REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

După ce a rămas fără Lacul Siutghiol și Tăbăcărie, Primăria Constanța este și bună de plată

După ce a rămas fără Lacul Siutghiol și Tăbăcărie, Primăria Constanța este și bună de plată

Replica API 8 iulie 2021 | 12:24 4479

În urmă cu 10 ani, lacul Siutghiol, aflat la acea dată în proprietatea statului, a ajuns în administrarea consiliilor locale din Constanța, Năvodari și Ovidiu. Vorbim de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în administrarea ABADL. Ca o paranteză, precizăm că anul trecut, CCR a decis că legea în baza căreia s-a efectuat tranzacția este neconstituțională, așa că lacul trebuie să revină în administrarea ABADL. După ce a rămas fără cuveta Lacului Siutghiol, Primăria Constanța este și bună de plată. ABADL solicită cheltuieli pentru exploatarea și întreținerea stăvilarului Tăbăcărie- pod Pescărie, stăvilar Siutghiol -Tăbăcărie. Vorbim despre suma de 119.341,46 lei reprezentând debit, precum şi la plata dobânzii legale în cuantum de 6009,14 lei. Bani pe care Primăria și CL nu-i recunosc, însă pare că ABADL pare să aibă câștig de cauză în instanță.

Primarul Vergil Chițac, la o acțiune de igienizare a Parcului Tăbăcărie

ABADL și Primăria trebuia să încheie un contract de prestări servicii, dar nu s-au înțeles la preț

Potrivit Protocolului din iunie 2013 încheiat între ABADL și Consiliul Local al Municipiului Constanța, în temeiul art. 1 din Legea nr. 42/23.03.2010 s-a predat/preluat suprafața de 1077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflat în domeniul public al statului. ABADL avea obligația de a monitorizare calității apei, urmărirea evoluției fenomenelor deosebite; menținerea balanței volumului de apă prin descărcarea prin stăvilare; exploatarea, întreținerea și reparațiile necesare la stăvilarele Siutghiol și pod Pescărie, precum și la canalul Siutghiol- Tăbăcărie. S- a mai decis ca în termen de 10 zile de la încheierea protocolului, CL, în calitate de beneficiar, are obligația de a încheia cu ABADL, în calitate de prestator, un contract având ca obiect prestarea activităților mai sus enumerate.

ABADL cere,a cum, daune pentru că a prestats ervicii de gospodărire, iar Primăria nu i-a plătit

În aprilie 2016, ABADL a adus la cunoștința CL că valoarea estimată a contractului de prestări servicii pentru activitățile specifice de gospodărire a apelor pentru anul 2016 este de 82.970,89 lei. În mai 2016 s-a transmis contractul de prestări servicii nr. 828/2016 conform Protocolului de predare- primire a suprafeței de 1077,22 ha. În septembrie, CL a returnat contractul de prestări servicii întrucât în cuprinsul documentației transmise nu se regăseau documente justificative din care să reiasă fundamentarea valorii estimate a cheltuielilor pentru activitățile realizate de reclamantă. Ulterior, în octombrie 2016, ABADL a retransmis Primăriei și CL cheltuielile estimate pentru anul 2016. Însă, în continuare, părțile nu au ajuns la o înțelegere, așa că contractul pentru serviciile de gospodărire nu a mai fost semnat

Lacul Siutghiol

Așa că ABADL a mers în instanță, formulând o acțiune în daune delictuale. A avut de două ori câștig de cauză, instanța obligând Primăria și CL la plata sumei de 119.341,46 lei reprezentând debit, precum şi la plata dobânzii legale în cuantum de 6009,14 lei. Administrația locală a uzat de ultima șansă și a formulat, din nou, recurs, la Curtea de Apel Constanța,dosarul fiind înregistrat pe 2 iulie. Această instanță va avea ultimul cuvânt în acest conflict.

Citește și:

DECIZIE BOMBĂ a Curții Constituționale privind CUVETA lacului SIUTGHIOL

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baaaa circ ca acum nu a existat !!! Dupa ce au crescut tufele pananla brau si au ramas asa ceva vreme, minune ....a fost taiata ieri in parcul de la primarie . Ce sa vezi la la ora 6 veneau toti din primarie in camasi albe si isi faceau poze cu iarba taiata. Asta spune totul despre voi si despre ce sumteti capabili sa faceti. Rusine
1
0
Ca parc nu poate fi numit la ce vegetatie exista acum
6
0
Sa plateasca din salariile lor. Atunci o sa-i doara. Asa, e usor sa platesti din banul public. Adica, ai contribubililor.
10
0
apropo toti copacii plantati de handicapatu de chitchit sau uscat..
8
0
Numai la noi este posibil ,nimic nu iese cum trebuie si tot ceteteni au de pierdut....nu mai sunt sperante de bine ..
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468