REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

După ce a AMENINŢAT un JUDECĂTOR de la CCR, a făcut RAVAGII și în PUȘCĂRIE

După ce a AMENINŢAT un JUDECĂTOR de la CCR, a făcut RAVAGII și în PUȘCĂRIE

Replica API 19 februarie 2021 | 23:23 3655

Nicu Pîrleţeanu, condamnat pentru omor şi ameninţări, cel care i-a trimis o scrisoare judecătoarei Aspazia Cojocaru de la CCR, în care o ameninţa cu moartea, a mai făcut o boacănă. Nemulţumit că nu a fost lăsat să ridice o lenjerie de la magazia penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat, a făcut ravagii în celulă, spărgând 4 geamuri de la ferestrele din baie, 2 etajere de la chiuvete, 2 oglinzi și 6 bucăți de faianță de pe perete.

Cum s-a petrecut totul

Nicu Pîrleţeanu, în timp ce se afla în executarea unei pedepse privative de libertate în cadrul Penitenciarului Spital Poarta Albă, camera E3.24, inculpatul a spart mai multe bunuri din dotarea camerei de deținere (4 geamuri de la ferestrele din baie, 2 etajere de la chiuvete, 2 oglinzi și 6 bucăți de faianță de pe perete). Zgomotele produse de acțiunile inculpatului au determinat intervenția agentului operativ în cadrul unității de detenție. La solicitarea acestuia, inculpatul și-a justificat comportamentul prin prisma stării de nervozitate în care se afla ca urmare a faptului că i s-ar fi refuzat ridicarea unei lenjerii de la magazia penitenciarului. Pe parcursul audierilor, inculpatul a avut o atitudine oscilantă și ușor contradictorie (la urmărire penală a invocat starea de legitimă apărare față de presiunile psihice exercitate de reprezentanții penitenciarului, iar în fața instanței a declarat că a fost provocat de agentul supraveghetor, care i s-ar fi adresat pe un ton arogant și injurios).

Ce a spus instanţa

La stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere pericolul social ridicat al faptei (raportat la calitatea inculpatului - deținut, circumstanțele și modalitatea de săvârșire – în timp ce se afla încarcerat într-o unitate de detenție, manifestând un vădit dispreț față de normele de conduită carcerală - și importanța valorilor sociale încălcate referitoare la integritatea bunurilor), precum și lipsa oricărui demers în vederea reparării prejudiciului, inculpatul neasumându-și fapta imputată. Instanţa a decis condamnarea inculpatului la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, pedeapsă care se adaugă celei deja existente, urmând ca Nicu Pîrleţeanu să execute 21 de ani de detenţie.

Cine este Nicu Pîrliţeanu

Nicu Pîrleţeanu, din Medgidia, şi-a ucis în bătaie tatăl, supărat că bătrânul făcuse procură pe numele altcuiva, pentru a-i ridica pensia. Pentru fapta sa, a fost condamnat la 19 ani de închisoare şi a fost încarcerat la Poarta Albă. Aflat în închisoare, Pîrleţeanu i-a trimis mai multe scrisori fostului consilier local şi candidat independent pentru Primăria Medgidia, Ionel Militaru, căruia i-a atras atenţia că el, Nicu Pîrleteanu, „a mierlit” mulţi oameni, chiar şi nevinovaţi. În 2008, după un studiu „intens” al Codului penal şi al altor acte normative, i-a făcut plângere şi unei judecătoare din Medgidia, pe motiv că „nu îl lăsase să se desfăşoare”. Cireaşa de pe tort a fost însă ameninţarea cu moartea trimisă judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru, căreia i-a spus că o trimite după Elodia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In zona 1 a orasului pe strada Semanatorului e focar de infectie. Tiganiij isi fac nevoile pe trotuar si arunca in strada gunoiul.Ei locuiesc abuziv de zeci de ani si nimeni nu are curaj sa i evacueze, desi sunt 3 decizii definitive de evacuare. Ei nu platesc taxe,apa,curent in schimb primesc ajutoare ca stau si se inmultesc pentru alocatii.
6
0
d-aia era buna pedeapsa cu moartea, odata aplicata nu mai facea infractorul nimic a doua oara
5
1
S-a uitat prea mult la Las Fierbinti
2
0
trebuie desfintat ....
3
2
I-al acasa si sdudiaza-l cat doresti , vezi, sa-i faci procura pentru pensie....
1
0
Sunt sunt !
1
1
Nu exista pensii de 20000 de euro in Romania !Nu mai exagera!
4
3
la munca in subsolul tarii poate sa sparga carbune , sare , minereu -daca mai avem !
11
0
e posibil ca omul sa repete fapta cind va aparea o noua actiune care il destabilizeaza emotional.Noi , adaugam noi condamnari ,Au inchisorile pshiologi , , medici?Vedem pagube imense produse bugetului de stat si privat nepedepsite si 4 geamuri pedepsite cu ani de inchisoare.Se mai poate face reeducare astfel? Un om inchis intr un spatiu limitat poate sa aiba niste iesiri mai putin controlate?Ce spune stiinta?
7
3
basista are o pensie de 20000 euro.
9
5
Parnaias borat, vroia el lenjerie...
11
2
asemenea specimen trebuie trimis in parlament sa faca curatenie
16
0
astfel de scursuri umane trebuie sa putrezeasca in puscarie .locul astora nu este printre noi ,oamnenii.un gunoi care trebuie sa stea toata viata acolo unde i este locul.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468