rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Nicuşor Constantinescu: "Suntem singura ţară din UE care avem ANI. Noi, proştii de români..."

După ANI, POTOPUL: Aproape toţi primarii din judeţul Constanţa au fost găsiţi incompatibili

Veşte şoc pentru judeţul Constanţa! 22 de aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. De menţionat este faptul că, printre aceştia, se află atât primari cât şi viceprimari care nu se mai află în funcţie. Însă, despre toată această situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că este o mare aberaţie şi suntem singura ţară din Europa care are o astfel de agenţie. Nici primarii de la malul mării nu au primit vestea mai bine, unii spunând că este vorba, cu siguranţă, de o greşeală. Se va lăsa şi cu plângeri penale pe numele funcţionarilor din cadrul ANI, adaugă edilii. Noua listă publicată de ANI vine în completarea uneia mai vechi, care cuprinde un alt "set" de primari, respectiv preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, aflaţi deja în instanţă. Ei contestă deciziile ANI. Unul singur nu a continuat procesul - Vasile Delicoti de la Poarta Albă -, iar prefectul Eugen Bola a emis ordinul de încetare a mandatului de primar.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 42 de aleşi locali din judeţele Sibiu şi Constanţa ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interese local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor. Astfel, 22 de aleşi locali din judeţul Constanţa s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanţa.

Nicuşor Constantinescu: Este o mare aberaţie!

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că toată situaţia de faţă nu este decât o aberaţie: "Sunt 577 în România de primari găsiţi în stare de incompatibilitate. Este o aberaţie şi un abuz în serviciu. Toate sunt contestate în instanţă. Tratatul de la Nisa al Uniunii Europene spune că, dacă o normă a unei ţări contravine unei norme europene, primează norma europeană. Tratatul de la Nisa este adoptat de România în momentul aderării la UE. Norma europeană spune că aleşii locali, instituţiile comunale, orăşeneşti, judeţene au obligaţia să reprezinte comunităţile care le-au ales în toate instituţiile şi structurile dacă sunt în interesul comunităţii acestora. Dacă tratatul de la Nisa spune că norma europeană este mai puternică decât norma unei ţări, cei de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, de la Luxemburg, pot să judece astfel de contradicţii şi în procent de 100% dau câştig de cauză normei europene. Primarii nici măcar nu sunt remuneraţi pentru asta. Nimeni nu a abordat subiectul acesta. Este evident că legea noastră face un abuz şi se va face dreptate. Suntem singura ţară din UE care avem ANI. Noi, proştii de români... Vor merge în instanţă şi se va invoca tratatul de la Nisa", a spus preşedintele CJC. Reamintim că şi Nicuşor Constantinescu se confruntă cu o astfel de situaţie, acesta menţionând: "Şi la mine este acelaşi lucru. E vorba de termene şi competenţe în instanţă. Eu am contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti, şi la Curtea de Apel Constanţa şi la Tribunalul Bucureşti, să vedem care dintre instanţe este competentă".

Primarul din Deleni, incompatibil şi el: "E o eroare. Nu înţeleg ce se întâmplă"

Ajungând şi la cei care au primit ieri vestea şoc a incompatibilităţii, facem precizarea că unii dintre primari habar nu aveau ce se întâmplă. Primarul din Hârşova, Tudor Nădrag, a rămas încurcat, spunând că nu înţelege care ar fi motivul. "Eu nu am primit nimic. Ştiu că la toate întrebările care mi le-au trimis şi au solicitat date, de cei de la ANI vorbesc, nu au avut nici un motiv să mă declare incompatibil. Acum... nu ştiu. La RAJA este acţionar oraşul, nu eu. O să fac ceea ce spune legea: o să acţionăm în instanţă în termen de 15 zile. Asta o să fac, sigur!", a spus edilul din Hârşova. La Mereni, situaţia s-a arătat şi mai tranşantă, Gheorghe Chiriac spunând doar: "Cred că este o eroare. Eu nu sunt, nu, este o eroare". Ajungem şi la Deleni, unde, de asemenea, primarul nu se aştepta la vestea primită. "Cu RAJA cred că e vorba. Dar eu le-am trimis că am un consilier care e la RAJA, nu sunt eu. E o eroare. Nu înţeleg ce se întâmplă, dacă nu se poate altfel, ne vom judeca", a menţionat Dan Marian, primarul din Deleni. Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju a reacţionat şi ea: "În AGA din cadrul RAJA SA nu am fost decât prin hotărâre de consiliu local, ca să reprezint interesele comunităţii. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu se procedează la modificarea legii. Nu sunt acolo din dorinţa de a mă reprezenta pe mine, ci interesul oamenilor. Vom urma toate căile legale pentru a contesta decizia", a spus Gâju. Edilul din Corbu, Marian Gălbinaşu, găsit şi el incompatibil de ANI, adaugă: "Nu înţeleg de ce se întâmplă asta, în vreme ce am reprezentat interesele oamenilor, neremunerat fiind. Am ajuns în stupida situaţie de a a ne reprezenta interesele şoferul! Nu este posibil aşa ceva. Nu mai sunt în AGA de anul trecut, din februarie, de când am aflat povestea asta. Voi merge în instanţă", a spus Marian Gălbinaşu.

Primarul din Agigea: Voi depune plângere penală împotriva funcţionarilor ANI, să citească legea 31

Primarul localităţii Agigea, Cristian Cârjaliu, găsit incompatibili de ANI, este mai mult decât revoltat şi spune că, pe lângă acţiunea din instanţă, va formula şi o plângere penală împotriva funcţionarilor din cadrul ANI. "Decizia o consider nulă şi neîntemeiată. Voi face plângere penală pentru abuz în serviciu funcţionarilor care au emis aceea hotărâre. Nu i-am văzut niciodată, nu ştiu cine sunt, nu au făcut cercetări. Nu ştiu în ce bază au constatat starea de incompatibilitate. Va formula plângere şi comuna, pentru că discutăm despre patrimoniul public, care nu poate fi lăsat la mâna oricui", a spus edilul din Agigea. El a adăugat că el nu are o hotărâre de consiliu prin care să reprezinte comuna la RAJA: "Nu am delegaţie. Am avut în 2007, când eram consilier. Atunci am avut împuternicire să reprezint comuna, iar eu ştiu că la fiecare şedinţă AGA trebuie să ai...". "Cei de la ANI să verifice legea 31 - legea societăţilor comerciale, articolul 125, alineatele 1 şi 2", a precizat Cârjaliu. Iată ce spune articolul de lege invocat de Cârjaliu: "(1) Acţionarii pot participa şi vota în adunarea generală prin reprezentare, în baza unei împuterniciri acordate pentru respectiva adunare generală; (2) Acţionarii care nu au capacitate de exerciţiu, precum şi persoanele juridice pot fi reprezentaţi/reprezentate prin reprezentanţii lor legali care, la rândul lor, pot da altor persoane împuternicire pentru respectiva adunare generală".

Lista aleşilor locali găsiţi incompatibili de ANI

Iată însă şi lista completă cu aleşii constănţeni găsiţi incompatibili, aşa cum a fost ea publicată în cursul zilei de ieri: Nicolae Matei, primar al oraşului Năvodari (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2008 - 2012); Cristian Maricel Cârjaliu, primar al comunei Agigea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2008 - 16 ianuarie 2012); Ion Ovidiu Brăiloiu, primar al oraşului Eforie (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 iulie 2008 - 25 ianuarie 2012); Florin Constantin Micu, primar al comunei Tuzla (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iulie 2008 - 29 iunie 2009); Tudor Nădrag, primar al oraşului Hârşova (se află în stare de incompatibilitate începând cu anul 2008, mandatele 2008 - 2012 şi 2012 - prezent); Nicolae Urdea, primar al comunei Limanu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 iunie 2008 - 19 decembrie 2011); Dumitru Chiru, primar al comunei Lumina (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august 2008 - 26 octombrie 2011); Constantin Radu, primar al comunei Amzacea (se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 ianuarie 2012); Gheorghe Chiriac, primar al comunei Mereni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 februarie 2008 - 03 februarie 2012); Mariana Gâju, primar al comunei Cumpăna (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2007 - 28 februarie 2013); Marian Gălbinaşu, primar al comunei Corbu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2008 - 27 ianuarie 2012); Gelu Iordache, primar al oraşului Băneasa (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 28 februarie 2012); Gheorghe Manta, primar al comunei Chirnogeni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 19 martie 2013); Ion Nicolin, primar al oraşului Negru Vodă (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 22 februarie 2012); Niculae Stan, primar al comunei Pecineaga (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012); Gheorghe Stelian, primar al comunei Topraisar (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iulie 2008 - 31 ianuarie 2012); Ioan Suciu, primar al comunei Ciobanu (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 noiembrie 2008 - 23 decembrie 2010); Cristian Telehoi, primar al comunei Cobadin (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 noiembrie 2008 - 22 iulie 2009); Marian Dan, primar al comunei Deleni (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 07 februarie 2012, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al comunei Deleni în A.G.A. a SC RAJA SA Constanţa şi în perioada 28.09.2010 - prezent, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al Comunei Deleni în cadrul Serviciului Administrativ Local Deleni SRL); Iosif Valer Mureşan (fost primar al comunei Mihail Kogălniceanu) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 21 iunie 2012, ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al Comunei Mihail Kogălniceanu în A.G.A. a SC RAJA SA Constanţa şi în perioada 29 aprilie 2011 - 21 iunie 2012, ca urmare a exercitării concomitente a funcţiei de primar şi reprezentant al Comunei Mihail Kogălniceanu în cadrul M.K. Paz şi Protecţie SRL; Ştefan Marius, viceprimar al comunei Independenţa (se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 octombrie 2008); Ion Burcea, viceprimar al comunei Lipniţa (s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2008 - 09 februarie 2012).

Eugen Bola: Este o lege strâmbă ce trebuie schimbată

Ce spune prefectul Eugen Bola despre decizia ANI ? "Nu cunosc conţinutul raportului. Nu ni se aduce la cunoştinţă. După ce persoana găsită în stare de incompatibilitate contestă în instanţă raportul, se aşteaptă aproximativ doi ani până la o hotărâre judecătorească irevocabilă, abia atunci ni se comunică. Raportul rămâne definitiv până la o hotărâre judecătorească. Sunt aproximativ 600 de primari, viceprimari din toată ţara în această situaţie. Este o cifră extraordinar de mare. Este o lege strâmbă care trebuie modificată. Altfel, cine să reprezinte interesele administraţiilor locale: şoferul, femeia de serviciu şi căruţaşul?", se întreabă, retoric, prefectul Eugen Bola. La fel susţin şi primarii găsiţi în incompatibilitate! Ei susţin că nu puteau desemna pe altcineva, deşi, teoretic, localităţile pot avea (unele posibil să şi aibă) un manager, adică exact persoana potrivită să reprezinte interesele comunităţii în astfel de adunări precum AGA de la RAJA.

Prefectul nu revocă ordinul de eliberare din funcţie a primarului din Poarta Albă

Printre edilii găsiţi incompatibili, se numără şi foşti primari şi foşti viceprimari, însă aceştia nu au de ce să-şi facă griji, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu. Nu mai pot fi sancţionaţi. "Nu se întâmplă nimic cu aceştia. Pot contesta decizia, numai ca să dovedească ei că nu s-au aflat la acel moment, în stare de incompatibilitate. Dar nu au cum să fie sancţionaţi", a conchis Bola. Ce se întâmplă însă cu acei 3 ani în care nu mai pot candida? A omis prefectul să ne spună, în schimb, întrebat dacă are de gând ca azi - ultima zi când poate face acest lucru - va revoca ordinul de eliberare din funcţie a primarului din Poarta Albă, Vasile Delicoti, răspunsul lui a fost: "Dumnezeule mare, nu!". Prefectul a arătat că edilul trebuia să îşi continue demersul de contestare a deciziei ANI în instanţă, nu să formuleze cereri Prefecturii. Eugen Bola a mai opinat că dacă se modifică legea ANI acum, ceilalţi primari sigur vor scăpa de sancţiuni. Întrebat cum e posibil, dacă modificarea ar putea avea efecte retroactive, Bola a spus că da, întrucât cei găsiţi incompatibili sunt cu dosarele pe rolul instanţelor.

Vasile Delicoti: Dacă am fi avut unul (prefect - n.r.) cu scaun la cap, nu am mai fi discutat de chestiile astea

Ce spune Vasile Delicoti despre toată situaţia? "Îmi pare rău de situaţia creată. Tot scandalul acesta şi presiunea din judeţ este creată de prefect. Am fost la discuţii şi el a solicitat şi şantajat să se facă şi celorlalţi primari acest lucru. La cum văd eu că fac cei de la PNL, care deţin controlul prefecturii, se va termina prost, din păcate, pentru toţi colegii mei. Dacă vor mai fi tot ei la putere. Este politica PNL-ului, este funcţia lor. Dacă am fi avut unul (prefect - n.r.) cu scaun la cap, nu am mai fi discutat de chestiile astea. Singura soluţie este schimbarea prefectului", este de părere Vasile Delicoti.

Mirela PASCAL, Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

joi, 4 iulie 2013942
Comentarii

00Nicu Buricu(4 iul 22:33)
Bai Nicusoare - hai ia-ti gasca si pleaca la cacat. Marsh in p.la noastra. Poate urmeaza si drogatul ala
00ANISOARA(4 iul 21:09)
sa fie schimat si primaru din limanu ca e preten cu radiofonistu aurel grecu care nu repara bine aparate radio si ia pese din ele,iar primaru nu ia masuri de amendare.
00gicu(4 iul 11:40)
si la noi la dumbraveni tot un incompatibil este! nu se mai satura de avere!!!!!!!!!!
10kaka(4 iul 09:25)
ce mai vaicareli!altii nu mai sunt buni de primari?se agata ca sobolanii de orice.cand sa infiintat CA RAJA v-ati infipt toti acolo.unde e lege nu e tocmeala!
00traian(4 iul 09:20)
hoti nenorociti nu se mai satura .un stat care face legi pentru a fura asa cum vrea constantinescu este unstat mafiot. prefectul sa-i demita mai repede.
10simplu(4 iul 08:50)
daca sunt incompatibili sa fie inlocuiti ! ce nu mai avem VALORI ?
00artenie(4 iul 08:44)
hotiea?! greu de ucis! usl-ii striga din gura de sarpe ca sunt deranjati de la furat.
00MAZARE MASCARICIUL(4 iul 07:24)
LEGEA TREBUIE RESPECTATA. DIN NERESPECTAREA LEGII SE POATE AJUNGE LA ANOMALII...UN EXEMPLU CLAR DE ANOMALIE ESTE CEL CARUIA I SE SPUNE PORCUL, CARE ARE PRETENTIA DE A FI VOIEVOD AL JUDETULUI...
00Scapam de lepre si porci(4 iul 06:42)
Bravooooooooo ANI!Ne scapa de lepre si de porcul ala de Constantinescu,tartorul leprelor din judet.
00macovei(4 iul 05:19)
La agigea sa facut dreptate,dar nu ptr ca a fost la RAJA ci ptr celelalte societati unde a fost administrator.Mai are si tupeu sa minta.RUSINE cirjaliule
mai mult...Replica
19 apr 15:09ReplicaGheorghe Donțu, numit în Consiliul de Administrație al CJAS Constanța

Pe ordinea suplimentară a ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța s-a aflat și proiect de hotărâre...724

19 apr 10:59ReplicaBĂTAIE CU TOPOARE și CUȚITE! TREI FRAȚI din Medgidia au ajuns la ÎNCHISOARE!1512
19 apr 00:00ReplicaRegulamentul din zona Peninsulară, pe masa judecătorilor! Agenţii economici au declarat RĂZBOI Primăriei Constanţa1873
19 apr 23:11ReplicaANAF cere falimentul asociaţiei apicultorilor din Constanţa. Printre membri, un inspector din Consiliul Judeţean

ANAF cere falimentul asociației apicultorilor din Constanța, o societate cooperativă care nu a derulat nicio afacere...1013

19 apr 00:00ReplicaUn rus investeşte într-un hotel cu 8 etaje în Mamaia. Numele lui are legătură cu Cristian Borcea1929
19 apr 00:00ReplicaCasa Prahova NU are aviz de funcţionare! Motivul: o datorie pentru care patronul s-a adresat instanţei1037
19 apr 00:00ReplicaParapetul de pe DN 3 Constanţa - Valu, PROMISIUNI FĂRĂ ACOPERIRE!

La începutul anului 2018, parapetul median de pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian, a fost montat pe o...1381

19 apr 00:00ReplicaFEMEIE ATACATĂ în plină stradă! 'Eu NU fac aşa ceva' – declaraţia unui INFRACTOR cu ANTECEDENTE1365
19 apr 00:00ReplicaŞEDINŢĂ PUBLICĂ în Năvodari, pentru reabilitarea străzilor din Mamaia Nord520
19 apr 00:00ReplicaDecizie în dosarul tânărului care a agresat doi poliţişti, la Hârşova!

Sebastian Leonard Colibaș, individul care a agresat doi polițisti locali, la Hârșova, a fost condamnat la 2 ani şi...503

19 apr 00:00ReplicaDezastru pentru buzunarele locuitorilor din Medgidia!850
19 apr 00:00ReplicaSute de locuitori din Hârşova, sprijiniţi să aibă o viaţă mai bună!342
Vremea
11°6.8° - 11.4° vineri, 19 aprilie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 46%
Vânt: 3.25 m/s din NNE
Presiune: 1023.09 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 00:00SportEuropa League, "sferturi". Napoli-Arsenal 0-1, Chelsea-Slavia 4-3, Valencia-Villarreal 2-0, Eintracht-Benfica 2-0

Arsenal, Valencia, Eintracht Frankfurt şi Chelsea sunt cele patru semifinaliste din Europa League. În penultimul act...234

19 apr 00:00SportFestival de goluri în Chelsea - Slavia Praga

Atacantul lui Chelsea, Pedro, a fost protagonistul startului de meci la returul dintre Chelsea şi Slavia Praga din...203

19 apr 00:00SportIanis Hagi pleacă de la Viitorul! Gică Hagi a confirmat în direct la TV

Gică Hagi a confirmat că Ianis Hagi (20 de ani) are mai multe oferte din campionatele importante ale Europei....665

19 apr 00:00SportIvan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Ivan Patzaichin, cel mai titrat canoist român din toate timpurile, a primit, joi, Colanul de Aur, cea mai înaltă...273

Local
19 apr 00:00LocalReînscrierile la grădiniţă încep pe 6 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu...211

19 apr 00:53LocalProcurori din Constanţa, în atenţia CSM

Secţia pentru procurori din cadrul CSM s-a întrunit joi, 18 aprilie, în şedinţă. Pe ordinea de zi s-au aflat şi...1378

19 apr 00:53LocalContinuă pregătirile pentru sezonul estival în stațiunea Mamaia și municipiul Constanța

De la începutul săptămânii, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța...354

19 apr 00:51LocalExpoziție de Paște cu vânzare, cu produse realizate de copiii din centrele de plasament

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, joi, 18 aprilie a.c., cea...302

19 apr 00:42LocalMai puțin de 30% din hotelurile de pe litoral vor fi deschise de Paște și 1 Mai

Aproximativ 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoralul românesc, ceea ce înseamnă mai puțin...1521

19 apr 00:49LocalArnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA

...304

19 apr 00:49LocalNăvodărenii care văd fapte antisociale, îndrumați să sune la Poliția Locală!

Primăria orașului Năvodari și Direcția Poliției Locale Năvodari a demarat campania „FII RESPONSABIL! ATITUDINEA...633

19 apr 01:08LocalSANCȚIUNI DRASTICE pentru MIZERIE și CONSUMUL DE ALCOOL pe stradă!

Consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, mizeria aruncată pe stradă, cerșetoria și răscolitul în...519

19 apr 01:10LocalConstanţa. Peste 200 kg peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța - Punctul de Trecere a Frontierei Midia au depistat,...558

19 apr 00:24LocalCondamnaţi definitiv, încarceraţi şi introduşi în penitenciarul Poarta Albă

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni! La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului...548

Politică
19 apr 00:00PoliticăTeodorovici iar a luat bani cu împrumut la dobândă mare: Încă 400 de milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de...209

19 apr 01:00PoliticăLiviu Dragnea a lansat acuzații FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Ludovic Orban: 'Să spună jandarmul cum îi săreau zeci de mii de euro din geantă când a plecat'

Liviu Dragnea a spus, în județul Suceava, că are informații despre mandatul lui Ludovic Orban în fruntea...769

19 apr 01:00PoliticăINCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încălcat Codul de procedură penală în privinţa...291

19 apr 01:01PoliticăUn tânăr nu a vrut să dea mâna cu Liviu Dragnea, la mitingul PSD

Câteva sute de persoane au participat, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, la care...576

19 apr 01:01PoliticăLiviu Dragnea vorbește, în premieră, de candidatura la prezidențiale: „O să vă răspund, când e momentul, dacă voi candida“

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, într-un miting electoral organizat în...295

19 apr 00:17PoliticăBola iar se ia de Palaz! `400.000 de lei din bani publici pentru 3 zile de băut bere, totul deghizat în eveniment cultural!`

„400.000 de lei din bani publici, pentru trei zile de băut bere, totul deghizat în „eveniment cultural”. Cam...1285

19 apr 00:48PoliticăCererea de pensionare a lui Augustin Lazăr, acceptată de CSM

Ordinea de zi de joi, 18 aprilie, a sedintei Sectiei pentru procurori s-a suplimentat cu discutarea cererii de...478

19 apr 01:04PoliticăKlaus Iohannis: Nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri

Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după ceremonia de introducere în profesie a absolvenţilor Consiliului...372

19 apr 01:09PoliticăCreștere a încasărilor la TAXE și IMPOZITE, față de anul trecut!

SPIT Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada ianuarie-martie 2019, totalul sumelor încasate...358

19 apr 01:11PoliticăATENȚIE UNDE PARCAȚI! Poliția Locală dă zeci de amenzi zilnic!

Staționarea sau oprirea voluntară în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise, încălcarea semnificației...509

Monden
19 apr 00:00MondenCum va fi rochia de mireasă a Adelinei Pestrițu și cum își va îmbrăca fetița: „Sunt foarte dificilă“

Adelina Pestriţu (32 de ani) şi iubitul ei, Virgil Şteblea, sunt în focuri! Cei doi se pregătesc de zor pentru cel...260

19 apr 00:00MondenCât a slăbit Oana Roman. Ţinuta care i-a dezvăluit noua siluetă

După ani la rând în care a fost criticată pentru siluetă, Oana Roman pare că a câştigat pentru moment lupta cu...328

19 apr 00:00MondenCe vor face CRBL și Oase cu premiul de 30.000 de euro, de la Asia Express

O ţară întreagă a stat cu sufletul la gură, marţi seară, 16 aprilie, pentru a afla câştigătorii marelui premiu...265

19 apr 00:00MondenAndreea Bălan, la primul eveniment oficial după cea de-a doua naştere

După ce ne-a dat emoţii la naşterea celei de-a doua fiice, iată că artista s-a refăcut complet şi-şi poate relua...203

19 apr 00:00MondenCe s-a întâmplat cu Lisa Marie Presley? Fosta soţie a lui Michael Jackson s-a îngrăşat teribil!

Singurul copil al lui Elvis Presley, din mariajul cu Priscilla, duce o viaţă relativ retrasă. De aceea, poate, ne...305

19 apr 00:00MondenSophie Turner din Game of Thrones se luptă cu depresia. Cum au afectat-o criticile pentru rolul Sansa Stark

Actriţa Sophie Turner a dezvăluit că s-a luptat ani de zile cu depresia, boală ce s-a accentuat odată cu primirea...233

19 apr 00:00Monden„La Gomera“ de Corneliu Porumboiu, printre cele 19 filme selecţionate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Nouăsprezece filme vor concura anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Cannes, potrivit listei iniţiale...152

19 apr 00:00MondenBradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal în Scoţia

Bradley Welsh, unul dintre actorii din "T2 Trainspotting", a fost împuşcat mortal miercuri seara la Edinburgh,...185

19 apr 00:00MondenDisney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The...162

18 apr 19:32MondenBianca Drăgușanu, dezlănțuită: Ce replici a avut pentru Cătălin Botezatu și pentru prezentatorii emisiunii „Vulturii de noapte”

Bianca Drăgușanu a participat la emisiunea Vulturii de noapte, pe care fostul său partener de viață, Victor Slav, o...630

Mapamond
19 apr 00:00MapamondÎnaintea publicării raportului Mueller, Trump denunţă o „înşelătorie politică“

Preşedintele american Donald Trump a denunţat joi "cea mai mare înşelătorie politică din toate timpurile", cu...163

19 apr 00:00MapamondKim Jong Un se va deplasa în Rusia pentru un summit cu Putin, anunţă Kremlinul

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va deplasa în Rusia la sfârşitul lunii aprilie pentru un summit bilateral cu...155

19 apr 00:00MapamondUKIP îşi lansează campania, prezentându-se ca „adevăratul partid“ al Brexit-ului

Partidul britanic UKIP (eurofob şi antiimigraţie) şi-a lansat joi campania pentru alegerile europarlamentare,...156

19 apr 00:00MapamondCoreea de Nord cere SUA să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo la negocieri

Coreea de Nord a cerut joi Statelor Unite să îl înlocuiască pe secretarul de stat Mike Pompeo cu un negociator "mai...152

19 apr 00:00MapamondCongresul SUA va primi raportul procurorului Mueller privind complicitatea cu Rusia cenzurat după patru criterii

Congresul Statelor Unite va primi joi, în jurul orelor locale 11:00-12:00 (15:00-16:00 GMT) raportul anchetatorului...149

19 apr 00:00MapamondParlamentul European a votat simplificarea procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă şedere în UE

Parlamentul European a votat miercuri, la Strasbourg, o simplificare a procedurilor de obţinere a vizelor de scurtă...153

19 apr 00:00MapamondRusia extinde sancţiunile economice impuse Ucrainei

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat joi un decret care extinde lista produselor ucrainene ale căror importuri vor...166

19 apr 00:00MapamondAccident în insula Madeira: Portugalia a decretat trei zile de doliu naţional

Guvernul portughez a decretat joi trei zile de doliu naţional în memoria victimelor accidentului rutier în care...167

19 apr 00:00MapamondFranţa: Clopotele catedralelor au bătut în semn de solidaritate cu Notre-Dame din Paris

Marele clopot al bazilicii Notre-Dame-de-la Garde din Marsilia a fost tras la ora locală 18.50 (16.50 GMT), la fel ca...144

19 apr 00:00MapamondUn bărbat a fost arestat în Catedrala Saint-Patrick din New York, având asupra lui bidoane cu benzină

Un bărbat a fost arestat miercuri seara după ce a pătruns în Catedrala Sfântul Patrick din New York având asupra...176

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1452

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1235

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...802

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1325

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3917

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2332

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7299

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3114

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...4987

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1977