REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Dumitraşcu - soluţii pentru parcările din Constanţa. Ce părere aveţi?

Dumitraşcu - soluţii pentru parcările din Constanţa. Ce părere aveţi?

Replica API 2 iulie 2018 | 00:55 406

Problema locurilor de parcare din Constanţa, "reglementată" printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa a suscitat polemici. Preşedintele tinerilor de la PMP Constanţa, Costel Aurelian Dumitraşcu, comentează pe larg situaţia, ba chiar propune şi soluţii:

"Soluția cea mai simplă. Cei ce dețin un loc de parcare închiriat și au treabă prin oraș, dar dureaza puțin și se întorc până în ora 17 (se duc la piață, duc sau iau copilul de la unitatea de învățământ, etc), să-și ridice plăcuța de parcare de pe locul închiriat și să o asigure cu lacăt fără să fie sancționați pentru că au blocat locul (exact cum s-a procedat până acum).

Deținătorii locurilor de parcare care sunt plecați de acasă până la ora 17 sau mai târziu, din bun simț și simț civic să lase plăcuța de pe locul de parcare jos, să nu o mai ridice. Iar astfel, cei ce au treabă în cartierul respectiv să se folosească de locurile libere.

Poliția locală să nu aibă voie să aplice sancțiuni între orele 08:00-17:00 șoferilor ce ocupă un loc rezervat care are plăcuța jos (în cazul în care sunt solicitați de către deținător), însă șoferii ce „uită” să mai place după ora 17:00 să fie sancționați corespunzator.

A doua soluție este puțin mai complicată iar asta ar implica să avem doua culori de vopsea la plăcuțele de pe locurile de parcare, dar și prețuri diferite.

Deținătorii locurilor de parcare ce nu sunt de acord să le fie ocupate parcările pe timpul zilei sau pur și simplu nu fac parte din categoria oamenilor ce merg la servici între 08:00 și 17:00, să își păstreze în continuare plăcuțele de parcare galbene și să plătească aceeași taxă.

Cei ce sunt de acord ca locurile lor de parcare să fie folosite de cei ce au nevoie în intervalul orar 08:00-17:00 să și le vopsească în altă culoare (verde de exemplu), dar să plătească mai puțin pentru acestea (să beneficieze de o reducere de cel puțin 25%)".

Comentariul complet al lui Dumitraşcu: AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu faceti controale in poarta 6 de ex garaje nedaramate , liceul de marina statie sau pe strada Lirei este un garaj situat pe spatiul verde , pai stiti de ce? oare de ce nu e daramat? trageti concluziile ... cine e frate cu primarul ? proprietarul
0
0
Nu mi se pare normal, eu platesc 1 euro pe ora parcarea iar cel cu 50 bani pe zi face scandal. Nu e echitabil . E foarte bine sa fie libere locurile de parcare in intervalul 8-17, iar cine doreste un loc 24 din 24 atunci sa plateasca 1000 Euro pe an pe loc chirie. Pentru cei ce construiesc blocuri, ar trebui pentru fiecare apartament sa fie prevazute doua locuri de prcare dar nu inchiriate ci construite pe domeniul privat .
0
1
Alt retard , alta comparatie de 2 lei.Se numeste tot chirie boule si spune acelasi lucru , nu este lucrul tau.Daca pe locul de parcare inchiriat ai lasa niste chiloti sau sosete nespalate dupa ce pleci la munca probabil nu osa mai parcheze nimeni ca e al tau ...Atunci care mm mai e ma diferenta intre un lucru inchiriat si un lucru personal ? Contractul ala face diferenta spartane iar daca ala se modifica ca legea permite , asta nu inseamna ca esti tu sef pe bucata aia de pamanat cu 40-50bani pe zi , intelegi ?Acum treci si pune mana pe carte.
1
1
Gogu Like, dar totusi disutam despre Constanta, poate in alta viata sau in alt oras ex.Cluj parcari supraetajate in cartiere. Dupa ani de pesedism voi vreti un oras evoluat?
3
1
Mai intai sa refaca toate trotuarele la loc, ca sa avem pe unde merge. Daca primaria tot cauta solutii, sa construiasca in fiecare cartier cate o parcare supraetajata. Sau una subterana, dar aceste locuri sunt de expropriat pentru blocuri de rahat
4
0
Problema parcarilor se rezolva prin doua masuri: cei ce au curti, sau garaje sa fie obligati sa bage automobilele in curte sau garaj, iar pentru blocurile ce nu au prevazute garaje primaria sa le dea posibilitatea ceorl ce vor sa construiasca garaje private, sau prin asociere sa puna la dispozitie alei auto unde sa se ridice deasupra ansambluri de garaje, fara a afecta spatiile verzi.
3
2
pai la cum gandesc unii, inseamna ca si atunci cand inchiriez o locuinta si o platesc doar eu, are dreptul oricine sa stea acolo gratis, nu?? destept esti tata!
5
0
O comparatie de retard dar am sa-ti raspund. Da , m-as simti furat in mm dar asta pentru ca eu acea punga am cumparat-o si este doar a mea ca este cumparata nu este inchiriata cum este locul de parcare care este un spatiu public. Intelegi acum in mm ?
0
3
Sunt cu capu,nu mai au altceva de facut si au mai gasit ei ceva sa mai agite apele sa apara conflicte si batai ca la asta se pricep bine , stau degeaba i-au o groaza de bani si sa vezi final.........
5
1
Pt 16:27 La mintea ta ai inteles fix invers,dovada ca esti bolnav.Pe noi restul ne doare in pula cand ai luat tu loc de parcare.La 170ron pe an inseamna cam 50bani pe zi.Pai la pretul asta tu cat mm vrei sa iti mai scada din cei 50 bani pe zi ca sa poti parca tu la orice ora din cele 24.p.s. am mai multe masini milogule si nu am nevoie de loc de parcare platit.Cumpara-ti in mm sa fi proprietar pe teren ca sa poti parca tu la orice ora.Trebuie sa intelegi ca acel loc este spatiul public chiar daca ptimaria iti da voie sa parchezi acolo dupa ora 17 pentru doar 50 bani.
1
7
Din comentariul tau inteleg ca 170 ron pe an sunt prea multi pt tine si nu ai loc de parcare. Sau poate nici autoturism ? Ideea este ca eu cand l-am luat, am semnat un contract. Am semnat un contract pentru un serviciu. Care serviciu s-a modificat subit, fara notificarea mea prealabila. Deci mi s-au luat banii si mi s-a oferit ceva ce acum nu mi se mai ofera. Sa mi se scada pretul. Sa iti spun cumva sa intelegi si tu.. Iti cumperi o punga plina de seminte cu 1 leu. Apoi, dupa ce ai platit la casa, vine vanzatoarea dupa tine si iti ia inapoi jumate de punga. Nu te-ai simti furat ?
10
0
Bre coco , iti propun sa faci o laba intre timp pana se elibereaza.Pai in mm de scaveti cu 170lei pe an voi vreti 24h locul de parcare ? cumarati-va in mortii mamii voastre locul ca fiiind proprietate privata.
7
8
Sa gandeasca si sa faca parcari!Oare este prea mult?
12
0
esti handicapat mintal, cainii se teleporteaza mai bolanvule? cainii sunt abandonati de oameni ca sunt animale domesticite de om si dependente de ele. exista o singura solutie castrarea obligatorie conform legii si pedepsirea abandonului tot conform legii. Cretinule
10
0
Cine doreste loc 24 de ore sa fie suprataxat
6
8
O mizerie! Prin introducerea sensului unic vor aparea noi locuri de parcare. Suprataxarea persoanelor fizice ce detin o a doua masina inmatriculata la domiciliu. Dezvoltarea si modernizarea transportului in comun. Descurajarea folosirii autoturismului propiu prin introducerea unor restrictii ce vizeaza circulatia pe drumurile puplice: reducerea vitezei pe strazi si alei la 30 km pe ora, oprire si stationare interzisa in anumite zone, eliminarea unor sensuri giratorii si introducerea semafoarelor, semaforizarea tuturor trecerilor de pietoni, introducerea unor mijloace de transport pentru elevi
4
8
Foaaaaarte bune idei a presat dumitrascu in constipatia sa.Doar sa mai schimbe culorile la placute cu verde-praz si maro cu roz....Ce solutii din rect a gasit el!!!merita votat de catre cei aflati la loc cu verdeata din teleorman.
10
6
Pe bune! Asta e solutia? Solutia e sa se amenajeze alte locuri de parcare pe locurile unde cresc buruieni de doi metri in loc sa fie montati aceii stalpi pe trotuare . O alta solutie ar fi ca toti cei care construiesc sa asigure minim un loc de parcare pt fiecare unitate locativa pe care o construiesc . Asta e solutia nu mizeriile de idei cu care vin unii si altii.
20
1
Ambele solutii propuse mai sus mi se par de bun simt.Minte desteapta..gandire corecta..votez pentru una din ele...
9
9
De ce ora 17? Eu am program pana la 16. Ajung acasa la 16.15 si e fac? Caut loc de parcare pana la 17? Aberant! O masura luata fara o analiza profunda. Adica eu platesc pt rezervare, vine altul si foloseste. E corect? Alta tampenie marca Babu
25
3
E gravid si naste idei? Asta nu e ala cu parcul ptr javre? Nu vrei si parcare ptr caini mai javra?
6
12
cand au dat autorizatii ptr.constructia de blocuri .nimeni..dar absolut nimeni nu a gandit ca e nevoie si de locuri de parcare .1 buc.ptr.fiecare ap.Chestia cu plata de 170 de lei ptr ,,parcare,,e o mare magarie girata de autoritati.
13
4
Si nenorociti. Sa vina cu propuneri de infiintare a unor noi parcari de cartiere in locuri virane sa le asfalteze , igienizeze, sa le lumineze si marcheze cu indicatoare si marcaje rutiere.
20
1
Da, cea mai buna idee de pana acum!
10
9
Reducerea texei trebuie ca fie de cel putin 45%.
8
6
Buna ideea cu culorile , insa LEGEA IN FORMA ACTUALA este o PROSTIE care va duce la dispute si vandalism ,sper sa se razgandeasca , nu se poate asa cevA...veti vedea
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108