REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DSV face afaceri cu Cazacioc, trimis în judecată pentru bomba ecologică de la Smârdan

DSV face afaceri cu Cazacioc, trimis în judecată pentru bomba ecologică de la Smârdan

Mirela PASCAL 29 noiembrie 2022 | 00:00 2578

Anul trecut, o adevărată bombă ecologică a ”explodat” la Smârdan. Bomba era deținută de afaceristul Cazacioc, care a eliminat în mod continuu deșeuri de animale sacrificate și livrate de abatoarele din Moldova și Dobrogea, pe care le-a abandonat pe terenul din apropierea incineratorului, producând daune semnificative atât a calității aerului, cât și a solului și apei freatice. Ilegalitățile lui Cazacioc, anchetate de procurorul Teodor Niță, au condus la acumularea de gaze în subteran, bombă care poate exploda oricând. Trimis în judecată pentru infracțiuni la legea apelor, Cazacioc se bucură de contractele pe care le obține cu statul, în speță cu Direcția Sanitar Veterinară Constanța, care i-a oferit afaceristului două contracte, fără licitați, ci prin cumpărare directă, pentru incinerarea subproduselor nedestinate consumului uman.

Afaceristul Gelu Cazacioc s-a jucat cu sănătatea a mii de oameni, a poluat calitatea aerului, cât și a solului și apei freatice. Ilegalitățile lui Cazacioc au condus la acumularea de gaze în subteran, bombă care poate exploda oricând. Cazacioc a fost trimis în judecată de procurorul Teodor Niță, dosarul fiind încă pe rol.

Și, pentru că legea privind achizițiile publice este atât de blândă, mai ales în favoarea afaceriștilor de acest gen, Cazacioc își va îngroșa veniturile cu banii DSV, care i-a atribuit, recent, două contracte, prin cumpărare directă, firmei SC Cazacioc & Co SRL, controlată de Cazacioc. Aceasta se va ocupa incinerarea subproduselor nedestinate consumului uman. Suntem curioși în ce condiții va incinera Cazacioc produsele pe care le va ridica de la DSV!

bomba ecologică de la Smârdan

Cazacioc, trimis în judecată și pentru bomba ecologică de la Smârdan

Reamintim că Gelu Cazacioc e acuzat că a eliminat în mod continuu deșeuri de animale sacrificate și livrate de abatoarele din Moldova și Dobrogea, pe care le-a abandonat pe terenul din apropierea incineratorului, producând daune semnificative atât a calității aerului, cât și a solului și apei freatice. Ilegalitățile lui Cazacioc au condus la acumularea de gaze în subteran, bombă care poate exploda oricând.

Ce inginerii a făcut Cazacioc

Din conținutul rechizitoriului reiese faptul că afaceristul Gelu Cazacioc s-a jucat cu sănătatea a mii de oameni, a poluat calitatea aerului, cât și a solului și apei freatice. În urma unor percheziții efectuate la început anului, s-a găsit un șanț exterior ce are adâncime și lățime variabile, iar pământul rezultat din săparea acestui șanț a constituit digul de pământ ce împrejmuia zona ce, practic, reprezenta un cimitir în aer liber de animale decedate. Fiind într-o zona cu liber acces al publicului, în suprafață de 7 hectare, această împrejmuire a fost efectuată în scopul de a se ascunde activitatea de îngropare, aruncare și depozitare de deșeuri, cu preponderență de deșeuri de animale decedate.

În șanț, dar și în gropi improvizate, s-a constatat existenta a mii de tone de cadavre de animale aflate în diverse stadia de putrefacție. Comisarii s-au deplasat în incinta amplasamentului deținut de S.C. Cazacioc & Co S.R.L și a solicitat lui Cazacioc Gelu Daniel să-i însoțească în zona exterioară amplasamentului incineratorului, acolo unde au fost identificate cele două incendii în care ardeau cadavre de animale, situație în care s-a constatat de asemenea că în realitate, pe suprafață întregului teren se aflau mii de animale moarte îngropate direct în pământ, vizibile, care degajau un miros pestilențial, dezagreabil și insuportabil. În incinta au fost prezentate cele două spații pentru depozitarea deșeurilor ce urmau a fi incinerate, camera frigorifică, tocătorul și cele două linii de incinerare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimată m****a p****l, dvs. cunoașteți deja ce sentință va da curtea în acest dosar? Acuzatul beneficiază de prezumția de nevinovăție. Nu luați de bune informațiile procurorului de caz, că roata se întoarce. Conform Constitutiei Romaniei, CAPITOLUL II – Drepturile şi libertăţile fundamentale, Art. 23 – Libertatea individuală, aliniatul (11) "Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată."
0
0
Pacat de ziarul si renumele acestuia Replica ca se asociaza cu procurorul anchetat penal N**a pentru ca a incercat sa-l scoata din belea pe presedintele Casei de Asigurari de Sanatate care a luat 6 milioane de euro spaga. Ce faceti mai ziaristilor stergeti postarile cu N**a la ordinul lui Felix sau va santajeaza si pe voi?
0
0
D.N.A pe Nitza sa il ia
2
0
Incearca ziarul sa il albeasca pe procurorul spagar Nitza Teodoru. Ba la cat bani si cate dosare fabricate are procurorul asta, degeaba incercati sa il albiti. Facaturi , cautati ce spaga a luat de la Duta, de la casa de asigurari. Ce blocuri face la agigea frati-su, ce cariere are celalalt baiat, doar combinatii.
6
0
Ati sters toate mesajele despre theodoru nitza. Nitza cum e cu casa aia mare de milioane de euro, din ce banii ai facut casa. Spagarule
8
0
Felics , cat e tariful la sters mesaje despre N**a puscarie. Va protejati, Georgescule cum e treaba cu aranjamentele lui N**a cu arabii pe la canale navigabile. N**a mai mergi in vizita la tutuianu trimis de felics. N**a vezi pe unde lasi la indemana pistoalele , ca oricum nu ai respectat regimul armelor si munitiilor, dar doar esti N**a coruptul ce conteaza
9
0
Sute miiiiiiiii și miiiii de suflete nevinovate de animăluțe duse acolo pe bani mmmmmuuuuuulti
1
0
A se vedea si cine e sef la institutia respectiva, respectiva Nica, a sageata a duetului Felix / Dumitrache...
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920