a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze şi că aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru constatare infectie cu Covid, rezultatul pozitiv sau negativ vine dupa 24 ore cel putin, dupa deces in urma vaccin, rezultatul negativ devine instant ! Cum e posibil sa nu se faca o autopsie ? Analizele in urma unei autopsii au rezultate uneori chiar si dupa o saptamana ! Dar asta e ! Avem ultra profesionisti in tara asta care spun ca vaccinul este sigur si eficient !!! Si atentie ! Nu acesti profesionisti de medici au inventat vaccinul antiCovid !! Dar sunt pusi sa minta ! Cine ii pune sa faca acele afirmatii ??? Cine minte ???
3
0
A mai fost o ''coincidenta'' acum o luna , un asistent de la Mangalia a murit a doua zi dupa ce s-a vaccinat . Probabil ca daca nu erau vaccinati decesul era pus pe seama covidului , dar la vaccin....nu se pune , coincidenta !
2
0
imbecililor!ori doamna a facut atac de panica,i-a crescut tensiunea ,a facut infarct si a crapat,multumita imbecililor din mass media de cacat care baga panica,ori chiar a avut vaccinul vreo reactie cu diabetul zaharat!cu tensiunea n-are treaba daca o tine sub control cu pastile!
1
2
Puscarie nu,dar sa ne mai slabeasca presa cu"eroi in halate albe"pentru ca nu sunt eroi,sunt si ei niste oameni care fac tot ce pot pentra a salva vieti,adica isi fac meseria;mie de exemplu nu mi se pare normal ca statul sa le plateasca medicilor cate 100 de lei pentru fiecare om vaccinat pentru ca oricum ei au un spor de covid,adica li se da spor de covid de doua ori,sau spor la spor.
4
0
mai mare ma pot vaccina ???
3
0
vaccinati peste 70 ani . Faceti selectie cine mai este util. Vaccinati pe cei ce muncesc in primul rand.
2
4
Cu atatea probleme de sanatate, de ce s-a efectuat vaccinarea????? Cine decide efectuarea vaccinarii??
6
0
De ce nu i-ati refuzat vaccinarea?
9
1
Puscarie pentru cei care au vaccinat o
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108