rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Nicuşor Constantinescu: "Suntem singura ţară din UE care avem ANI. Noi, proştii de români..."

După ANI, POTOPUL: Aproape toţi primarii din judeţul Constanţa au fost găsiţi incompatibili

Veşte şoc pentru judeţul Constanţa! 22 de aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. De menţionat este faptul că, printre aceştia, se află atât primari cât şi viceprimari care nu se mai află în funcţie. Însă, despre toată această situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că este o mare aberaţie şi suntem singura ţară din Europa care are o astfel de agenţie. Nici primarii de la malul mării nu au primit vestea mai bine, unii spunând că este vorba, cu siguranţă, de o greşeală. Se va lăsa şi cu plângeri penale pe numele funcţionarilor din cadrul ANI, adaugă edilii. Noua listă publicată de ANI vine în completarea uneia mai vechi, care cuprinde un alt "set" de primari, respectiv preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, aflaţi deja în instanţă. Ei contestă deciziile ANI. Unul singur nu a continuat procesul - Vasile Delicoti de la Poarta Albă -, iar prefectul Eugen Bola a emis ordinul de încetare a mandatului de primar.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 42 de aleşi locali din judeţele Sibiu şi Constanţa ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interese local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor. Astfel, 22 de aleşi locali din judeţul Constanţa s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanţa.

Nicuşor Constantinescu: Este o mare aberaţie!

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că toată situaţia de faţă nu este decât o aberaţie: "Sunt 577 în România de primari găsiţi în stare de incompatibilitate. Este o aberaţie şi un abuz în serviciu. Toate sunt contestate în instanţă. Tratatul de la Nisa al Uniunii Europene spune că, dacă o normă a unei ţări contravine unei norme europene, primează norma europeană. Tratatul de la Nisa este adoptat de România în momentul aderării la UE. Norma europeană spune că aleşii locali, instituţiile comunale, orăşeneşti, judeţene au obligaţia să reprezinte comunităţile care le-au ales în toate instituţiile şi structurile dacă sunt în interesul comunităţii acestora. Dacă tratatul de la Nisa spune că norma europeană este mai puternică decât norma unei ţări, cei de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, de la Luxemburg, pot să judece astfel de contradicţii şi în procent de 100% dau câştig de cauză normei europene. Primarii nici măcar nu sunt remuneraţi pentru asta. Nimeni nu a abordat subiectul acesta. Este evident că legea noastră face un abuz şi se va face dreptate. Suntem singura ţară din UE care avem ANI. Noi, proştii de români... Vor merge în instanţă şi se va invoca tratatul de la Nisa", a spus preşedintele CJC. Reamintim că şi Nicuşor Constantinescu se confruntă cu o astfel de situaţie, acesta menţionând: "Şi la mine este acelaşi lucru. E vorba de termene şi competenţe în instanţă. Eu am contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti, şi la Curtea de Apel Constanţa şi la Tribunalul Bucureşti, să vedem care dintre instanţe este competentă".

Primarul din Deleni, incompatibil şi el: "E o eroare. Nu înţeleg ce se întâmplă"

Ajungând şi la cei care au primit ieri vestea şoc a incompatibilităţii, facem precizarea că unii dintre primari habar nu aveau ce se întâmplă. Primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, a rămas încurcat, spunând că nu înţelege care ar fi motivul. "Eu nu am primit nimic. Ştiu că la toate întrebările care mi le-au trimis şi au solicitat date, de cei de la ANI vorbesc, nu au avut nici un motiv să mă declare incompatibil. Acum... nu ştiu. La RAJA este acţionar oraşul, nu eu. O să fac ceea ce spune legea: o să acţionăm în instanţă în termen de 15 zile. Asta o să fac, sigur!", a spus edilul din Hârşova. La Mereni, situaţia s-a arătat şi mai tranşantă, Gheorghe Chiriac spunând doar: "Cred că este o eroare. Eu nu sunt, nu, este o eroare". Ajungem şi la Deleni, unde, de asemenea, primarul nu se aştepta la vestea primită. "Cu RAJA cred că e vorba. Dar eu le-am trimis că am un consilier care e la RAJA, nu sunt eu. E o eroare. Nu înţeleg ce se întâmplă, dacă nu se poate altfel, ne vom judeca", a menţionat Dan Marian, primarul din Deleni. Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju a reacţionat şi ea: "În AGA din cadrul RAJA SA nu am fost decât prin hotărâre de consiliu local, ca să reprezint interesele comunităţii. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu se procedează la modificarea legii. Nu sunt acolo din dorinţa de a mă reprezenta pe mine, ci interesul oamenilor. Vom urma toate căile legale pentru a contesta decizia", a spus Gâju. Edilul din Corbu, Marian Gălbinaşu, găsit şi el incompatibil de ANI, adaugă: "Nu înţeleg de ce se întâmplă asta, în vreme ce am reprezentat interesele oamenilor, neremunerat fiind. Am ajuns în stupida situaţie de a a ne reprezenta interesele şoferul! Nu este posibil aşa ceva. Nu mai sunt în AGA de anul trecut, din februarie, de când am aflat povestea asta. Voi merge în instanţă", a spus Marian Gălbinaşu.

Primarul din Agigea: Voi depune plângere penală împotriva funcţionarilor ANI, să citească legea 31

Primarul localităţii Agigea, Cristian Cârjaliu, găsit incompatibili de ANI, este mai mult decât revoltat şi spune că, pe lângă acţiunea din instanţă, va formula şi o plângere penală împotriva funcţionarilor din cadrul ANI. "Decizia o consider nulă şi neîntemeiată. Voi face plângere penală pentru abuz în serviciu funcţionarilor care au emis aceea hotărâre. Nu i-am văzut niciodată, nu ştiu cine sunt, nu au făcut cercetări. Nu ştiu în ce bază au constatat starea de incompatibilitate. Va formula plângere şi comuna, pentru că discutăm despre patrimoniul public, care nu poate fi lăsat la mâna oricui", a spus edilul din Agigea. El a adăugat că el nu are o hotărâre de consiliu prin care să reprezinte comuna la RAJA: "Nu am delegaţie. Am avut în 2007, când eram consilier. Atunci am avut împuternicire să reprezint comuna, iar eu ştiu că la fiecare şedinţă AGA trebuie să ai...". "Cei de la ANI să verifice legea 31 - legea societăţilor comerciale, articolul 125, alineatele 1 şi 2", a precizat Cârjaliu. Iată ce spune articolul de lege invocat de Cârjaliu: "(1) Acţionarii pot participa şi vota în adunarea generală prin reprezentare, în baza unei împuterniciri acordate pentru respectiva adunare generală; (2) Acţionarii care nu au capacitate de exerciţiu, precum şi persoanele juridice pot fi reprezentaţi/reprezentate prin reprezentanţii lor legali care, la rândul lor, pot da altor persoane împuternicire pentru respectiva adunare generală".

Lista aleşilor locali găsiţi incompatibili de ANI

Iată însă şi lista completă cu aleşii constănţeni găsiţi incompatibili, aşa cum a fost ea publicată în cursul zilei de ieri: Nicolae Matei, primar al oraşului Năvodari (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2008 - 2012); Cristian Maricel Cârjaliu, primar al comunei Agigea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2008 - 16 ianuarie 2012); Ion Ovidiu Brăiloiu, primar al oraşului Eforie (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 iulie 2008 - 25 ianuarie 2012); Florin Constantin Micu, primar al comunei Tuzla (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iulie 2008 - 29 iunie 2009); Tudor Nădrag, primar al oraşului Hârşova (se află în stare de incompatibilitate începând cu anul 2008, mandatele 2008 - 2012 şi 2012 - prezent); Nicolae Urdea, primar al comunei Limanu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2008 - 19 decembrie 2011); Dumitru Chiru, primar al comunei Lumina (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august 2008 - 26 octombrie 2011); Constantin Radu, primar al comunei Amzacea (se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 ianuarie 2012); Gheorghe Chiriac, primar al comunei Mereni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 februarie 2008 - 03 februarie 2012); Mariana Gâju, primar al comunei Cumpăna (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2007 - 28 februarie 2013); Marian Gălbinaşu, primar al comunei Corbu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2008 - 27 ianuarie 2012); Gelu Iordache, primar al oraşului Băneasa (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 28 februarie 2012); Gheorghe Manta, primar al comunei Chirnogeni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 19 martie 2013); Ion Nicolin, primar al oraşului Negru Vodă (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 22 februarie 2012); Niculae Stan, primar al comunei Pecineaga (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012); Gheorghe Stelian, primar al comunei Topraisar (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iulie 2008 - 31 ianuarie 2012); Ioan Suciu, primar al comunei Ciobanu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 noiembrie 2008 - 23 decembrie 2010); Cristian Telehoi, primar al comunei Cobadin (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 noiembrie 2008 - 22 iulie 2009); Marian Dan, primar al comunei Deleni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 07 februarie 2012, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al comunei Deleni în A.G.A. a SC RAJA SA Constanţa şi în perioada 28.09.2010 - prezent, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al Comunei Deleni în cadrul Serviciului Administrativ Local Deleni SRL); Iosif Valer Mureşan (fost primar al comunei Mihail Kogălniceanu) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 21 iunie 2012, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al Comunei Mihail Kogălniceanu în A.G.A. a SC RAJA SA Constanţa şi în perioada 29 aprilie 2011 - 21 iunie 2012, ca urmare a exercitării concomitente a funcţiei de primar şi reprezentant al Comunei Mihail Kogălniceanu în cadrul M.K. Paz şi Protecţie SRL; Ştefan Marius, viceprimar al comunei Independenţa (se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 octombrie 2008); Ion Burcea, viceprimar al comunei Lipniţa (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2008 - 09 februarie 2012).

Eugen Bola: Este o lege strâmbă ce trebuie schimbată

Ce spune prefectul Eugen Bola despre decizia ANI ? "Nu cunosc conţinutul raportului. Nu ni se aduce la cunoştinţă. După ce persoana găsită în stare de incompatibilitate contestă în instanţă raportul, se aşteaptă aproximativ doi ani până la o hotărâre judecătorească irevocabilă, abia atunci ni se comunică. Raportul rămâne definitiv până la o hotărâre judecătorească. Sunt aproximativ 600 de primari, viceprimari din toată ţara în această situaţie. Este o cifră extraordinar de mare. Este o lege strâmbă care trebuie modificată. Altfel, cine să reprezinte interesele administraţiilor locale: şoferul, femeia de serviciu şi căruţaşul?", se întreabă, retoric, prefectul Eugen Bola. La fel susţin şi primarii găsiţi în incompatibilitate! Ei susţin că nu puteau desemna pe altcineva, deşi, teoretic, localităţile pot avea (unele posibil să şi aibă) un manager, adică exact persoana potrivită să reprezinte interesele comunităţii în astfel de adunări precum AGA de la RAJA.

Prefectul nu revocă ordinul de eliberare din funcţie a primarului din Poarta Albă

Printre edilii găsiţi incompatibili, se numără şi foşti primari şi foşti viceprimari, însă aceştia nu au de ce să-şi facă griji, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. Nu mai pot fi sancţionaţi. "Nu se întâmplă nimic cu aceştia. Pot contesta decizia, numai ca să dovedească ei că nu s-au aflat la acel moment, în stare de incompatibilitate. Dar nu au cum să fie sancţionaţi", a conchis Bola. Ce se întâmplă însă cu acei 3 ani în care nu mai pot candida? A omis prefectul să ne spună, în schimb, întrebat dacă are de gând ca azi - ultima zi când poate face acest lucru - va revoca ordinul de eliberare din funcţie a primarului din Poarta Albă, Vasile Delicoti, răspunsul lui a fost: "Dumnezeule mare, nu!". Prefectul a arătat că edilul trebuia să îşi continue demersul de contestare a deciziei ANI în instanţă, nu să formuleze cereri Prefecturii. Eugen Bola a mai opinat că dacă se modifică legea ANI acum, ceilalţi primari sigur vor scăpa de sancţiuni. Întrebat cum e posibil, dacă modificarea ar putea avea efecte retroactive, Bola a spus că da, întrucât cei găsiţi incompatibili sunt cu dosarele pe rolul instanţelor.

Vasile Delicoti: Dacă am fi avut unul (prefect - n.r.) cu scaun la cap, nu am mai fi discutat de chestiile astea

Ce spune Vasile Delicoti despre toată situaţia? "Îmi pare rău de situaţia creată. Tot scandalul acesta şi presiunea din judeţ este creată de prefect. Am fost la discuţii şi el a solicitat şi şantajat să se facă şi celorlalţi primari acest lucru. La cum văd eu că fac cei de la PNL, care deţin controlul prefecturii, se va termina prost, din păcate, pentru toţi colegii mei. Dacă vor mai fi tot ei la putere. Este politica PNL-ului, este funcţia lor. Dacă am fi avut unul (prefect - n.r.) cu scaun la cap, nu am mai fi discutat de chestiile astea. Singura soluţie este schimbarea prefectului", este de părere Vasile Delicoti.

Mirela PASCAL, Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

joi, 4 iulie 2013974
Comentarii

00Nicu Buricu(4 iul 22:33)
Bai Nicusoare - hai ia-ti gasca si pleaca la cacat. Marsh in p.la noastra. Poate urmeaza si drogatul ala
00ANISOARA(4 iul 21:09)
sa fie schimat si primaru din limanu ca e preten cu radiofonistu aurel grecu care nu repara bine aparate radio si ia pese din ele,iar primaru nu ia masuri de amendare.
00gicu(4 iul 11:40)
si la noi la dumbraveni tot un incompatibil este! nu se mai satura de avere!!!!!!!!!!
10kaka(4 iul 09:25)
ce mai vaicareli!altii nu mai sunt buni de primari?se agata ca sobolanii de orice.cand sa infiintat CA RAJA v-ati infipt toti acolo.unde e lege nu e tocmeala!
00traian(4 iul 09:20)
hoti nenorociti nu se mai satura .un stat care face legi pentru a fura asa cum vrea constantinescu este unstat mafiot. prefectul sa-i demita mai repede.
10simplu(4 iul 08:50)
daca sunt incompatibili sa fie inlocuiti ! ce nu mai avem VALORI ?
00artenie(4 iul 08:44)
hotiea?! greu de ucis! usl-ii striga din gura de sarpe ca sunt deranjati de la furat.
00MAZARE MASCARICIUL(4 iul 07:24)
LEGEA TREBUIE RESPECTATA. DIN NERESPECTAREA LEGII SE POATE AJUNGE LA ANOMALII...UN EXEMPLU CLAR DE ANOMALIE ESTE CEL CARUIA I SE SPUNE PORCUL, CARE ARE PRETENTIA DE A FI VOIEVOD AL JUDETULUI...
00Scapam de lepre si porci(4 iul 06:42)
Bravooooooooo ANI!Ne scapa de lepre si de porcul ala de Constantinescu,tartorul leprelor din judet.
00macovei(4 iul 05:19)
La agigea sa facut dreptate,dar nu ptr ca a fost la RAJA ci ptr celelalte societati unde a fost administrator.Mai are si tupeu sa minta.RUSINE cirjaliule
mai mult...Replica
22 aug 19:32ReplicaConsilierii locali au VOTAT proiectul privind preluarea magistralelor CET. VIDEO

Consilierii locali municipali s-au întrunit joi, 22 august a.c., începând cu ora 14:00 în sala Ovală din incinta...1001

22 aug 16:06ReplicaSurprinși în FLAGRANT în timp ce ar fi încercat să VÂNDĂ droguri într-un club din Mamaia1284
22 aug 16:34ReplicaAccident rutier pe A2. Un copil a suferit un atac de panică1172
22 aug 13:24ReplicaÎncă un tânăr prins DROGAT la VOLAN, la CERNAVODĂ!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Seimenii...1118

22 aug 11:24ReplicaLocalul de pe terenul Delfinariului, în atenţia Curţii de Conturi! Între timp, Răducu Popescu a vândut afacerea - iată cui!3726
22 aug 09:58ReplicaMii de elevi din judeţul Constanţa învaţă în şcoli fără autorizaţie de funcţionare731
22 aug 00:00ReplicaAnamblu rezidențial în cartierul Anadalchioi. Investitorul, de origine libaneză, consultă constănțenii

În cartierul Anadalchioi din Constanța se propun investiții majore, mai exact un întreg cartier rezidențial verde...2957

22 aug 00:00ReplicaContract de la Primăria Constanţa pentru o firmă minune din Iaşi768
22 aug 00:00ReplicaDECIZIA primei INSTANȚE: Victima NU a fost LOVITĂ INTENȚIONAT cu MAȘINA și NICI TÂRÂTĂ!1176
22 aug 00:00ReplicaPRĂPĂD după FURTUNA din 3 august. Când vor fi luate cioturile din parcul de la Gară?

Din când în când, natura se dezlănţuie atât de tare, încât urmele furiei se şterg cu greu. Furtuna din data de...533

22 aug 00:00ReplicaUn muncitor NEATENT s-a ales cu DOSAR PENAL: Instanța de fond l-a 'ARS' la buzunare!1036
22 aug 11:21ReplicaBărbat din Murfatlar, PREDAT autorităților din Spania după ce ar fi FURAT peste 90.000 de euro din locuințe și un autoturism1915
Vremea
26°26° - 27.7° joi, 22 august 2019
ConstantaUmiditate: 40%
Vânt: 7.7 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 aug 00:00SportSimona Halep, povești emoționante legate de fani: „Nu înțeleg de ce plâng când mă văd, nu sunt un extraterestru”

...335

22 aug 00:00SportCiprian Marica și-a criticat jucătorii de la Farul: „Păi, fratele meu, eu îmi legam glezna ca să joc, ca să nu pierd echipa”

Ciprian Marica (33 de ani), fostul atacant al echipei naționale, s-a arătat profund deranjat de atitudinea tinerilor...571

22 aug 00:00SportFlorin Răducioiu, dezamăgit de FCSB și Dinamo: „Două foste mari echipe ale României. Mă uit în clasament și nu-mi vine să cred!”

Florin Răducioiu (49 de ani) a vorbit despre situația dificilă prin care trec în acest moment FCSB (locul 11 în...269

22 aug 00:00SportIon Țiriac are un nou pariu pentru tenisul românesc: „Are un forehand de nota 12, nu de 10!”

Ion Țiriac (80 de ani) a pus ochii pe un puști-teribil al tenisului românesc. Alexandru Coman (14 ani) a avut șansa...642

Local
22 aug 00:00LocalTURIȘTII preferă ȘEZLONGURILE pentru că “SUNT la MODĂ”. Dai un ban, dar stai... la umbră!

Sezonul estival pe litoral devine din ce în ce mai “aristocrat”. Şezlongurile fac furori pe plajele de pe Marea...437

22 aug 02:05LocalBAC, sesiunea toamnă 2019. 133 de CONSTĂNȚENI ÎNSCRIȘI au preferat să RENUNȚE în ziua EXAMENULUI

Cei care nu au reușit până acum să promoveze examenul de bacalaureat, au avut posibilitatea de a se înscrie pentru...463

22 aug 01:53LocalPolițiștii locali, RAZII în Mamaia: MAȘINI RIDICATE, operatori economici, 'ARȘI'!

Polițiștii locali din Constanța au desfășurat activități de control în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță,...853

22 aug 02:03LocalAccident rutier în municipiul Constanța: implicată o motocicletă

Un accident rutier a avut loc miercuri, 21 august, pe strada Ion Ursu din municipiul Constanța. Potrivit primelor...680

22 aug 02:02LocalAtenție, șoferi: din octombrie intră in vigoare schimbările la Codul Rutier!

Polițiștii au intervenit la peste 3.200 de evenimente, marți, 21 august, iar pe lângă sancțiunile...1562

22 aug 02:01LocalAccident rutier cu mai multe mașini, în zona Far!

Un accident rutier a avut loc, miercuri, 21 august, în zona Far. Trei autovehicule au fost implicate, o persoană fiind...932

22 aug 01:57LocalReprezentanții DGASPC, CONTROALE în Satul de Vacanță și Mamaia!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în colaborare cu instituțiile...502

22 aug 00:02LocalUn tânăr din Medgidia și-a dat foc în mașină! A publicat un VIDEO cu explicația teribilului gest

Caz șocant la Medgidia! Un tânăr de 26 de ani și-a dat foc în mașină, lângă Murfatlar, sătul de jignirile...5586

22 aug 01:53LocalCopii înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit până la extenuare al Costinești. Polițiștii au întocmit DOSARE PENALE

Dosare penale după imagini incredibile surprinse pe străzile Costineștiului, publicate de jurnalista Andreea...536

22 aug 01:49LocalUn bărbat a DISPĂRUT în apele canalului Midia-Năvodari: A fost scos MORT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în noaptea de marți spre miercuri, 20 spre 21...1550

Politică
22 aug 02:07PoliticăALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

ALDE a transmis un comunicat de presă după ședința coaliției, în care atrage atenția că nu s-a ajuns la un acord...255

22 aug 02:06PoliticăGuvernul a aprobat cheltuielile pentru Sistemul Naţional de Management privind Dizabilitatea

Guvernul a adoptat o hotărâre privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Naţional de Management...257

22 aug 02:03PoliticăDăncilă: Cifrele INS şi Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări

Economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria...279

22 aug 02:05PoliticăCEX-ul PSD va avea loc vineri. Sâmbătă, congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului,...268

22 aug 02:04PoliticăDăncilă l-a eliberat din funcţie pe agentul guvernamental la CEDO. Viorel Mocanu şi-a dat demisia acuzând că a fost ameninţat în cauza Kovesi vs. România

Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental...394

22 aug 01:52PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Se votează proiectul privind preluarea magistralelor CET

Având în vedere prevederile art. 133 alin. (2) lit. a), art. 134 alin. (1) lit. a), alin. (2), alin. (4) şi alin. (5)...508

22 aug 01:52PoliticăAsociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Guvernul cu privire la transportul județean

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus miercuri, 21 august, la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare...549

22 aug 01:59PoliticăLiviu Vasilescu, noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române

...586

22 aug 02:00PoliticăSorin Lucian Ionescu, desemnat președintele Consiliului de Administrație al RAEDPP

Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța s-a întrunit miercuri, 21 august, a.c., în ședință, în cadrul...1164

22 aug 01:58PoliticăExpertiză tehnică pentru două imobile situate pe Tabla Buții

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința publicului demararea procedurii de consultare a pieței pentru...543

Monden
22 aug 01:52MondenOn the Roof, pe scena Galei HOP 2019

Câțiva dintre tinerii câștigători ai preselecției HOP 2019 s-au întâlnit pe acoperișul TNB să facă un...242

22 aug 00:00MondenNikita de România a făcut infarct. Ce mesaj a transmis vedeta de pe patul de spital

Nikita de România, așa cum îi plăcea să i se spună celei care în urmă cu doar câțiva ani era spaima vedetelor...456

22 aug 00:00MondenCătălin Botezatu a fost operat de urgenţă: „Mi-am neglijat sănătatea şi s-a agravat!”

Cătălin Botezatu a ajuns la spital şi în decurs de câteva ore a fost supus unei intervenţii chirurgicale....412

22 aug 00:00MondenLeo Iorga s-a operat de cancer la picior. Imagini din spital cu artistul

Leo Iorga se luptă cu cancerul din 2011, iar pe 12 august 2019 s-a operat la picior într-o clinică din Germania....429

22 aug 00:00MondenLarry King, în vârstă de 85 de ani, a depus actele prin care solicită divorţul de a şaptea soţie

Prezentatorul şi realizatorul de televiziune Larry King, în vârstă de 85 de ani, a depus marţi la Tribunalul...247

22 aug 00:00MondenDe Niro intentează proces unei foste angajate pentru că s-a uitat prea mult la seriale pe Netflix

Compania actorului Robert de Niro a depus o plângere pentru suma de 6 milioane de dolari la un tribunal din New York...269

22 aug 00:00MondenKeanu Reeves va reveni în rolul Neo în cel de-al patrulea film din seria ''Matrix''

După 20 de ani de la debutul său în rolul Neo în primul lungmetraj "Matrix", actorul canadian Keanu Reeves va relua...207

22 aug 00:00MondenSony şi Marvel nu vor mai coproduce filme cu Spider-Man

În lipsa unui acord cu concurentul lor Sony pentru a produce viitoare filme cu Spider-Man, studiourile Marvel au decis...189

22 aug 00:00MondenMorgan Freeman a declarat că banii reprezintă motivaţia pentru care a acceptat cel mai recent rol

Actorul american Morgan Freeman, unul dintre veteranii Hollywood-ului, a declarat că banii reprezintă motivaţia...299

22 aug 00:00MondenUrmătorul film din franciza ''James Bond'' se va intitula ''No Time To Die''

Cel de-al 25-lea film din franciza "James Bond" se va intitula "No Time To Die", au dezvăluit producătorii peliculei...198

Mapamond
22 aug 00:00MapamondMerkel vrea să discute cu Johnson despre un Brexit cu cât mai puţine fricţiuni

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va discuta cu premierul britanic Boris Johnson în cursul zilei...171

22 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM s-a decis asupra candidaturii la funcţia de primar al Chişinăului

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), care formează Blocul...166

22 aug 00:00MapamondG7: Trump, în favoarea revenirii la G8, cu reintegrarea Rusiei

Preşedintele Donald Trump s-a declarat marţi în favoarea revenirii la G8 odată cu reintegrarea Rusiei, care a fost...172

22 aug 00:00MapamondFemeile saudite pot, începând de marţi, să călătorească în afara ţării fără permisiunea unui bărbat

Autorităţile din Arabia Saudită au început să aplice marţi reforma anunţată la începutul lui august şi care le...195

22 aug 00:00MapamondBrexit: Majoritatea britanicilor susţin că orice acord trebuie să facă obiectul unui referendum

Puţin mai mult de jumătate dintre britanici susţin că orice acord cu privire la Brexit trebuie să fie supus...182

22 aug 00:00MapamondItalia: PD propune 'un guvern al schimbării'; condiţii pentru M5S: apartenenţa loială la UE şi o nouă politică de migraţie

Partidul Democrat italian (PD, centru-stânga) s-a declarat 'unit' în spatele proiectului de a forma o majoritate cu...158

22 aug 00:00MapamondContactele SUA cu Venezuela vizează ''îndepărtarea'' lui Maduro

Contactele "la nivel foarte înalt" între SUA şi Venezuela, evocate de Donald Trump, vizează de fapt "îndepărtarea"...160

22 aug 00:00MapamondO instanţă de apel din Australia confirmă condamnarea cardinalului Pell pentru pedofilie

Curtea supremă a statului australian Victoria a confirmat miercuri condamnarea la şase ani de închisoare a...178

22 aug 00:00MapamondGermania: Poliţia a închis un site cu instrucţiuni pentru fabricarea de bombe şi droguri, după o operaţiune extinsă în Croaţia şi Lituania

Poliţia germană a închis platforma online xplosives.net în urma unei ample operaţiuni împotriva...160

22 aug 00:00MapamondCinci răniţi la bordul unui feribot care a intrat în coliziune cu un iaht în apropierea Siciliei

Cinci persoane au fost rănite după ce un feribot plin cu turişti a intrat în coliziune cu un iaht în zona Insulelor...174

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...248

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...518

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...755

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1036

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...927

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...980

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4082

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1352

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1252

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1102